Разпуснаха учебни паралелки в Русе заради коронавирус

Едно от децата е в болниица, останалите са на домашно лечение
23 сеп 2021 14:10, Петя Славова
36
Разпуснаха учебни паралелки в Русе заради коронавирус
Снимка: БГНЕС

Пет училища в Русе са с разпуснати паралелки, заради случаи на COVID-19.  От пет дни заразата е проникнала и в две детски градини. Според регионалната здравна инспекция ситуацията е динамична, но под контрол.

В училищата са установени случаи на COVID-19 само сред учениците, съобщава БНТ.

Още по темата


Заразените ученици са на домашно лечение, като само едно от тях е в болницата, но не е на интензивно лечение. Сред заразените има деца от Математическата гимназия, гимназията за европейски езици, училище "Христо Ботев", гимназиите по облекло и дървообработване.

На някои от паралелките карантината ще изтече през следващата седмица. В училищата няма преподаватели с коронавирус.

По данни на РЗИ 50 са новите случаи на заразяване в областта, а излекуваните са 55. Починали са двама души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябвало е да протестират учетилите, директора и родителите против затварянето на училището.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма вирус бе, няма... вервайте на антиваксърите. Вервайте ми. Прос.та.ци.
28
1
 
2
 
! Отговори
Оставка за министъра преди 2 години
Министърчето на образованието да си подаде оставката и да не пипа парите от фондовете.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах - къде точно трябваше да се страхуваме?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е как нали сега учителите щяха да ги заразяват, къде са се заразили тогава
25
4
 
12
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
абе ти си отчайващо невеж пън. Ти имаш ли предства от този вирус какво се случва с белия ти дроб, тая атипична пневмония какво означава. Означава че и с тръба или без този орган не може да поема кислорода и да го предава в кръвта. Каролев има травматологичен проблем но не на белите дробове и не е проблем да е на командно дишане.
24
17
 
2
 
! Отговори
Бустерна Доза преди 2 години
ЗА всички учители трета доза ваксина и сме готови. Децата са яки и го преболедуват както своите яки и здрави родители от село живяли селски природосъобразен живот закалени дошли в градо на градско и по моловете ще го изкарат вируса на крак по заведения и барове. Така че НЯМА ПРИЧИНА ДА СПИРАТ ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩЕ.
23
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започването на учебната година присъствено при 35 процента ваксинирани учители, 18% ваксинирани родители и нито един ваксиниран ученик беше груба грешка. Училищата се превръщат в разпределителни пунктове за ковид, въпреки уж задължителните маски. Пикът резултат от присъствените занятия ще бъде двойно по-висок от сегашния, който беше резултат от дискотеките по морето - и като брой заразени и като брой умрели от ковид. Защото правителството е страх от няколко кресливи кoвидиота.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ето за да е напук и наинат пуснаха децата в училище. И ся ко прайм,тука има тука нема. С едните в клас с другите в нета. Колко ще издържат тез даскали.
21
8
 
4
 
! Отговори
Какво стана? преди 2 години
НАЛИ БЕШЕ приоритет номер 1 присъственото обучение? Също така има ваксинирани учители има дори и деца с ваксини. Кво става сега. Министъра на образованието да си подаде оставката и да не пипа и бара евро парите от еврофондовете.
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играйте си с огъня. Накрая ще стане играчка-плачка.
19
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма далавера е това с дистанционното обучение. Научихме даскалите да не работят и ето какво става. При първото кихнало хлапе и хоп- затваряме.
18
3
 
6
 
! Отговори
ТестКит преди 2 години
до 20 Няма никаква клорелация в изказването ти, никой не твърди такова нещо. На въпроса защо са му здрави бели дробове, не знам да има отговор на теб защо са ти, на мен защо са ти. Защо някой ваксиниран трябва да ти обяснява също така, антиваксърите не могат ли да обяснят или и това умение за загубили някъде в еволюцията. Не всеки неваксиниран е длъжен да "пипне" Covid, даже по-добре да не "пипва". Жалкичко ти е изказването.
17
10
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Интересно защо са му здрави дробовете като не е ваксиниран и даже не вярва коронавируса? Помня как най-демонстративно пренебрегна забраните в Банско. Хайде де, обяснете ваксъри. По вашата логика всеки неваксиниран е длъжен да пипне ковид и да умре. Колко сте ми жалкички!
16
1
 
7
 
! Отговори
ТестКит преди 2 години
до 18 Точно това се иска от вас, браво. Без да ходите по болници и да задръствате болничната помощ, нали така, гордост...... и предразсъдъци
15
15
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Истинското гро.зно лице на ваксърите се оголва все по-зловещо. Не си издавам фалшив сертификат, защото не искам да бъда измамник. Аз съм честен и горд антиваксър с добра имунна система и разчитам на себе си и само на себе си.
14
1
 
10
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Не е в тръба в гърлото, трахеостомиран е вече, но да можеш да обдишваш здрави бели дробове, фиброзирали при Covid и да ги обдишваш няма насищане на кислород, няма здрави кръвоносни съдове по алвеолите за да наситят кръвта с кислород. Чети малко
13
5
 
4
 
! Отговори
ТестКит преди 2 години
До 8 Като е лесно да се ваксинират по документи, защо антиваксърите не са ваксинират по документи, да го вдигнем този процент на ваксинация и да няма ограничения. Говориш глупости, знаеш ти как се ваксинират, нищо не знаеш, издай си и ти сертификат фалшив
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6: Не знаех, че Кауфланд и Лидл в чужбина задължават служителите си да са ваксинирани... Край, вече не влизам и в тези магазини. Спрях да зареждам и в Shell, откакто обмисляха да въвеждат и те задължителна ваксинация.
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо се сетих оня ден-Каролев е вече не знам колко месеца в изкуствена кома, демек с тръба в гърлото и още жив, бе! Само при коронавируса това е смъртоносно и те приключват набързо, само и само да влезеш в скапаната им статистика.