Втората вълна от коронавирус може да бъде избегната

СЗО следи постоянно ситуацията около вируса
3 юни 2020 21:40,
10
Втората вълна от коронавирус може да бъде избегната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Втората вълна от заразяване с коронавирус не е неизбежна – може да се избегне, ако се вземат превантивни мерки. В същото време остава заплахата от повторно избухване на епидемията, съобщи директорът на регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге на брифинг в Копенхаген, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
“Втората вълна не е неизбежна. Но все по-голям брой държави премахват ограниченията и съществува ясна заплаха от повторни огнища на инфекция с COVID-19. Ако тези огнища не бъдат предотвратени, втората вълна може да дойде и може да бъде много разрушителна”, каза той.

Според него страните по света вече са научили много от началото на годината за борбата с епидемията. "Добрата новина е, че научихме много от първата вълна. Ако се появи ново огнище, ще бъдем по-добре подготвени, вече по-добре познаваме вируса, какви мерки работят, как да се подготвим", продължи Клуге.

Той подчерта, че е необходимо внимателно и постепенно да се премахнат въведените ограничения, както и постоянно да се следи ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
12
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Със сигурност, втората вълна или ще бъде избегната, или няма да бъде избегната.
8
1
 
4
 
! Отговори
карасс преди 3 години
До АнонименПо-добре Боко ние да заключим в затвора за 20-30 годинки.
7
9
 
3
 
! Отговори
Носим маски преди 3 години
Баба Ванга е предсказала, че на света ще се появат нови и непознати болести и водата ще почне да изчезва, гледайте какво стана във Перник. Живеем във последните времена.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
със съвети от порноактриса, да вземат Мангъров, поне е доцент
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще ни заключва пак вкъщи Боко?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО бяха в сянка те са пуснали вируса за да придобият медийно влияние и да се финансират богато, когато светът се спаси от вируса благодарение на СЗО. СЗО са био-терористи, само вижте фейса на шефа им турили са го там за бушон.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да бъде - ама няма!Нещата трябва да се омотат още щото планетата е пренаселена!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тедрос Гебрейесус е бил високопоставен член на паравоенна псевдокомунистическа организация в Етиопия - Тиграйски народен освободителен фронт*, която е отговорна за геноцида в Етиопия и която между другото е в списъка с терористични организации на САЩ.Конкретно Тедрос Гебрейесус се свързва с геноцида в Амхара, където 2 милиона амхарци буквално са "изчезнали" в масови гробове, а по-късно като член на правителството активно участва в ликвидирането на журналисти и опозиция, които са жестоко изтеза
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехаа, СЗО свърши такава страхотна перфектна работа по време на цялата пандемия и бяха толкова точни и адекватни във всеки момент, че сега съм напълно спокоен, щом следят постоянно ситуацията. Просто гарантирано ще ни опазят. Както ни казваха, че не се предава от човек на човек, както съветваха да не спираме полетите от Китай, както ни обясниха, че изобщо няма пандемия. Както ни казаха, че лекарство, ползвано от 50 години, е много вредно и смъртоносно. Очаквам новите им безценни съвети.