Германия спира компенсациите за неваксинирани под карантина

Все повече мерки, за да стане отказът от ваксинация по-неудобен
23 сеп 2021 08:00, Елка Василева
103
Германия спира компенсациите за неваксинирани под карантина
Снимка: архив, БГНЕС

Германия ще спре да плаща компенсации на неваксинирани работещи, които са принудени да се подложат на карантина като част от мерките за борба с коронавируса. Не е честно да се иска от данъкоплатците да субсидират тези, които отказват да се ваксинират, заяви здравният министър Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Правилата, които ще бъдат прилагани от властите на 16-те провинции, ще влязат в сила най-късно на 11 октомври.

Още по темата

Според критици подобни правила са еквивалентни на задължение за ваксинация, защото много работещи не могат да си позволят да останат по домовете си, без да получават заплащане.

Ваксинациите не са задължителни в Германия, но властите вземат все повече мерки да направят отказа от ваксинация по-неудобен, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. Тестовете за коронавирус, които се изискват например за вечеря в ресторант, ще спрат да бъдат безплатни от 11 октомври. Освен това някои германски провинции разрешават на предприятия като ресторанти и спортни стадиони да избират дали да допускат хора с негативни тестове, или само тези, които са били ваксинирани или са се възстановили от коронавируса.

 


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Georg преди 1 месец
До АнонименДа, но нацистите не са слагали ваксина на тези, които са искали до умрат. Задължителните са на германци или обслужващ персонал, за ***, славяните, еврейте опцията не е ваксина. А субстанцията е ясна каква е, вече от цяла година
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нацизмът в Германия се възражда отново! Преди 80 години са правили експерименти по лагерите, а този път много по-масово като искат да инжектират всеки един човек с някаква субстанция.
90
0
 
4
 
! Отговори
до 88 преди 1 месец
чл.29 от КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ т.е.
89
1
 
12
 
! Отговори
88 преди 1 месец
Фашизмът пак си надигна грозното лице!!! Бдете хора! чл.129 КРБ И НЮРНБЕРГСКИЯТ КОДЕКС И КОНВЕНЦИЯТА ОТ ОВИЕДО!!! НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАОБИКОЛЕНИ ОТ covid-фашистите
88
0
 
7
 
! Отговори
88КОММ преди 1 месец
ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ!!! ТОГАВА НА 211 МЯСТО ЩЕ СТАНЕМ ПО свобода на Словото
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблеми има само по телевизора.В наше село,дето няма телевизор, нито болни има, нито ваксинирани.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Менгеле без мустаци ли е на снимката?
85
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ако "отпаднат мерките и спрат с ваксинацията и пЛандемията ще приключи от само себе си" Мда, ако се завиеш през глава и проблемите ще изчезнат. Гений!
84
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук да преброят антиваксърите и да ги лекуват само за тяхна сметка. Че ми омръзнаха с дивотиите си.
83
2
 
10
 
! Отговори
ако преди 1 месец
отпаднат мерките и спрат с ваксинацията и пЛандемията ще приключи от само себе си
82
2
 
9
 
! Отговори
НСИ преди 1 месец
Ето защо задължителното ваксиниране срещу сезонни грипове (било коронавируси или т. нар. "обикновени") е абсурдно и е проява на медицински фашизъм. Това са естествени процеси и всеки трябва да има правото да избере за себе си! Иначе отново питам - кой е този, който ще каже, че повишена смъртност от няколко хиляди за България (каквато е реалната разлика между коронавирусите и останалите сезонни грипове оправдава тоталното погазване основните човешки права?
81
2
 
9
 
! Отговори
НСИ преди 1 месец
никий не прави тест на починалия от бронхопневмония, от който да се установи, че причината е H1N1 например. Но заковид се прави и затова се води статистика, че еди-колко си хиляфи са починали от ковид. Схваахте ли?
80
1
 
5
 
! Отговори
НСИ преди 1 месец
информацията на сайта на НСИ е такава, защото в акта за смърт се пише друга причина - например двустранна бронхопневмония ;) Иначе реално "жертвите" на обикновените грипове са хиляди - най-вече стари хора. Просто още не сме безсмъртни
79
3
 
5
 
! Отговори
кажи му германец преди 1 месец
и не го обиждай повече
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По официални данни на сайта на НСИ, през последните 15 години от грип в България умират между 0,0 и 0,4 човека на 100000 население, обикновено 0,1 или 0,2 на 100000. Това са между 0 и 28 човека на година, обикновено 7 или 14, плюс/минус трима заради закръглението.
77
4
 
12
 
! Отговори
До програмистчето преди 1 месец
Откога правото на свободен избор на медицински услуги е егоизъм и безотговорност?!? Откога свободното упражняване на основни човешки права е егоизъм и безотговорност?!? Апропо защо противогрипните ваксини срещу сезонни грипове не са задължителни - от тези грипове всяка година умират хиляди хора (е, да, по-малко отколкото от коронавируси като свинския и covid-19, но все пак са хиляди). Кой е този, който ще каже, че 10 000 човешки живота нямат значение, но 15 000 вече имат (може би едрият капитал
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България много изостава с ваксинирането - само 18,75% от всички български граждани са ваксинирани, което е около половината от живеещите в България пълнолетни български граждани.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 75 "Фашистите се побъркаха, само руснаци им се привиждат." Поначало само руснаците използват по повод на германците това "фашисти", но ти си неграмотен, и използваш опорките така, както си ги научил по форумите където ви дават акъли какво да драскате.
74
13
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Всички данни показват, че където има много ваксинирани, починалите намаляват в пъти. Само онези 80% в България си мислят, че ги лъжат.
73
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално - мислещи хора вземат логични решения