Светът изправен пред нови тревоги и взрив от коронавирус

Рискът нараства след края на летните отпуски, прогнозират специалисти
1 авг 2020 20:45, Петя Славова
105
Светът изправен пред нови тревоги и взрив от коронавирус
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Чуждестранни сезонни работници в Бавария, сред които има и българи, дадоха положителен тест за коронавирус. Министър-председателят на провинцията Маркус Зьодер заплаши с нов локдаун и строги глоби, предаде "Дойче Веле".

Тревога буди нов взрив от инфекции в едно селскостопанско предприятие в баварския град Маминг. Общо 174 чуждестранни сезонни работници там се оказаха с положителен тест за коронавирус. Чуждестранните работници са от Унгария, Румъния, България и Украйна. Те помагат в брането на краставици.

Мерките за хигиена не са били спазени изцяло

Според местните власти, мерките за хигиена в предприятието не са били изцяло спазвани.

Чуждите работници са били настанени по трима в едно спално помещение. Междувременно прибирането на реколтата там е прекратено, целият селскостопански двор е ограден с предпазни заграждания, а специална фирма за сигурност следи да няма хора, които нарушават карантината. На работниците се доставя храна отвън. На пресконференция, дадена днес пред медиите, министър-председателят на провинция Бавария Маркус Зьодер заплаши с нов локдаун, ако не се спазват мерките за хигиена и обяви, че ще има много високи глоби за всички, които ги нарушават.

Още по темата

В Германия броят на новите инфекции днес е 340. По данни на "Роберт Кох" в страната има общо 205 609 заразени с коронавирус. Оздравели са 190 400.

Рискът от нарастване на новите инфекции ще нарасне след края на летните отпуски, когато времето захладнее, предупреждават от СЗО. Това се дължи на факта, че тогава повечето хора ще се намират в затворени помещения, вместо навън. "Известно е, че навън вирусът се разпространява не така бързо, както в затворени помещения", заяви говорителка на СЗО. Тя отново подчерта колко е важно помещенията редовно да бъдат проветрявани и да се спазва дистанция. Рискът от повторно възпламеняване на инфекциите съществува във всяка страна, каза още тя.

В Азия говорят за втора вълна

В Китай междувременно отбелязаха най-голямото увеличение на новите инфекции от април насам. По данни на Националната здравна служба, през последните 24 часа има 61 нови зарази. В страната има три нови огнища на инфекции – в  Синцзян, Ляонин и Джилин.

Властите във Виетнам организират евакуацията на 80 000 души от град Да Нанг, след като там се появиха нови случаи на коронавирус. В рамките на 4 дни правителството смята да организира общо 100 извънредни полета, с които да евакуира граждани от региона в други части на страната. От близо 100 дни насам във Виетнам нямаше нито един нов случай на инфекция. След като се появиха няколко такива, в град Да Нанг отново бяха въведени ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готвят ни за перманентен контрол на всички и всичко. Готвят ни да заживеем с мисълта че света ще е затворен и това ще е новия начин за "живот".Началото на нов световен ред, поредната конспирация която се оказва истина!
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един по DW каза че е рано да се говори за втора вълна на коронавирус.
86
0
 
2
 
! Отговори
М .лице преди 3 години
До Анонимен95. Ти няма да се заразиш. Бъди спокоен до последно.После ще се погрижат за теб....
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тревоги има,ама взрив няма.Просто има статистика колко са се заразили.Взрив е всеки заразен да умира задължително!А не е така.
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тревожно е.
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
, цял свят прави ваксина за нещо, което го "няма"......колкото по-бързо влезете в статистиката, толкова по-добре и за вас и за нас.
82
2
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До СветозарМлад и ***. 100% си строител
81
1
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Чак ме кефи, колко прости хора вече имат компютри и пишат в нета :)))
80
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам Боко да затвори отново хората по домовете. С нетърпение го чакам. И се надавам да стане като в Сърбия.
79
4
 
15
 
! Отговори
ЛЪЖАТА ИЗДИША преди 3 години
ВЕЧЕ ОЧНА ДА ИЗДИША ЛЪЖАТА САТАНИСТИ
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен С една дума ,опорките на ,,демокрацията ,,се сринаха и затова е ,паниката короновирус ? Удавникът и за сламката се захваща .
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1ъ ТЦ ! .....КОРОНАВИРУС ПАНИКУС ...
76
8
 
14
 
! Отговори
преди 3 години
Остана ли някой който да вярва в истерията наречена "корона вирус" ?
75
0
 
4
 
! Отговори
Чобан преди 3 години
"Висока безрабоотица в САЩ и в ЕС, пускат долари и евро в обръщение за помощи и хиперинфлация на храната и накрся остава само злато."И после със златото при мен. Кило злато - литър мляко!
74
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цял свят хората се надигат срещу изме.тта,която манипулира народа. В Германия днес е имало 70 000 протеср срещу управляващи лъжци. И тук ще стане страшно ако се опитат да ограничават още правата ни. Който го е страх,да стои затворен до следващото кято. Дреме ми за него.
73
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е лъжа. Затвор за всички,които манипулират народа!!!
72
12
 
22
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Няма никакъв Коронавирус. Просто се усвояват едни пари. Всички починали са имали тежки, смъртоносни заболявания. Преди 100 години, ако ги нямаше днешните СМИ, нямаше и да разберем, че има Коронавирус.
71
3
 
2
 
! Отговори
злато преди 3 години
До SHEFA2001 370 долара2012 2003 долара2020 1960 долара
70
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които постоянно крещят нЕма вирОЗ са се оакали от страх.Типично поведение на страхливи шушумиги.Срещал съм доста такива през живота си.
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SHEFA 76Хубавото е че не се занимаваш с валутна търговия че иначе голям глад те чака.