Лекар с коронавирус: Държавата изпуска контрола на заразата!

"Никой не ми се обади през тези 14 дни, можеше да съм на дискотека"
Обновена: 18 окт 2020 21:02 | 18 окт 2020 21:02, Веселина Йорданова
195

Държавата изпуска контрола със заразените с Ковид-19, смята млад лекар, заболял от коронавирус.

Медикът сравни България със Сомалия по ниво на контрол на разпространението на инфекцията.

Д-р Габриел Димитров е специализант по неврология във ВМА. Преди две седмици се оказва, че тестът му за коронавирус е положителен. А симптомите - липса на обоняние, болки в мускулите, хрема, лека кашлица, ниска температура. 

Той се изолира за две седмици, период, през който здравните власти не упражняват контрол.

"Болните от Ковид-19 не са мониторирани, не се знае къде са, не знаем какво правят, да бях отишъл не дискотека - никой нямаше да ми каже нищо, никой не ми се обади през тези 14 дни", каза д-р Габриел Димитров.

По думите му у нас липсва мониторинг върху болните от Ковид-19, предаде Bulgaria ON AIR.

"От РЗИ ни обещаха да направят на 14 ден тест, но те имали нареждане, според което хората, които се лекуват в домашни условия, не могат да получават безплатен PCR тест", допълни той и си задава въпроса колко от заразените биха се тествали доброволно, което е съпроводено с разходи.

"В момента РЗИ явно изнемогва с хора, които да проверяват болните, апелът ми е да се дават повече пари за тези хора, да се назначават, защото не могат да проследяват всички болни", категоричен е д-р Георгиев.


195
Още по темата: лекарРЗИКоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
36
 
! Отговори
... преди 1 месец
Едно 4 членно семейство, в което двамата родители са на минимална заплата - как да дадат едната заплата за тестове на семейството? Това означава с другата заплата да си платят сметките и после цялото семейство е обречено да гладува, защото парите за храна - отишли за тестове. Несериозно е отношението към хората в тази държава.
По цял ден слушам - нови заразени, спазвайте мерките. Само това по цял ден.. Тествайте хората, който е заразен, сам ще си наложи мерки а не да чака да му казват...
151
1
 
28
 
! Отговори
... преди 1 месец
Държавата, вместо да пръска пари наляво и дясно, да дава на фирмички някакви милиони, да вземе и да направи тестове на хората. Чак тогава хората ще приемат казаното по-сериозно. Като си видиш положителния тест, сам ще си дадеш сметка че трябва да спазваш мерки някакви. Сега е свободия, защото хората не вярват на това. А и на фона на кризата която настъпи, хората са свили разходите. Как да даде 120 лв. на човек за тест???
Тестовете да са безплатни за здравно осигурените лица поне...
150
8
 
7
 
! Отговори
Феминистът преди 1 месец
Лекарите се мислят за узурпатори на научната истина. Те са сакралната професионална гилдия, на която никой не трябва да противоречи. Хората са им виновни, държавата им е виновна, нацията им е виновна... А тези божества какво измислиха? Намордници, дистанция, социално изолиране - това не са мерки, а декори за прикриване на лекарска некомпетентност и безсилие.
149
14
 
8
 
! Отговори
Феминистът преди 1 месец
Държавата изпускала контрола...
Ами да го изпуска, това и чакам. Държавата създаде тази простотия с пандемията, поне сега има възможност да се оттегли тихо и да ни остави на мира.
148
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не прилича на лекар.Това с маските го разбрахме - не работи. Ако работеше до сега да са елиминирали вируса. Нямат друго за сега освен няколко "лекарства" които са съмнителни. Оставете хората сами да решават и без това сте бездарници.Поне няма да умрем от глад или грешките на някой като тоя.
147
19
 
