Столичани могат да се ваксинират срещу COVID-19 и в автобус

Д-р Данчо Пенчев: В хладилника има абсолютно всички видове ваксини
15 юни 2021 19:16, Анисия Иванова
48

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Столичани вече ще могат да се ваксинират срещу COVID-19 в автобус. Имунизациите ще се извършват от медицински екипи на РЗИ-София, подпомагани от Спешна помощ. Автобусът отговаря на всички европейски изисквания и е оборудван с два ваксинационни пункта, две легла и зона за съхранение на ваксини.

"В хладилника има абсолютно всички видове ваксини, спешен шкаф. Издава се сертификат на място", каза директор на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

Още от сряда автобусът ще бъде на площад "Александър I Батенберг". Той ще остане там до петък включително, а през почивните дни ще се премести на Терминал 1 на Летище "София".

Работното време ще бъде от 9 до 18 часа. Екипите за ваксинация са осигурени от РЗИ-София и Центъра за спешна медицинска помощ. Автобусът е дарение от фондация "Благотворителност и милосърдие".

"В рамките на 3 месеца реализирахме успешно този проект. Може да се ползва от всички граждани", посочи Атанас Радев от фондацията.

Преоборудването на автобуса и превръщането му в мобилен ваксинационен пункт е проект на инж. Милошев.

В края на краищата си подадохме ръка и сме свидетели на първия мобилен и отговарящ на всички медицински норми пункт в България", каза инж. Георги Милошев от Федерацията за пътнически транспорт.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова се надява с подобни инициативи да се засили интересът към ваксинацията. Ще бъдат отворени мобилни пунктове и в два столични търговски центъра.

Столичната община обмисля и информационна кампания за подпомагане на ваксинацията. А автобусът ще бъде местен на тези места, на които има желаещи да си поставят ваксина.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова по Bulgaria ON AIR

 


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
7
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
Столичани ви показваме голям среден пръст :D
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, не мога да го приема по друг начин това, освен с бурен смях.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрах от собствената ми глупост автобуса в движение ли ще бъде или ще е спрял. Но то не е важно, важното е да се ваксинират щото иначе тея ваксини иначе какво ще ги правим. Ще ги плащаме....
43
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Втори по смъртност в света, последни в Европа по ваксинация. Еми такива сме си, вярваме на всякакви тъпотии, конспирации и бабини деветини. А между другото, първата по смъртност в света - Унгария е с 60% ваксинирани и днес УЕФА им позволи пълен стадион от 67 000 срещу Португалия. Едни си вървят напред, други смятат че 5Г-то ще им влияе на мозъка.
42
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не лъжат, не бой се! И ваксини има. Но поради големия интерес не може всички на един път. Ред има. Като за всичко впрочем. Ама то е нещо непознато за вас тук.
41
1
 
10
 
! Отговори
ДО 34 преди 1 месец
До Българин в чужбина Въпрос на маркетинг ! Там ги лъжат ,че няма и свършват а при нас и със сто метана и чалъма не става ! Парен не каша, а сладолед дyха !
40
4
 
13
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
На ч.к.ндурите, които не разбират защо не се страхуваме от боклуците, които ядем, а се страхуваме от ваксините ще им отговоря така - ако изпиеш една чаша суров плодов сок ще се освежиш, ако си инжектираш мускулно една супена лъжица от същия сок - ще умреш!
39
1
 
9
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
А бряаа гражданятааа ? От не отворите и пунктове и около градските нужници бря ? Там по жа върви.Маиииий дорде стигнайми !!!!
38
1
 
12
 
! Отговори
Led Zeppelin преди 1 месец
ехаааа..., а в цепелин може ли?
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ц
36
1
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 1 месец
Щото не са български. Слава богу
35
1
 
20
 
! Отговори
логика преди 1 месец
В салама вече няма месо, в сиренето няма мляко, защо във ваксините да има ваксина?
34
17
 
7
 
! Отговори
Българин в чужбина преди 1 месец
Европейците чакат ред, записват часове, сърдят се, че не са в прио група... В България на крака им идват, увещават, убеждават и файда няма. Каква е тая порода, нз.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв наплив за ваксини)даваха по тв една държава мисля индия ,ваксинират го на пътя на сфетофар червено )
32
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коментара ми е 25 16 минуса и 3 плюса!+:)Май схващам какво се случва!-:) Само деца бродите из нета а?Разбирам ви!Вие освен дедо си Борисов друго и друг не помните уви!Хубавото е,че от всичките 16 дечица поне половината нямате 18 г и няма да гласувате на тези избори!-:)Аз помня дедо ви Борисов когато се появи на политическата сцена и много преди това по мутренските времена!И много преди 1989 г,когато не знаехме че ще се появи този дърт комунист!И вие мислите,че днес след 31 г имате реално мнение?
31
22
 
25
 
! Отговори
евроджендър преди 1 месец
Към всички овцеглаво-тъ-по-глави ваксъри апелирам :КОРОНАВИРУСА ПРОЩАВА ,ВАКСИНИТЕ -НЕ!
30
21
 
5
 
! Отговори
Маските ВЪН преди 1 месец
Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боoклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци...Като уб.ият арабин или Мошеник с маска, хем РАЗЧИСТВАТ всякакви ВИРУСИ, хем ВЗИМАТ пари, хем СПАСЯВАТ България.
29
10
 
12
 
! Отговори
Альона преди 1 месец
Първо ваксини щяли да се поставя и съхранява при минус 300C градуса по Целзий ,а сега вече и Tалетниe чистачки ще поставя ваксини на нас и шуфьора и в фтубуса и в фтугарата.Вашта майчицца ще ви оплаква много скора вас либеральдебиль комунисть и *** комунистическая ssмет невменяемий боклуk!!!
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че кой ви дава гаранция за безвредност на всички други лекарства бе арпаджици? Ха-ха-ха! То бива пpocтотия, ама вашата е до шия.
27
1
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
А АЗ САТ0 СЕЛЯНИН ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ П0Д ЧЕРЕШАТА С 100- ТИНА ГРАМА ГР0ЗД0ВА -Е СА П0ЧВАМ.