Грешка не отчете 16 000 случая на COVID-19 във Великобритания

Техническият проблем е довел до неправилно поднесени данни миналата седмица
5 окт 2020 14:23, Ния Христова
9
Грешка не отчете 16 000 случая на COVID-19 във Великобритания
Снимка: БГНЕС
Техническа грешка е довела до неотчитането на 16 000 случаи на заразяване с COVID-19 във Великобритания, предаде БНР. Тя е забавила и проследяването на контактите с хора, дали положителна проба. 
 
От здравеопазването съобщиха, че близо 16 000 случая между 25 септември и 2 октомври не са попаднали в дневните отчети. Бройката след това е била разпределена съответно към 12 872 случая за събота и 22 961 случая за неделя. Тези, които са дали положителни проби, са били информирани, но не и хората, които са били контактни с тях.
 
Техническият проблем е довел и до неправилно поднесени данни през миналата седмица. Съобщените данни са били по-ниски от действителните. 
 
Опозиционната Лейбъристка партия определи грешката като "пълна каша". Междувременно ръководителката на правителствения екип, който отговаря за ваксините, Кейт Бингам заяви пред "Файненшъл таймс", че по-малко от половината население ще може да бъде ваксинирано срещу вируса. 
 
Тя посочва още, че няма да има ваксина за британците под 18 години. Ваксината само за възрастни хора над 50 години, като фокусът ще е върху здравите работници, служителите в домовете за социални грижи и най-уязвимите. 
 
Премиерът Борис Джонсън каза, че пътят в борбата с коноравируса ще бъде "доста неравен" до Коледа, а вероятно и след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям праз,а тук да не е различно,лъжат и мажат гадове
5
1
 
2
 
! Отговори
Зяпач преди 3 години
Така е, пътят за борба с ковид е като казармата, тежък, но за сметка на това доста дълъг.
4
1
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ква грешка? То от поне 5 месеца информацията, която предоставят е грешна! На картата на института Джон Хопкинс ли е, Мопкинс ли е, няма оздравели и активните случаи си стоят все толкоз.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешка грешкаАма Борко3 е истинаИ тогава така стана ама.....
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей на такива грешки разчитат БСП и само повтарят като папагали колко е важно за тях да гласуваме с машини. А фигуранта това му е по важно дори от Грипените.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес.бг, вече пишете безочливи лъжи. Грешката е довела до ЛЪЖЛИВО увеличаване на случаите, а не ги е пропуснала! Вие сте апотеоза на неграмотността и фалшивите новини.