СЗО: Връзката между АстраЗенека и кръвните съсиреци не е потвърдена

Близо 200 милиона души по света са получили ваксината
8 апр 2021 07:10, Нели Христова
12
СЗО: Връзката между АстраЗенека и кръвните съсиреци не е потвърдена
Снимка: БГНЕС

Експертната група към Световната здравна организация (СЗО) за безопасността на ваксините заяви днес, че евентуалната връзка между ваксината срещу COVID-19 на компанията АстраЗенека (AstraZeneca) и редки случаи на кръвни съсиреци изглежда правдоподобна, но не е потвърдена, предадоха световните агенции.

Независимите експерти излязоха с тази оценка след преглед на последните глобални данни. Те посочиха, че са необходими специализирани изследвания, за да се изясни напълно потенциалната връзка между ваксинирането и възможни рискови фактори, предаде БТА.

В изявлението се припомня, че близо 200 милиона души по света са получили ваксината на АстраЗенека и че кръвните съсиреци след ваксинация с препарата на АстраЗенека за много рядък феномен.

Експертите от СЗО ще се съберат отново следващата седмица, за да прегледат допълнителни данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
няма проблем преди 3 години
Интересни са тия ваксини-иначе ,обаче те предупреждават за 30тина странични ефекти ,като повечето са нелечими заболявания, плюс и страничният ефект-да умреш.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ваксина вече е компрометирана. Дори не се знае още колко случая има неофициално. Да я спират ,ако искат наистина да има масова ваксинация ,но с другите 2.
6
4
 
4
 
! Отговори
ваксиниран преди 3 години
Притеснително е, че има връзка на ваксината със съсиреците, но....ако тази връзка е 60 човека на 200 милиона---процента да ме убие някой на улицата в България е по-голям...
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваксинирахте дъщеря ми на 35 в Германия без заболявания и без избор на др.ваксина и като започна да повръща на 6 ден.да вдига кръвно.да не може да пази равновесие.да няма сила.вдигна и реактивния си пронеин в кръвта..защо ваксинирате с тази недообработена ваксина-отрова?кой носи отговорност?няма ковид изследва се.
4
1
 
4
 
! Отговори
zer преди 3 години
Dnes.bg - първата ви статиябза астразенека за деня. Остават още 1-2
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е потвърдена и нарочно няма да правят изследвания, за да не я потвърдят. Целта е да върви продажбата на ваксини и инжектирането да не спира.А който изтегли късата клечка... Е, вредите били пренебрежимо малки, казват
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това тука има тука няма. Засрамете се.
1
2
 
16
 
! Отговори
х преди 3 години
Не останаха будали да се боцкат с Опел Астра.