Във Великобритания няма да бързат да ваксинират децата?

"Дейли Телеграф": Учените искат повече данни за рисковете
16 юни 2021 08:30, Елка Василева
16
Във Великобритания няма да бързат да ваксинират децата?
Снимка: архив, БГНЕС

Британските министри ще бъдат посъветвани срещу масовата ваксинация на деца, докато учените не получат повече данни за рисковете, предаде Ройтерс, като се позова на в."Дейли Телеграф".

Според изданието след среща вчера експертите от Съвместния комитет по ваксинации и имунизации подготвят временни препоръки по въпроса, които може да бъде обнародвани до края на седмицата.

Още по темата

Правителствен източник заявява, че на този етап никой няма да вземе окончателно решение, тъй като учените биха искали да разполагат с повече информация.

"Дейли Телеграф" посочва още, че членове на комитета са изразили и опасения от етична гледна точка, защото децата рядко страдат от сериозни усложнения в резултат на коронавируса, предаде БНР.

По-рано този месец британският медицински регулатор одобри прилагането на ваксината на "Пфайзер-Бионтех" за деца на възраст между 12 и 15 години. От регулатора заявиха, че сега Комитетът по ваксинации трябва да реши дали да продължи и да имунизира тази възрастова група в съответствие с националния ваксинационен план.

 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
ботокса преди 1 месец
Жална им макя на британците
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде си боотоокс !
10
1
 
4
 
! Отговори
Предсказание преди 1 месец
И ще дойде време, когато 1/3 от учените и лекарите ще бъдат преследвани, бити и убивани като бесни кучета от хората по света
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що така? Нали са безопасни ваксините?
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите светила казаха, че трябва да се ваксинират и децата, в противен случай ще има и други вълни на ковид. На доста брифинги се обсъждаше. Проф.Ангелов беше доста сигурен в твърдението си относно ваксини и за деца. Кантарджиев и Кунчев също са на това мнение.
7
0
 
0
 
! Отговори
това преди 1 месец
въпрос ли е?
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някакъв тукашен филолософ по имунизациите се беше изцепил тъдява, че след боцкането до 5 години всички ще са мъртви, пропускайки факта, че сме смъртници и никой няма да живее с орлите.
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко сърдечни болести не са навредили на никого.
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютна дезинформация. Няма да васкинират децата, защото смятат че е по-добре да се ваксинират първо уязвимите групи в бедните страни. Но това балканците няма как да го схванат. Включително мисирките от днес.
3
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
СТРАТЕГИЯТА В БРИТАНИЯ Е ДА СЕ ЛИКВИДИРА ВЪЗРАСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ А НЕ ДЕЦАТА, ЗАЩОТО ВСЯКА СЪКРАТЕНА ПЕНСИЯ КАТО ТАЗИ НА ФИЛИП СИ Е ПЛЮС ЗА ДЪРЖАВАТА! ВЪВ БЪЛГАРИЯ СТРАТЕГИЯТА ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ Е ДА СЕ СКАПЕ БЯЛАТА РАСА И ЗАТОВА ДЕЦАТА СЕ АТАКУВАТ ВСЯЧЕСКИ ДОКАТО НЕ БЪДАТ ДОКАРАНИ ДО ЛУДОСТ ИЛИ НЕ БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ!
2
3
 
20
 
! Отговори
Мона преди 1 месец
То в България белите деца вече почти са изчезващ вид, те се канят зорлем да ги евтаназират... единствено махалата има единството и решимостта да опази децата си.
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
"Британските министри ще бъдат посъветвани срещу масовата ваксинация на деца, докато учените не получат повече данни за рисковете, предаде Ройтерс, като се позова на в."Дейли Телеграф". Бацелова, Симидчиев, Аспарух Илиев (който преди малко по Нова обясняваше, че щял да ваксинира дъщеря си, която е на 13 години) и всички други лекари и журналисти, които се подигравахте с тези опасения и правехте евтина и антинаучна пропаганда, дотук ми бяха отношенията с вас!