Меркел: Рано е за привилегии за ваксинираните

Канцлерът засега не подкрепя да има преференции за тях
45
Меркел: Рано е за привилегии за ваксинираните
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че засега не подкрепя да се предоставя "преференциално" третиране на хората, които вече са ваксинирани срещу Covid-19.

"Докато броят на хората, които са ваксинирани, е толкова по-малък от тези, които чакат ваксинация, държавата не трябва да се отнася по различен начин към двете групи", отбеляза Меркел пред Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

"Когато предложим ваксинацията на достатъчен брой хора и някои от тях изобщо не искат да бъдат ваксинирани, ще трябва да обмислим дали трябва да има отворен достъп в определени зони само за ваксинираните хора. Но ние все пак не сме достигнали до този етап", отбеляза тя.

Канцлерът подчерта, че не трябва да се разглежда "преференциално" третиране на ваксинираните, преди да бъде "недвусмислено" определено, че те не са заразни.

Ден по-рано германският държавен министър за Европа Михаел Рот заяви, че Европейският съюз трябва да преразгледа възможността за предоставяне на сертификати за ваксинация на хората, които са били ваксинирани срещу Covid-19, което да има даде по-голяма свобода за пътуване. (БНР)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мхм, за сега само им инсталирайте оерационните системи, привилегиите само ще ги обещавате.
34
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Историята пази само лоши спомени,от тези опити за разделяне.Да не съм лош пророк и сега резултата може да не е по-различен.Попитайте историците..
33
1
 
1
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
До Анонименне е само в германия, в сащ е същото, ваксинират само много болни и стари хора освен лекари и тези които работят по доставки, сметнато е тези хора са 45% от населението на сащ, за нас о бикновените дето не сме стари не сме болни и не сме доставчици ще дойде ред къде към края на годината най-ранода не взема да си ходя в БГ да се ваксинирам, там всички колеги от БГ офиса на фирмата ни са се ваксинирали вече а са по-млади от мен повечето
32
3
 
1
 
! Отговори
безсмислици преди 3 години
какво значение има дали са заразни или не ако на едно място са само ваксинирани хораизобщо какви глупости говоритрябва да се пускат на стадиони, театри, магазини, кина само ваксинирани докато са още малко, после пак няма да има значение вероятността да се зарази някой не ваксиниран ще спадне драстичкотази жена е спряла да мисли
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е каква стана тя.ние се ваксинирахме в България със зелените коридори.а децата ни в Германия -неваксинирани.бабите с памперсите в старческите домове са по-важни в Германия.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма свобода и демокрация ни чака, бедна ви е фантазийката. Ама все пак стигна да бъде измислен лозунга 'кой не скача е червен'. Може би трябва да се реформира малко в крак със съвремието: "Кой не скача не се е ваксинирал."Честито на всички.
29
0
 
15
 
! Отговори
Пуууу бе ващо мами преди 3 години
'Но ние все пак не сме достигнали до този етап', тоест вс е на етапи и предварително дирижиран процес. Четете, хора, четете! Цирк, който се превръща в реалност.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в Германия ваксинацията в момента е нулева поради липса на ваксини..незнам какво ще очакват в БГ.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама пачъ смарангясана ами 30% имат антитела пък не им препоръчват да се дупчат кво правим
26
0
 
18
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Бабо Меркел, а звезди ще ни слагате ли или може би неваксинираните ще ни накичат със зелен знак под формата на детелинка и ще имаме друг цвят паспорти. СЕГРЕГАЦИЯ!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисленето е потенциално действие! Дошло е време за реални действия.Ама мене ме е страх, и вас също. А трябва да се реагира...отпор трябва - як отпор, като при умиране!
24
4
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 3 години
Германия пропусна 3 месеца във време на безмислен локдаун поради бездействие, некадърност и некомпетентност. Правителството и Меркел са длъжници на немските граждани и на целия ЕС и трябва да са много благодарни на всички за волското търпение и овче покорство, и най-вече щастливи, че са още на власт, но идват избори през септември и си отиват. В Германия 3-ти месец нямаме шанс нито за ваксини нито за пътувания. България, моята родина е много много по-адекватна и нормална в тази ситуация!!!!
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както съм писал преди година още без да съм шарлатанин като ванга .....новият ред идва бавно и комунизма рай ще ви се стори който го е видял де
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя самата да хване да се ваксинира, какво се мота.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то няма ваксини, как да има ваксинирани!
20
0
 
14
 
! Отговори
хм странен човек преди 3 години
абсолютно не логично твърдение което е нейно или предадено погрешно от джурналята незнам, но ако много хора се ваксинират няма нужда да има от преференции, те са нужни само ако малко хора има ваксинирани с цел да изолират предаването на вируса от ваксиниран към не ваксиниран и също да насърчи ваксинациятанаистина тези политици са за старчески и психиатрични клиники вижте до къде ни докараха
19
3
 
29
 
! Отговори
SS преди 3 години
Значи да ви кажа ? Ако сега се пречупим и приемем безропотно всякакви ограничени при пътуване ,пазаруване,ваксационни паспорти,сертификати забрани да посещаваме различни места и щем не щем се ваксинираме против волята ни ,значи сме вдигнали бялото знаме и сме се предали.После се превръщаме просто в биомаса с която могат да си правят каквото си искат.То не че сега не е така,но после ще стане още по зле.Помнете !От лошото винаги има по лошо.
18
0
 
22
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 3 години
1984
17
0
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Бабо излез от политиката и влез в страрческия дом и нагъвай там върст със кисело зеле и бира и пръцкай по цял ден ,като повечето германици!
16
2
 
29
 
! Отговори
T преди 3 години
Помните ли, че преди повече от година едно шведско агресивно детенце приказваше как трябвало да спрат хората да пътуват, за да сме се борели с климатичните изменения. Първоначално бяха предложили някакви безумни еко такси към всеки самолетен билет, но хората скочиха. Е, сега го измислиха го как да стане.