Страх и паника в Одеон

Ще се раздават фентъзи и хорър награди от националния клуб “Конан”
27 мар 2008 14:15, Петя Славова
Страх и паника в Одеон
Книгата с награда. Снимка: wikipedia

Тъмни лица, магове забъркват поредна магия... а във филмотечното кино “Одеон” раздават годишните награди на Националния клуб за фентъзи и хорър “Конан”.

Събитието ще е на 29 март от 16.00 часа.

Най-добрите книги за изминалата година и техните фенове ще бъдат отличени на церемонията, която ще започне с премиерата на новото българско фентъзи "Перлата на Феникса".

Негов автор е Александър Драганов. Той е писал и първите разкази за ролевия свят Магландиум. Кариерата си започва със своята фентъзи сага "Хрониките на Ралмия".

Половин час преди церемонията всеки, който иска да се срещне с него, ще може да го направи в кафенето пред киното.

След представянето Националният клуб за фентъзи и хорър ще награди "Хари Потър и Даровете на Смъртта" от Дж. К. Роулинг. Ще бъдат отличени и носителите на специалната награда "Феникс" за изминалата година и най-доброто издателство за 2007.

Клубът ще отличи най-изтъкнатите наши писатели за годината със своите специални ордени "Златна Руна" в памет на покойния Ивайло Рунев и "Рицар на Цитаделата", връчван от популярния фентъзи сайт и още други.

Ще бъдат наградени и най-големите фенове за 2007, избрани сред редиците на клуба, както и най-добрият сайт за годината.

След това, кино "Одеон" ще прожектира за феновете един от най-грандиозните сблъсъци във фантастичното кино - "Годзила срещу Биоланте" на режисьора Казуки Омори.

На церемонията се очаква да присъстват писателите Любомир Николов, Христо Пощаков, Пламен Митрев, Иван Атанасов и др


Спонсорирано съдържание