9
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
Ей на това му казват лицемерие... Лекарят, който и извън работата, и особено на работата трябва да бъде еталон за спзване на маерките, е допуснал да се зарази - след което обвинява държавата за това, че не си е свършила работата...
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се хващайте за сравнението,ами да се вземат мерки,а те ще са финансови за повече безплатни тестове,най вече за хора които са били на домашно лечение да са наясно дали са отрицателни,а не да хукнат насам натам,болни ,здрави да разнасят зарази.Тестовете са скъпи,не са по джоба на всеки,то и тестове трябва да има,де.Правят се с хиляди на ден и така ще е неизвестно докога,но без контролен не е правилно да е за сметка на болния.
145
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сравнил България със Сомалия! Егати расиста, да обиди по такъв начин Сомалия.
144
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ааа Не разбрах какъв му е проблема на този човек?- и аз ми хората предполагат че лекарите спазват предписанията и не ги проверяват, ако бяха го проверили сигурно щеше да каже защо проверяват лекарите и зъболекарите ..
143
11
 
5
 
! Отговори
Лекар симулант преди 1 месец
Не съм добре.

Леле мамо, ще се мре!

— Ох! — започва той да пъшка,

на постелята се тръшка.

Май че, мамо, имам хрема,

та къркори ми корема!

Разболях се, я ми дай

пържени кюфтета с чай.

Може, мамо, и яхнийка,

наденица и туршийка…

Десет дена полежа

той от болестта ЛЪЖА.

После вдигнат ли го: — Оф,

болен съм, не съм готов!
142
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
То е ясно, че вече нищо няма да затварят. Сега е моментът да си проличи имаме ли разум българите или сме просто сбирщина - от тук, от там.
Аз не се крия в къщи, но винаги спазвам мерките за дистанция и носене на маска навън и в офиса.
141
7
 
5
 
! Отговори
Др Врабчев,орнитолог преди 1 месец
Тоя е опосум, а както е известно опосумите не боледуват от Кромид-19.
140
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно прав е човекът! Пълна пародия са ни мерките и РЗИ... Чак да го е срам човек....
139
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
“... и когато почнат да си плащат тестовете си ще разберат от къде изгрява Слънцето...”

Живееш в друга реалност. Нито могат да те принудят да си платиш теста, щом не е по твое желание, нито пък могат да те принудят да се тестваш без твое желание.

Казвам ти го като лекар, отказал тест. Предложих им да ме арестуват, обвинят и съдят. Даже не се опитаха. Нямат основание, на база на което да ми нарушат конституционните права.
138
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата за да изпусне контрола - първо трябва са го е имала... вие какво искате да ми кажете, че с тоя мекокиткест министър, дето е свикнал само да дърпа пари и да прибира по чекмеджетата, сме имали контрол?!!!?
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен ""Завършил ли си средно образование?!
Май някои сте се взели на сериозно едни искат мониторинг, други или същите може би пращат хората на психиатър. явно има вирус и то много сериозен. Ковидеветнайсе.
136
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
никакви пари на РЗИ, че иначе тая епидемия у нас никога няма да свърши, сега за пари като набарат някой старчески дом и де що има починали на CoV го преписват - за това смъртността у нас расте не намалява като по света
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Вируса, здравето на българите му е някъде 150-ти приоритет."
Даже не му е и сто и петдесети приоритет, направо му е през оная работа, и не му дреме.
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мониторинг има и всичката информация отива в големия супер компютър дето началството се хвалеше че го куопували но не знаеше за какво служи ей за това да се направи мониторинг и да се знае кой къде ходи какво прави и какво пише по форумите, ай си.
133
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БайХ Този доктор май леко се е объркал.
Не мисля че леко се е объркал мисля че много сериозно се е объркал и за мен това което говори е доста тревожно. Млад човек вместо да си живее живота седнал да иска ограничения мониторинги. Ми тия които не вярваме в тази история защо не вземете да ни обесите по дърветата бе и да направите мониторинг на обесените дето не вярват ---