Китай ще достави безвъзмездно ваксини на 69 държави

Министър: Ваксината е най-мощното оръжие срещу коронавируса
58
Китай ще достави безвъзмездно ваксини на 69 държави
Снимка: БГНЕС

Китай ще достави безвъзмездно ваксини срещу коронавирус в 69 държави, а в други 43 ще ги  продава, заяви министърът на външните работи Уан И.

Пекин е обещал да предостави 10 милиона дози ваксина за нуждите предимно на развиващите се страни чрез програмата COVAX, съобщава БГНЕС.

По думите на министъра, "ваксината е най-мощното оръжие срещу коронавирус, което дава надежда за спасяване на живота". Китай се обявява за достъпност на ваксината като глобално обществено благо, каза още той.

"Готови сме заедно с чуждестранните партньори да разгледаме въпроса за взаимно признаване на ваксинирането и да разработим съвместно конкретен план за това", заяви министър И.

Китайските власти са предоставили ваксини срещу коронавирус на миротворците от ООН и са готови да осигурят доставки за Международния олимпийски комитет и участниците в олимпиадата.

Китайският дипломат подчерта, че Пекин са стреми да помогне с ваксинирането на развиващите се държави. Страната му няма за цел да се конкурира по този въпрос на международната арена, тъй като най-важното е продуктът да бъде сигурен и надежден.

"Солидарността е сила, а упоритостта ще ни донесе победа", заключи Уан И.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Аааабе няма безплатен обяд. Не ги взимайте за големите радетели.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много лощи тия китайци бреще лишат алчните компании от заработка - ужас
39
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 39Забележително е как брюкселските тролита успявате да съчетаете в един пост по две, че и повече лъжи.Тръмп се занимава с ваксините повече от ес и европа , че и повече от много други държави.Затова и янките сега имат ваксини, а не ес с некадърниците в брюксел.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50 АнгелА кой пусна вируса в Китай ? А ? Вариантите са два. САЩ , Англия
37
1
 
4
 
! Отговори
до Ангел преди 3 години
АнгИле, АнгИле, преди време ти хареса обръщението мюмюнь за турчаците, а сега се излагаш с глупости. Жал ми е за тебе.
36
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
А във ваксините ще са чиповете !
35
1
 
1
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Гузен.... !
34
15
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Китайците удариха 6-тица от тотото с тоя техен вирус НО света няма да ги остави ненаказани . Гениална идея , гениално изпълнена НО да искаш да си номер 1 икономическа сила се иска много повече от умишленно пуснат вирус !! Поне не и Ковид-19 . Ще страдат и то много. Въпрос на време е!!!!
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият световен лидер вече се изявява като такъв.
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците дадоха на света чумата СПИН, наркотиците, мафията и хипитатата
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците биха един шут в отзаддника на САЩ. Муху-муху, ох, как боли. Докато САЩ изнасят цветни революции по света, Китай изнася ваксини безвъзмездно
30
5
 
15
 
! Отговори
bolbov преди 3 години
Браво Скъпи Китайски Другари,покажете на народите по Света истинското лице на комунистическия строй.Грижа и солидарност за всички хора на тази земя.
29
12
 
11
 
! Отговори
zer преди 3 години
Китай безплатно доставиха на всички страни и вируса, за който заедно със СЗО се правиха на ни лук мирисали в първите месеци, когато трябваше да го ограничат.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците ваксинираха 80 милиона американци с европейските ваксини, които Европа поръча и плати предварително, а Байдън спря, защото Тръмп беше отказал да се занимава с ковид!
27
8
 
8
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 3 години
беше БезВърмездно доставена до всяка точка на Планетата Земя! Поздрави от К0мундетата в Пекин!!
26
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икакво драги ми русохфилски ***? Каквито и минуси да пишетенародът се изпотрепва да бяга на ЗападСлед цялата ви помия колко било ужасно.Ав прекрасната ви *** не щат и това си е.Айде сега продължавайте да цъкате минуси.На целия руски политически елит децата живеят на Запад, заедно с тетки, лели и учинайки.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май най-големите лъжци са мутродемократите в България. Миналата година в България умряха 16000 човека повече от предишната година, а мутродемократите казват, че са 7576 човека починали от Ковид-19 през 2020 година
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова години демократите плюят по Китай, а сега Китай дарява ваксини, а демократите не.
23
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
45 години комунистите плюха по Запада и САЩ.Нямаше брой в Работническо дело да не ги плюят и да няма някоя карикатура за гадния чичо САМ от САЩ.И ккво? Въпреки това никой не хукна да се изселва в СССР.Всички бягат в САЩ.Дори дечицата на Руските олигарси-комунисти си накупиха там имения и не искат да чуят за Русия.ЕТО ТОВА НАПРАВИ САЩ.Привлича хората без да се дере като Путин, сутрин обед и вечер за ваксината.И хората ходят там, не искат при ***.
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази бройка ваксини, нищо не правят освен едно - пропаганда на тоталитарната си система. А от какъв тип е тяхната ваксина: класическа, векторна, РНК или белтъчна? Никакъв отговор. А те ли я разработиха, или купиха лиценз. А може би и са я откраднали като технология. Големите фирми в бизнеса тази година ще произведат по над един милиард дози всяка от тях и ще изнасят по целия свят, а те ми вдигат пропаганда.