10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани

Лекари: До седмица здравната система ще блокира
1 сеп 2021 11:15, Елка Василева
150
10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани
Снимка: архив, БГНЕС

10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес, защото не са ваксинирани срещу COVID-19.

От 1 септември имунизацията им е задължителна.

Още по темата

Мярката предизвика недоволство и протести пред болниците. Правителството в Атина е категорично, че няма да отстъпи, предаде БНР.

Медиците протестират пред болниците от тази сутрин с искане за отмяна на задължителния характер на ваксината.

По информация на синдикатите от днес десет хиляди здравни специалисти остават без работа и то в разгара на четвъртата вълна на коронавируса.

"До седмица ще блокира здравната система, има риск за болните", предупреждават лекарите. Медиците съобщават за готовност за стачка във всички държавни болници.

От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Заплашени са от глоба до 50 000 евро и отнемане на лиценза за работа.

Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и пациентите, подчерта премиерът Кикиакос Мицотакис.

Законът за задължително ваксиниране на работещите в здравните заведения се прилага от днес без изключения, съобщават от здравното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
5
 
! Отговори
AAA преди 2 години
*** фашистите, при 80% болни ваксинирани в Израел като % от всички нови случаи се вижда колко предпазва тая ваксина
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после светлина в тунела. Това се нарича пропукване в елита - медицинският елит. Сега вече революцията е възможна в по-голяма степен. А медицинските фашисти ще ги изхвърлим на бунището на световната история.
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, затворници ли ще лекуват населението?!Анархизма и Фашизма са познати в Гърция.Гърците наскоро ядоха и пиха ,и не платиха ,сега им излиза през носа.Италия спечели на футбол,но дали ще спечели в играта на ковид,за Англия е същото, Испания...На всички ,на които даром е дадено,даром ще дадат.
119
1
 
11
 
! Отговори
500 преди 2 години
Тези лекари имат редовни пациенти с най-различни нужди и заболявания! Ковида да не е единствената болест? Как по дяволите ще уволниш толкова много специализирани лекари? Вие давате ли си сметка въобще какво означава това? Това означава да оставиш цели болници без персонал, който да лекува хората дали от язва, дали от бронхит.
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас! Хората ще умират и от зъбобол в Гърция, заради нечий интерес. Това с гаранцията за безопасност при общуване с ваксинирани е смехотворно. Дори не е ясно колко време и срещу какво са ефективни предлаганите ваксини.
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яка корупция! Ваксинопроизводителите са почерпили.
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия за някое евро повече блокират държавата а сега се държат като мишки да се дига и махат това правителство.
115
2
 
13
 
! Отговори
Край преди 2 години
Дайте си сметка че живеем в една от малкото свободни и демократични страни в света.При Маляките вече няма да стъпя ни им ща вкисналото дзадзики ни захаросаното узо
114
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не иска, да не се ваксинира. Никой не ги кара насила! Просто ще работят нещо друго и ще си плащат глобите, това си е избор на всеки.
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елините са 1 млн.Един вид,в момента,няма болница с персонал.Значи,няма болни.
112
8
 
4
 
! Отговори
Aнонимен до 102 преди 2 години
Вирусът няма да го спрем, предвид "породата" му и начина на разпространение. Или поне няма да е скоро. Можею да намалим само жертвите и да успеем да живеем що годе нормално, с него. Никой не е казвал, че с ваксините ще *** този вирус.
111
11
 
36
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Това е здравен фашизъм!!!Геноцид!!!Сигурен съм че и при нас ще го направят.А после нека те да лекуват!!!Ваксинирането,особено с експериментални ваксини е личен избор.Който иска нека да се ваксинира.Никой не го спира.
110
4
 
28
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 122 Хич не си играят. Както им натресоха огромни дългове и заробване, така и смърт ще им докарат политиците им от вечните династии.
109
6
 
45
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
В знак на подкрепа ,ваксинираните им колеги да не отидат на работа.Да видим каква ще е реакцията на фашизоидното им правителство като Гърция остане без действащи лекари по време на пЛандемия!
108
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееей, не си играят в Гърция. Там що не скачат, че им се нарушават човешките права ? Евала.
107
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги видим докъде ще я докарат с тази глупост. 10000 човека са доста нещо. Ако устискат 2, 3 месеца здравеопазването в Гърция ще се срине.
106
5
 
35
 
! Отговори
R преди 2 години
Тези византийци не са добре но няма накъде да мърдат след като са затънали от заеми това е цената на опрощението
105
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
116 - ти да не се мислиш за аристократ? Или пък се смяташ за толкова жалък, че трябва да им коленичиш? Забравяш, че всяка власт, включително диктатура зависят от доброто разположение на народа. Хитлер е бил обожаван от германците като е дошъл на власт, а в по-стари времена народът е бил зает да оцелява и са били възпитани да се страхуват от царете си, които са били като богове. Разбирам, че предпочиташ да циклиш в Древен Египет, но пък ние живеем в настоящето и смятаме да си търсим правата!
104
7
 
14
 
! Отговори
До 82 програмист преди 2 години
Няма незаменими, особено програмисти.... не така обаче стой въпросът с лекари и учители!
103
13
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Ами ситуацията по целия свят е такава, че този процес вероятно ще се запази и развива. Време е България да обяви позицията си и в частност партиите, да обявят позицията си относно задължителния характер на Covid ваксинацията. Като следствие, към България може да се ориентират специалисти от всички сфери. Все пак става дума за избор, който предполагаемо касае оцеляването.