След 4 седмици свобода Исландия върна мерките

В страната има 355 новазаразени, 75% от тях ваксинирани
Обновена: 25 юли 2021 11:09 | 25 юли 2021 08:06, Александър Попов
50
След 4 седмици свобода Исландия върна мерките
Снимка: БГНЕС

Четири седмици след като премахна всички наложени заради коронавируса ограничения, Исландия от днес отново затегна правилата.

От полунощ днес до 13 август на обществени събирания ще могат да присъстват до 200 души. Връща се правилото за спазване на дистанция от 1 метър, а баровете и ресторантите ще трябва да затварят в 23 ч. Басейните и спортните зали ще могат да работят с не повече от 75 процента от капацитета си, а маските отново стават задължителни на закрито.

Преди близо месец Исландия, която постигна едно от най-високите равнища на ваксинация в света - над 85 процента от жителите й над 16 годишна възраст са напълно ваксинирани, първа в Европа премахна всички действащи вътре в страната ограничения.

От 12 юли обаче островната държава се сблъсква със значителен ръст на случаите на коронавирус. Регистрирани бяха 355 новозаразени, като три четвърти от тях са ваксинирани. Според здравните власти в повечето от тези случаи става въпрос за варианта Делта./БТА


50
Още по темата: Исландиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
2
 
! Отговори
Питър преди 2 месеца
Аз едно нещо не мога да разбера. Неваксинираните, вместо да се радват, че "ваксините не работят и ваксинираните ще О-мреме", продължават да бълват сярна киселина... О-смихнете се бе, хора. *** ще е номер едно в постковид света, Мангърий ще е здравен овърлорд, а западняците ще се редят на опашка, за да работят като шивачки и дюлгери за 500 лв заплата.
45
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не са ваксини, а отрови!!!
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"над 85 процента от жителите й над 16 годишна възраст са напълно ваксинирани" - Псевдоваксините не работят. ПСЕВДОВАКСИНИТЕ НЕ РАБОТЯТ. Какво трябва да се случи, че да го загреете??
43
2
 
14
 
! Отговори
2 години още преди 2 месеца
След 2 години ще се види ясно всичко. Успех!
42
2
 
9
 
! Отговори
Сега разбра ли преди 2 месеца
До Анонимен"при 100% ваксинирани колко процента ще са заразените, които са ваксинирани?"100 % !!!
41
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой обърна ли внимание че пише 75% от заразените са "ваксинирани", а не "ваксинирани с две дози"? Да не говорим че след втората доза трябват поне 2 седмици за изграждане на значително количество антитела.
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия ГМЖ ваксини са за нищо!Ни за пътуване стават, ни маските свалят.
39
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предпазните мерки трябва да останат, докато в целия свят не се спре вируса. Строгият контрол по границите, вкл. задължителна карантина, може съществено да ограничи разпространението на епидемията.
38
31
 
9
 
! Отговори
Вова преди 2 месеца
Доцент Мангъров лъже и то много, но продължавайте да му вярвате. По цял свят вече има данни, че поне западните ваксини са достатъчно ефективни срещу тежко боледуване. В САЩ 99.5 от скоро починалите в следствие на Ковид не са ваксинирани. Там ползват предимно Пфайзер и Модерна.Друга огромна лъжа която Мангъров разпространява е, че в 80% от случаите Ковид протича безсимптомно, което е абсолютно невярно. Няма такива данни никъде, напълно негова измислица са.
37
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Миналата година изпуснаха вируса от контрол и резултатът е много заразени, съответно много мутации на вируса. За намаляване на мутациите трябва да има по-малко заразени, а един от начините за това е ваксинацията.
36
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
85% ваксинирани преди месец, а само 67% от заразените са ваксинирани и то повечето само с една доза. Един въпрос към папагалски повтарящите, че ваксинираните се заразяват - при 100% ваксинирани колко процента ще са заразените, които са ваксинирани?
35
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мутациите са следствие от ваксините, ще има още и за вбъдеще. Естествено е, че ще се заразяват и ваксинирани и неваксинирани, но имунитетът на ваксинираните е компрометиран. Тепърва ще се берат лошите плодове от тази масова ваксинация.
34
3
 
11
 
! Отговори
до 23 преди 2 месеца
Абе ти си май този, който не умее да смята. Виж официални данни и ще видиш, че и без ваксините 95% от заразените са били без симптоми. Не е хубаво да си хипохондрик.
33
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Исландците ако вярваме на приказките на СЗО и други подобни сега трябваше да имат стаден имунитет и да си свиркат. Каква беше файдата от ваксинирането като нито се постига стаден имунитет, нито намаляват заразените, нито сигурно и тежко болните, както ще се види есента и зимата. Няма ли някой да се извини за подвеждащите кампании и убеждаването на хората в откровени лъжи?
32
14
 
11
 
! Отговори
Проветеният преди 2 месеца
Заразени не значи болни, още по-малко хоспитализирани, ама то от антиваксър какво мислене да очакваш?!? От началото на годината в Исландия имат 1 смъртен случай отпреди 2 месеца!
31
8
 
6
 
! Отговори
хня преди 2 месеца
Откога Исландия е критерий за нещо?
30
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До От!!!! Само около 1% от реалните последствия или смърт от ваксата се докладват! Обикновено починалите ваксинирани умират всичко друго ама не от бъркоча дето са им били, за да се зарибяват още опитни мишки!
29
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И кво сега останаха си излъгани глупците, че сред като им бият отровата и всичко ще приключи!
28
5
 
31
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Чудесно! Това заглавие казва всичко! 75% от новозаразените - ваксинирани! Какво да говорим повече?
27
7
 
1
 
! Отговори
До До: 24 преди 2 месеца
А кой казва че 75% от заразените в Исландия са ваксинирани? Александър Попов?