Водещи учени не изключват COVID-19 да е създаден изкуствено

Според тях все още е нужно разследване
14 май 2021 18:00, Нели Христова
42
Водещи учени не изключват COVID-19 да е създаден изкуствено
Снимка: Pixabay

Произходът на новия коронавирус все още не е неясен и теорията, че е изпуснат от лаборатория трябва да бъде възприемана сериозно, докато не бъде оборена от задълбочено разследване, смятат водещи учени, цитирани от Ройтерс.

Ковид-19, който се появи в края на 2019 г. в Китай, отне живота на повече от 3,34 милиона души по света, причини щети за трилиони долари и обърка нормалния живот на милиарди хора по света, предава БТА.

"Все още е нужно разследване, което да определи произхода на пандемията", казва 18 известни учени, сред които са Равиндра Гупта, клиничен микробиолог от университета Кембридж и Джеси Блум, който изследва еволюцията на вирусите в Центъра за изследване на рака "Фред Хъчисън".

"Теориите за случайно изпускане от лаборатория и разпространение на зооноза си остават актуални", казват в писмо до сп."Сайънс" учените, сред които е и Дейвид Релман, преподавател по микробиология в Станфорд.

Според авторите разследването на Световната здравна организация (СЗО) за произхода на вируса не е направило "балансиран преглед" на теорията, че пандемията може да произхожда от лабораторен инцидент.

В окончателния си доклад, писан съвместно с китайски учени, екипът на СЗО, който прекара четири седмици в района на Ухан през януари и февруари, посочва, че вирусът вероятно се е разпространил сред хората от прилепи чрез друго животно и че изтичане от лаборатория е "крайно невероятна" причина за разпространението му.

"Трябва да приемем хипотезата и за естествен, и за лабораторен произход сериозно, докато не разполагаме с нужната информация", казват учените и призовават за задълбочено и безпристрастно разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
19
0
 
6
 
! Отговори
Дам преди 2 години
Хехехех, всеки с коефициент на интелигентност над 0,5 знае, че цялата тази изродщина беше умишлено причинена на човечеството. Създателите на Ковид надминаха Хитлер и Сталин взети заедно. Въпросът е, че на горните двама в крайна сметка светът потърси сметка, а днес всички блеем като овце и вместо да бъде изметен управляващия елит, който позволи това да се случи, народи навеждат глава и се редят за ваксини... Очевидно краят на света, какъвто го познаваме е близо. Иде робство....
18
0
 
7
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Люк Монтание официално апелира за разследване още миналата година. Надявам се да си го спомняте още със свидетелството му по деото срещу бъгарските медици в Либия
17
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Коронавируса е създаден от човек, пуснат е от човек а не е изпуснат от лаборатория. Как ще го изпуснеш ей така случайно, то да не е врабче че да го изтървеш и да отлети? В лабораториите, контрола е много строг, особено в секретните. Вируса е изнесен и пуснат или създаден, за да бъде разпространен сред хората.
16
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ама... след като знаете че е изпуснат от лаборатория в Китай, би трябвало да знаете с точно от коя лаборатория.. Така че, щом знаете коя е, трябва да знаете и кои са учените и лаборантите в тази лаборатория. Привикват се един по един и се разпитват - какво правят в тази лаборатория? Защото от нея е изпуснат коронавирус, който е мноооооого смъртоносен. И виновните се наказват. Ама то само приказки. Вируса толкова е изпуснат от лаборатория, колкото и някъв в ухан беше ял прилеп и така се заразил.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само думичката е сбъркана. Вирусът не е изпуснат, нной е пуснат от лабораторията.
14
1
 
9
 
! Отговори
без да съм Ванга преди 2 години
Мисля , че разследването ще върви мудно,бавно и накрая ще спре, защото много лесно е да се направи връзката вирус-пандемия--ваксини.Освен това има връзка и между- СЗО-мало умни решения-епидемия-локдауни-икономическа криза-и кой стана по-богат
13
0
 
