Не вдигай телефона!

Телефонен звън преобръща живота на журналиста Джон в номинирания за трилър за 2007 роман на Роджър Елъри „Град на лъжи”.
22 яну 2008 15:01,
Не вдигай телефона!
Корица: Ера

Номиниран за най-добър трилър за 2007, романът на Роджър Елъри „Град на лъжи” е напрегната и трескава история за престъпен свят на тайни, предателства и отмъщение.

В него главен персонаж е скромният журналист Джон Харпър. Той води спокоен и обикновен живот в Маями. Но един телефонен звън преобръща живота му наопаки.

Извикан е в Ню Йорк, града на своето детство, защото баща му, който би трябвало да е мъртъв от 30 години, лежи на смъртно легло.

Сблъскал се с реалността, Джон е въвлечен в една крайно нетипична за него реалност, която изобилства от опасности и смъртоносни войни за власт. Той отчаяно се опитва да открие истината за своето минало, но се сблъсква с лъжа след лъжа, а всяко следващо разкритие го въвлича все по-дълбоко в престъпна конспирация, чиято цел е най-дръзкият обир в историята на Ню Йорк.

Заплетен до краен предел, този разказ се движи между истината и измислицата до шокиращата си развръзка.

Спорно е дали историята в трилъра, или тази на автора му, е по-необикновена. Останал сирак като малък, преживял сблъсъци със закона, Роджър Елъри побеждава злощастната си съдба и си завоюва място сред най-добрите английски съвременни писатели.

Което гарантира поне две неща – той пише като за последно и описва реалности, които познава от личен опит...

Издава: Ера

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание