Туристи бягат от Миконос заради мерките

Случаите на заразени с COVID-19 в Гърция растат
21 юли 2021 11:40, Ния Христова
62
Туристи бягат от Миконос заради мерките
Снимка: БГНЕС
Гърция регистрира черен рекорд с над 3500 заразени за ден.
 
Туристите напускат остров Миконос, където до понеделник са въведени извънредни мерки, предаде БНР. Под прицел на здравното министерство са и други острови, където е отчетен висок брой на заразени с COVID-19.
 
Собствениците на заведения на остров Миконос отправиха гневно обръщение към правителството, че прехвърля вината за разпространението на вируса върху туристите и нощните заведения.
 
От опозицията също критикуват премиера за липса на стратегия и занижен контрол от страна на властите. До понеделник, 26 юли, в сила остават вечерен час и забрана за музика.
Още по темата
 
Туристите чакат с часове на опашки, за да се тестват и да напуснат острова.
 
На островите Санторини, Крит и Парос, където също има покачване на броят на заразените, местната власт приканва всички да спазват мерките, за да не се приложи сценарият на Миконос.
 
Министърът на развитието Георгиадис обяви, че скоро ще бъде въведено задължително ваксиниране не само за медици и социални работници, но и за учители и голяма част от държавните служители. Студентите няма да се допускат на лекции без отрицателен тест или сертификат, заяви министърът на образованието Карамеос.
 
Вече 54 пожарникари са преместени на друг пост, защото отказват да се ваксинират. Съгласно плановете на правителството отказалите ваксина ще излизат в неплатен отпуск. В частния сектор работодатели заплашват с уволнение неваксинираните, съобщават от синдикатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас, тикток принцесите си тръгват. Няма да го преживея.
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо ставате смешни с тези платени статии и с тези долни коментари.Чялата Гърция е пълна с европейци туристи ,даже има и българи в евтините места в Македония около Кавала и Серрес.. Много малко хора в болниците и туризъм до сега е отличен..
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Навивайте ръкавитеТи ако искаш и се надуп_вай на някой, щото така са ти казали по телевизията. Искал да живее нормално хахаха Само ти ли не разбра, че това, което беше преди вируса никога няма да се върне? Дали ще си биеш 100 ваксини или не, населението трябва да се намали, както и CO2. Именно заради последното са ограниченията за пътуване, туризъм и т.н. Международният туризъм умря! Бог да прости! Ти специално да се ваксинираш с всички най-нови ваксини, явно си неспасяем случай, така че..
54
2
 
13
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Добре ще е временно да се ограничи ходенето до Гърция
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми прави са си хората. Отишли са да си почиват, за което си и плащат. Не са отишли да се занимават с безумия. Все таки винаги могат да си доотпочинат в БГ :)
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука има 10 по яки места от тея чуканаци. Къща върху къща. Тука реват за бетона , а там къде спят ? На палатки ли :)))
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо де, те всичките тиктокаджийки вече си пуснаха видеота и сега се прибират по селата. Няма бягство, просто автора търси евтина еуфория с гръмки заглавия.
50
5
 
3
 
! Отговори
Ползват екрани преди 2 години
На снимката се подава че има тежко терористични черно чумни облъчватели монтирани в заведения вижте големи постоянно работещи екрани..
49
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената пандемия, която съществува е масовата истерия, подкрепяна от платени политици и журналисти.
48
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Смешнициии
47
12
 
7
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 2 години
Значи отиваш на почивка по време на пандемия и после се ядосваш защо се вземат предпазни мерки...все едно да искаш да скочиш от 10 етаж и да искаш нищо да не ти стане...гениално...
46
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 2 години
До Анонимен 42Прост си, много ***.
45
1
 
10
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Горбачьов починал / да е жив и здрав /. В отвъдното среща Ленин.Изковахте ли от мечовете плугове?, - любопитства Ленин.- Е-е-е, да, изковахме, така да се каже ... - мънка Горбачов.- И?- И ... сега работим за тези, които си запазиха мечовете.===================================================Ще се работи за тези, които си запазиха мечовете и не се ваксинираха !.
44
3
 
9
 
! Отговори
офффф преди 2 години
Стара новина. Преписвачите закъсняха.
43
13
 
4
 
! Отговори
Навивайте ръкавите преди 2 години
Стига философстване, отивайте и навивайте ръкавите като всички нормални хора. Ако ли не, стойте си вкъщи! Искаме да живеем нормално!
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен можем да превлечем гръцките кадри които са отказали да се ваксинират в България, като ги назначим на същите работни места. Така можем да си набавим и нови доктори.
41
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо лекари и учители след това ще бодат всички останали! Още ли някой вярва в Ковид измислицата? Зора е доброволна да се набодеш!
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е Гърция да плати обезщетение от по 100 000 евро на турист за провалена почивка.
39
5
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 2 години
Е какво искаш да кажеш?Много ли са 0,15%?Ако е истина значи ваксината работи!
38
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като се увеличават заразените?Важно е да не боледуват!А боледуването засега ваксината казват,че на 80% го предпазва.Ако измислят лекарство по-добре,ама засега друго освен ваксината няма.