18
 
! Отговори
Геей Биллс преди 2 години
До АнонименНе само Фаучи призна, но и имаше сенатски доклад по случая и след това Тръмп изведнАж спря дори да споменава "китайския вирус".Някак си кофти ще изглежда най -агресивно обвиняващите Китай за вируса да се окажат че са плащали за вирусните разработки и да станат от обвинители в съучастници споделящи с Китай санкциите .СЗО е нормално да покрива Китай. Нали все пак бай Бил Гейтс им налива милиарди и той каквото каже,те изпълняват.Сещате ли се вече коя е Фондацията плащала за вируса?
12
1
 
18
 
! Отговори
Геей Биллс преди 2 години
Откакто стана ясно че САЩ са спонсорирали лабораторията в Ухан и са сертифицирали лаборантите работещи по проекта за изследване на коронавирусни щамове там ВСИЧКИ "ОБВИНИТЕЛИ" ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА САЩ МЛЪКНАХА начело с Тръмпона .... останаха все още няколко недоразбрали "експерти" със закъснели инструктажи .... и групичка нискоразрядни *** , на които господарите им не са счели за нужно да ги уведомяват за новите разпоредби.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фаучи призна че са разработвали вируси в щатите и са споделяли ноу хау с уханската лаборатория. Освен това са изпращали на китайците пари за опитите. Фаучи е лисица която оставиха да спасява пилетата.
10
0
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
С една дума учените казват,че нищо не казват!Ту тъй..ту онъй!Тя баба ти Ванга повече е "познавала"!
9
7
 
5
 
! Отговори
НЕ преди 2 години
Ковид се появи в края на 2018...поправете се.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е заради размириците в Хонгконг.
7
8
 
11
 
! Отговори
Добро Утро преди 2 години
К0мундетата от Пекин ви напръскаха с Био-Оръжието им от Ухан, както се пръскат жал ки хле бар ки с Райд, ама само К0мундутата в Брюксел още си мислят, че Другарете им от Пекин са ги напръскали с Шанел Номер 5!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега това не етолкова важно. Сега е важно да се разбере дали протеиновият шип на вируса не е вреден сам по себе си. Преди да набучите милиарди с шипопроизвеждащи псевдоваксини.
5
2
 
23
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Много разбраха, че с насадената пандемия се печелят адски много пари и сега се чудят как и те да спечелят някоя кинта. Да, но тук става въпрос за съдружие между производители на ваксини и лидери на много нации, съгласили се да участват в този геноцид. Това, че първо е тръгнал от Ухан, си е част от големият план. Да не забравяме, че много бързо вирусът стигна до Иран, Италия и Испания, където отне много човешки живота. Дали това беше случайно?
4
13
 
10
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Много правилен извод. SARS Cov-2 е разработван като бактериологично оръжие от комунистически Китай в лабораториите им в Ухан. Няма друго обяснение факта, че в края на януари 2020 за почнаха и за 2 седмици построиха болница за 10 000 човека и пуснаха в действие около 10 февруари за Ковид-19, без да знаят за какво са изпуснали от тяхната лаборатория.Най-лесното е да се купят членове на комисията и да се пускат дезинформации по мрежите.Най-вероятно за техните "приятели" от Индия.
3
0
 
18
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Аз пА не изключвам Земята да е кръгла и да се върти....Еврика!!! Тия откриха топлата вода.Сега очаквам да потвърдят и Питагоровата теорема, а също и че царя е гол, т.е. спи гол.... т.е. падаря на царя спи гол.
2
0
 
23
 
! Отговори
Каква е тайната преди 2 години
Трябваше да се види колко изтърбушена и обезкръвена по цял свят е системата на "здравеопазването" ли? Или колко глупави и безполезни мерки могат да струпат накуп бюрократите, за да се отчетат колко са загрижени за населението ли? Или за да разберем, че конституционните права и свободи са залъгалка за хапльовци и ще ни лишат от тях когато и както си пожелаят?Всичко това хората с две гънки накръст в мозъците си го знаеха и преди "пандемията".
1
4
 
31
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
тези откриха америка търсете в лабораториите на пентагона сега ще пуснат новвирус и нови ваксини и много пари