Цън Цон: В Китай животът тече нормално, защото хората са дисциплинирани

Мерките се спазват далеч по стриктно от тези в България, заяви той
Обновена: 20 дек 2020 14:18 | 20 дек 2020 14:00, Петя Славова
64
Цън Цон: В Китай животът тече нормално, защото хората са дисциплинирани
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Докато по-голямата част от света все още се бори с голям брой заразени, огромният Китай съобщава двуцифренни данни и усилено работи върху своя ваксина срещу COVID-19.

"В Китай животът си тече нормално. Там хората са по-дисциплинирани. Не само там, но и в другите по-развити страни в Азия се наблюдава едно контролирано и ниско ниво на разпространение на заразата. Не трябва да се забравя, че Китай вече има опит с такива пандемии", каза пред Нова тв председателят на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай Цън Цон.

Още по темата

Той добавя, че мерките в Китай се спазват далеч по стриктно от тези в България. Там имало много солени глоби и полицията преследвала нарушителите.

"Този подход безспорно помага. Нужно е да го видят няколко души и останалите няма да го направят. Дисциплината на тази нация също помага доста. Носенето на маски, честа дезинфекция и спазването на дистанция е нещо, което азиатските страни правят и без пандемия", добавя той.

Специалистът добавя, че Китай разработва 5 вида ваксини, като 4 от тях са на финалната права.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме по-по-най. Ние знаем и можем. Ние носим маските като амулети срещу уроки. Имаме си мнение, даже по две мнения.Умират само другите.
56
0
 
3
 
! Отговори
Танкист преди 3 години
Китайците не са дисциплинирани, тях ги е страх! Китай е полицейска държава, там няма права на човека! Там човешкия живот е евтин, ако не слушаш, ставаш донор на органи.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще се мери този Китай с нас Българите. Ни се водим, ни се караме! Всеки българин със собствено експертно мнение. По-простите даже имат по две мнения - и двете верни. Е за това ще сме на първо място по смъртност в целия свят. Народна мъдрост: Ум царува, ум робува, ум патки пасе. Много ни отива!!
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай ще плати за тази пандемия
53
4
 
8
 
! Отговори
бг преди 3 години
До АнонименВарно е че китайците са много дисциплинирани -кажат им не живейте и те изпълняват
52
0
 
8
 
! Отговори
Газаки Катояма преди 3 години
Мисля, че и уикендите са направени в Китай. Те не изкарват дълго. И този отлетя като китайска летяща чиния.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас министърката на туризма открива зимния сезон в курортите и очаква навалица. Самите управляващи дават разнопосочни сигнали, как хората да са дисциплинирани в подобна ситуация. Трябват ни умни управляващи с тези е пародия.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да се забравя, че Китай вече има опит с такива пандемии". Има опит защото всички епидемии и пандемии тръгват от там и въпреки това умишлено премълчаха за тази защото знаеха какво ще се случи.А и това е добро биологично и икономическо оръжие добре дошло дори и срещу собствения си народ. Изобщо не бива да се вярва на чайниците за каквото и да е. Ако броя на заразените е двуцифрено число то за какво им е ваксина? Там нещо много яко смърди.
49
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса ще подготви планетата за изкуствен интелект.Този вирус ще ликвидира средната класа хора. Ще останат само много богати и роби. Не им трябва за в бъдеще работна ръка.Изкуствен интелект измества много от професиите. За в бъдеще ще изчезнат професии като шофьор-вече автомобили и автобуси са конструирани да се движат без шьофьор.Професията Uber шофьор преди 30 г. беше само фантазия.Има много професии, които ще са само в историята.За това вируса прилича на биологично оръжие.Робозакони очакваме.
48
4
 
6
 
! Отговори
2г Шенжен преди 3 години
На който не му харесва тука, чемодан, вакзал и в Китай, да види кон боб яде ли.
47
4
 
7
 
! Отговори
Цон Цун преди 3 години
Разбира се, че ще са дисциплинирани. Ако и тук изпращаха в концлагер за най-дребното нещо, и ние щяхме да сме дисциплинирани.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид-19 ще унищожи комунистите със залежалите пенсионери. Сега с по 1 дете, 6 пенсионера чакат там на хранилка.А при нас такъв проблем скоро съвсем няма да има.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се, че този вирус е много полезен - измират хронично болните и те няма да тежат на Здравната каса и тези над 60 години - парите за пенсии и без това не достигат.
44
0
 
5
 
! Отговори
Биг Бладъл преди 3 години
Имаме интернет другарю а китайският пролетариат снима с Хуавея и качва във нета.------Тези които снимаха, ги няма вече. Сега никой не снима, освен държавните служители и техните доносници, за да си спечелят точки в системата за поощряване. Пък ако минеш на червено....всичките точки изгарят.
43
1
 
4
 
! Отговори
Тушиба Тунешиба преди 3 години
В днешно време, дори нормална българска болест няма. Всичко се прави в Китай!Аааа и само искам да кажа на тези които изкупиха продуктите от магазините,че спагетите са Италиански, а ориза е от Китай.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние се справяме с пенсионерите, просто пазарна икономика, които комунистите нямат.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайски медицински и цифров фашизъм маскиран под грижа за здравето на хората, мерси, ЦънЦон. Като звън на камбана, акъл дава
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България когато нарушаваме законите - плащаме глоби, а когато не ги нарушаваме - плащаме данъци.
39
7
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
При комунистите нищо не вирее, дори и вирусите. Това го знаем отдавна.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай принципно не се живее нормално!