Лекарка за починалото от COVID бебе: Това, което видях, беше шокиращо

Майката била 14-годишна
8 сеп 2021 09:14, Нели Христова
126
Лекарка за починалото от COVID бебе: Това, което видях, беше шокиращо
Снимка: Pixabay

Бебе на 14 дни стана жертва на COVID-19. Новороденото е починало в болницата в Ловеч след усложнения. Било е прието в тежко състояние, като преди това близките му не са имали съмнения, че е заразено. Стана ясно и, че майката на починалото бебе е малолетна – едва на 14 години.

„Детето дойде в много тежко общо състояние. Това, което ми съобщиха от екипа за Спешна медицинска помощ, когато го транспортираха, е, че детето е отказвало да се храни, било е по-сънливо и отпуснато. Към 22 часа бабата е видяла, че става на синкави петна, започва да пъшка и е много бледо и отпуснато. Поради тази причина са извикали екип на Спешна помощ. Това, което видях, беше шокиращо. Детенцето беше в тежко шоково състояние, бледо, което наложи веднага да бъде прието в отделението и да започнем реанимация”, обясни пред NOVA д-р Петя Станчева - началник на неонатологията в МОБАЛ- Ловеч.

В последствие бабата на детето е разказала пред медиците, че промяната в здравословното състояние е забелязана на деня. Отричат да е имало други инфекции.

„Новородените по принцип са намален имунитет. Разчитаме на този, предаден от майката. Най-вероятно има значение, че тя е 14-годишна. По инструкции всеки приет пациент трябва да бъде тестван. Направихме бърз тест, който ме остави шокирана. Още в първите секунди на накапването показа положително. След няколко часа направихме още два теста – и те са положителни”, обясни още д-р Станчева.

Според статистиката детето е най-младата жертва на вируса в страната.

„Всички сме шокирани от този случай, започнахме да го проучваме още на същия ден. Оказа се, че това е много бедно семейство, което живее при много тежки битови условия. Детето е родено нормално и е наддавало на тегло, просто в някакъв момент дали коронавирусната инфекция, или нещо друго е влошило състоянието му. Колегите от Спешна помощ Ябланица са реагирали много бързо. Тяхната линейка е посрещната с линейка от Ловеч, за да може по най-бързия начин да бъде транспортирано”, добави директорът на РЗИ в Ловеч д-р Росица Милчева. Роднините на детето са карантинирани незабавно.

През COVID центъра към неонатологията в Ловеч са минали само три бебета, заразени с вируса. Този случай е първият с фатален край.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога закона, законодателството и всички власт имащи ще се правят на умрели спрямо проблема, че ромските деца забремянват и раждат? Дете на 14 да има дете, т.е. на 13 забременяло... Без образоване и интегриране няма са стане, разберете. Докато ги избутваме в гетата, казваме "културни особености", правим се на по- влики от тях, само си заравяме главите в пясъка. Демографският проблем буквални расте.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кога Клаус Шваб е забранен? Защо ми триете коментарите? Научете де да пишет без ортографични грешки!
88
3
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 94:Много просто. За тях децата са просто крачещи дебитни карти които при възможност се продават на робския пазар или за части. Те нито имената им знаят, нито ЕГН-тата, а ти за привързаност говориш. Как да се привържеш към нещо което няма име? Хората дават именана домашните си любимци, а ромите на децата си не! Пък и да са 1,2 да ти е тъжно, а те са 20. И не е алчност или лоши условия, а мързел! Защото е в пъти по лесно да изцвъка поредното отколкото да ходи всеки ден на работа!
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До коментара на "Питанка"-много добре казано! Не само, че ползват децата си главно да вземат детски, ами и ги третират като животни, за разплод, за продан...Аз се чудя, майките и бащите им как им дава сърце да си продават щерките и как ги харчат после тез пари, как позволяват децата им на 12-13 да забременяват? Все някой трябва да спре тая порочна практика, ама явно глада, простотията и алчността са по - големи от майчината обич. Поне в тия общества това наблюдаваме.
86
3
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Това не са точно хора в общоприетият смисъл.Това са ГиЦани,те се явяват някакъв страничен клон на еволюцияне ,нещо като Денисовия човек,оцелели до наши дни.В своята еволюция те още са ниво на Ловци-събирачи,по някаква случайност отзовали се в съвременния свят,затова и толкова трудно се адаптират ,ако изобщо може да се говори за такова.
85
3
 
11
 
! Отговори
Питанка преди 2 години
Дали за тази куч..ка не вземат детски? А аз не вземам, нали? Поредната хлеб.арка из.срала поредното насекомо. Но тук природата даже се възмутила. Заради такива пъл.чища ще го отнесе светът, не спряха да се размножават. Планетата се насели с бок.луци как няма да искат редукция. То тази ако я оставиш още 10 пл.ъха ще роди. Никаква милост.
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно що и двамата родители на детето са с отрицателен тест
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Поручик РжевскиНяма проблем то след нова година PCR тестовете ги спират. Значи и Covid ще изчезне
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе - Вероятно е някой на 13-14 години също. Може да тръгнеш да разследваш, но винаги се стига до "никой нищо не знае и никой нищо не е видял".
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Поручик Ржевски - 81, мхм, ок, добре, щом казваш, аре прав си ..
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Да си дадемСметка - 86 - ХУбаво, но по нашите закони, под 14 годишна възраст нямаш право да водиш полов живот, нито да даваш съгласие, така че тук не е виновна майката. А знам, че всеки иска да избие хората в безисходица, че да не го мисли, ама кротни се малко.
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката е на 14, бабата на 28, прабабата на 40...сещате ли се?
78
18
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Като чета злобните коментари - ясно виждам колко е оскотял бьлгарският народ - ако утре се разболее вашето бебе ще пишете ли подобни неща
77
6
 
10
 
! Отговори
Уляхте се! преди 2 години
Кой ви вярва изобщо? След като прочетох, че майката е на 14 и повече нямаше смисъл да чета.Може и някой лев да сте дали на *** , за да пишат починалото дете коронясано.
76
3
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
хаиде сега всички по веригата 14 годишна живее незаконно с колко годишенами роднините това била тяхна етническа особеност и накрая ние ще плащаме затяхните животин=ски особености хем бедни хем мизерия и тръгнали да раждат
75
6
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Изобщо е гнусна манипулация, че бебето има Ковид. Ковид се установява само с ПСР тест, бързия тест не доказва ковид. Негативен бърз тест доказва че си здрав.Позитивен бърз тест означава, че не се знае какво става и трябва ПСР
74
4
 
19
 
! Отговори
фен на танас преди 2 години
Тя вече сигурно е бременна.
73
4
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Социалните служители в гетата не влизат, само при български семейства, за да им вземат децата и да ги пуснат на пазара на "социални услуги" и международно осиновяване.Ако влезе социален в гетото ще го изгонят с камъни, там ходи само медиатор да им попълни документите са социални и всякакви помощи.
72
6
 
26
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Това дете е отглеждано в талибански условия, обаче сега по всички медии дрънкат как бебе е умряло от ковид.
71
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно бе ора, педофилът, който е направил бебето, е на 15. Не му се одело на даскало и решил да се позанимава с братчедката.