Денков: Подкрепям въвеждането на зелен сертификат в образованието

За училищата тестовете да са безплатни, иска министърът
18 окт 2021 13:21, Анисия Иванова
111
Денков: Подкрепям въвеждането на зелен сертификат в образованието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Решението за въвеждане на зеления сертификат трябва да дойде от Министерството на здравеопазването. Това каза министърът на образованието и науката Николай Денков.

Днес от 14 часа предстои заседание, на което да се вземе решение за допълнителни ковид мерките на национално ниво, вклрючително и въвеждане на сертификат за достъп до редица обществени обекти.

"Подкрепям решението за въвеждане на зелен сертификат по отношение на учителите, педагогическия и непедагогически персонал", каза министърът.

Още по темата

По думите му трябва да бъде въведен преходен период, в който учителите да имат време да решат, ако искат да се ваксинират.

"Ако не, ще трябва да докажат с документ, че са преболедували или всяка седмица да бъдат тествани с един от двата типа тестове, свързани със зеления сертификат", каза министърът.

За училищата това трябва да са безплатни тестовете, смята Денков.


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Злобари преди 1 месец
Абе кауни кой ви говори за антивакс.ТУК говорим за анти принуда към каквото и да било вие сте ок с ваксини бъдете си ок никой не вие спрял обаче утре като Ви надупят за нещо което не желаете тогава ще ревете и ще се сетите за хората които са се борили за правата си.Сега типично по български злобеете ааа аз си сложих нека им.Аз съм против нещо за което се подписвам че е моя отговорност щом не съм го правил аз.То и аз мога да направя ваксина ако се разпишете че не отговаряте за последствията.
97
0
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 1 месец
От Брюксел ли така казаха? Ами предайте им да има да вземат.
96
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аз пък не го подкрепям, денков, разминаваме се
95
2
 
10
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Суяк, това няма как да стане ! Трябва да го осъзнаеш чадо на дявола! Края ви е близо, нали си сещаш че при 80-85% НОРМАЛНИ хора,немаркирани,това е невъзможно бе туфлек? Хората видяха кво се случва със сиропираните ! А когато фалирате всичко и гладния българин излезе с дървото,няма къде да се скриете в България ! Ще БЪДЕТЕ БИТИ И Е.АНИ!
94
0
 
10
 
! Отговори
учителка преди 1 месец
Аз преболедувах леко ,но нямам доказателство ,защото само лич лек знаеше и затова смятам да не се ваксинирам , а да направя тест за антитела !
93
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я да обобщим, смятам че всички сме го осъзнали.Това е безумие, както е написал колегата, но е и откровен цинизъм, защото си личи,че загриженост за здравето ниняма.Многократно и в прав текст ни се каза, така се правело навсякъде.Тези хора ще въведат сертфиката и още много неща, защото ТЕ СЛУЖАТ на служат външни сили, които ръководят правителствата и в другите държави. Не мислите ли и вие така?И съм на мнение, че изборите ще ( спечели) удобният за глобалистите кандидат.
92
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък не го подкрепям.. и ще изляза да подкррпя всички, които са против тази простотия
91
0
 
26
 
! Отговори
Незнайко преди 1 месец
Мили Хора, това е безумие, Б Е З У М И Е, заставам зад българските учители и всеки който се опълчи на тази дехуманистична тирания, която опитват да ни наложат, Ума ми не го побира как се надяват да стане това при 80% неваксинирани...
90
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не съм съгласен от бюджета да се плаща теста на учители,лекари, общинари!САМО ТЕСТОВЕТЕ ЗА ДЕЦАТА ДА СЕ ПОЕМАТ ОТ БЮДЖЕТА! БЕЗПЛАТЕН ТЕСТ ЗА РЕСТОРАНТ! АААА НЕ!ЩОМ ОТИВА ДА СЕ ЗАБАВЛЯВА , ДА ПЛАЩА!ВАКСИНИТЕ СА ПОДСИГУРЕНИ И СА БЕЗПЛАТНИ!
89
1
 
15
 
! Отговори
Колин Пауъл преди 1 месец
И той поел към отвъдното, напълно ваксиниран.Сигурно и той се е уредил с фалшив сертификат
88
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мечката играе наред!ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ,ИТАЛИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН СЕРТИФИКАТ! ГЪРЦИЯ ВЪВЕДЕ ЗА ЛЕКАРИТЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ТЕ НЕ ДОСТИГАТ ПО ВРЕМЕ НА ПИКА НА ПАНДЕМИЯТА.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТОЩе стане,поне в БГ и няколко други държави,но ще отнеме време докато и последния бг не си отвори очите,и не осъзнае какво всъщност става.
86
0
 
23
 
! Отговори
Къде е логиката? преди 1 месец
Ангел Кунчев ваксиниран, с коронавирус. Йорданка Фандъкова ваксинирана, с коронавирус. Служебната министърка на туризма ваксинирана, и тя с коронавирус!!! Ако ще е така - за всички безплатни тестове всяка седмица, без значение ваксинирани или неваксинирани!!!
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти си никой со ро с че,за да се вземе под внимание какво ти подкерпяш. Друг е въпорса на базата на какви точно данни го подкерпяш научни,менте статистически...Преди месец комшия умира от инфаркт,а го пишат ковид и такива случаи вече 2 години има много.
84
2
 
25
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Разбира се, има и по-правилен вариант - открито разобличаване на ковид-измамата, вкарване на доктори в затвора, публични екзекуции на Фандъкова, Кантарджиев, Ту лупа, и останалите фашистващи персони и връщане към рационалния и научен мироглед. Но за това трябва още време, докато узрее в главите на хората.
83
1
 
34
 
! Отговори
Е те сега преди 1 месец
Денков току-що си резна клончето на което е седнал!!!
82
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кой ви плаща за да пишете такива антиваксърски коментари?Същите дето ти плащат и на теб.
81
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Черния Възраждане са фашисти.По-добре местни фашисти отколкото Киряк стефчовци
80
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кой ви плаща за да пишете такива антиваксърски коментари?
79
15
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Това е възможно най-мекият вариант. Ту лупа и Алибегов направо искат задължително ваксиниране на всички.