Съд в САЩ отмени задължителна ваксинация срещу COVID в големи компании

Причината - сериозни законодателни и конституционни въпроси
Обновена: 6 ное 2021 22:49 | 6 ное 2021 22:36, Анисия Иванова
69
Съд в САЩ отмени задължителна ваксинация срещу COVID в големи компании
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд на пети окръг в САЩ е постановил да спре действието на правилото за задължителна ваксинация срещу COVID-19 на служителите на големи компании в страната, предаде РИА Новости.

Белият дом съобщи в четвъртък, че Администрацията за здраве и безопасност при работа (OSHA), част от Министерството на труда на САЩ, е разпоредила на всички национални компании с щат от над 100 служители да ваксинират своите служители срещу коронавирус не по-късно от 4 януари 2022 г.

В събота Апелативният съд на пети окръг е постановил да спре решението, позовавайки се на "сериозни законодателни и конституционни въпроси", съобщи БГНЕС.

„По този начин действието на мандата се преустановява до следващо съдебно решение по този въпрос“, се отбелязва в решението, публикувано „Туитър“ от главния прокурор на Тексас, който бе един от противниците на задължителната ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
А малките компании ко ша праат!
58
1
 
2
 
! Отговори
канадец преди 2 години
Всичко зависи от работодателя. Когато администратора заяви, че сме във война, врагът е вируса, а неваксинираните са дезертьори и страхливци, които той няма как да разстеля, но и няма да ги търпи и най-големите противници първи се боцнаха.
57
0
 
2
 
! Отговори
Ченге преди 2 години
Тия пък над 100 служители.Там където са 100 ,там са и 200 . Що за заповед,че и със срок.
56
1
 
4
 
! Отговори
Соня преди 2 години
Е,нема.Е,па нема щом и УСА са на страната на антиваксърите.Ко тана бе ора?
55
0
 
14
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ Е СЪЩО ИНДИРЕКТНА ПРИНУДА ЗА ВАКСИНИРАНЕ! А казват " никой не ви принеждава".... само по това можете да разпознаете гнусната комунистическа демагогия!!!
54
0
 
12
 
! Отговори
1984 преди 2 години
МОЕТО ТЯЛО Е МОЯ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ!!! ИМА АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА КОВИД И АЗ ТОЧНО НЕГО ИЗПОЛЗВАХ, ЗА ДА СЕ ИЗЛЕКУВАМ. НАД 62 СЪМ! А ВЕЧЕ ИМА И ФАРМАЛЕКАРСТВА - НА 2 ФИРМИ СРЕЩУ КОВИД! САМО ЗВЕРОВЕ МОГАТ ДА БОДАТ ХОРАТА НАСИЛА!
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПО-ТОЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ Е: "Федералният апелативен съд в Ню Орлиънс временно блокира мандата на администрацията на Байдън за ваксинация за предприятия с най-малко 100 служители. Съгласно федералния мандат работниците в тези компании трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19 до 4 януари или да се подлагат на седмични тестове за вируса.Губернаторът Тейт Рийвс отговори на заповедта на съда в Twitter, като каза, че борбата продължава, но това е голяма първа стъпка. " Майка - "Благодаря ви г
52
0
 
1
 
! Отговори
съдебна реформа преди 2 години
Не е препоръчително, а задължително да има съдебна реформа! Тази е шуробаджанащина, а не демократична! Корумпирани бълхи!
51
0
 
8
 
! Отговори
демограция преди 2 години
Защото имат къдърна съдебна система. Нашите съдии се изпокриха, като мишки. Особенно тези от конституционния съд. Калинки до калинките брат!
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През последните години американците ми се издигнаха в очите. Много по-будни са от европейците. Очаквам съпротивата срещу Новия световен ред да бъде най-силна именно там. Хората са въоръжени, имат и съдебна система. Но най-голямото им предимство е, че има различни щати и всеки си има собствени закони и правителство. Това дава възможност да се прави сечено на чудовищата от Вашингтон и Ню Йорк. Републиканските щати няма да се дадат току-така.
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де да имахме такъв главен прокурор!
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Съвет - Тези 250 000 евро, които ги искаш като една евентуална компенсация за ваксиниране много лесно могат да станат 250 евро като стойност за по-малко от година след като са били изплатени. Или не помниш 97-а година в България, или си твърде млад. Инфлация много лесно се създава, ако се наложи. За да сме сигурни в безопасността на ваксините просто производителите и всички агитиращи за ваксинация трябва да се подпишат, че дори и при една жерта ще влязат в затвора за предумишлено убийство.
47
26
 
5
 
! Отговори
Do 51 преди 2 години
Тука кой те е накарал да се ваксинираш бе?
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вашия съд ,някой бря )
45
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нашия съд си трае за фашистките заповеди на Радев.
44
1
 
49
 
! Отговори
Елеонора Ст. преди 2 години
Ето това е демократична държава зачитаща законите, правата и свободите на гражданите си! Позор за жалките, продажни и неморални български съдии, които заровиха главите си в пясъка пред очевадната противоконституционност на заповедта за сертификатите!!
43
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво значи е останало нещо от демокрацията в - сащ
42
2
 
36
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Бил Гейтс ще си организира с приятелчетата си ново събитие 202, после пък 203, ще ги покани пак хора от клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган, от ФБР, от ЦРУ, от фармацевтичните фирми, някой и друг пиар-експерт. Можеш, Бил, да поканиш пак и Анита Сисроу (Anita Cicero) от институт "Джон Хопкинс" за модераторка. Па си пийнете и си хапнете и си симулирайте "пандемия",ама този път да умрат не 50 милиона, а 500 милиона за 1 година. Само не знам едно: Докога останалия свят ще ви гледа безучастно?
41
1
 
38
 
! Отговори
Болгар преди 2 години
След като сме доказано най-корумпираната държава, на 112-то място по свобода на словото, хиляди пъти лъгани от политици и медии,най-бързо изчезващия народ в Европа, чужда колония, която е разграбвана и народ унищожаван и гонен с нисък стандарт на живот. КАК ОЧАКВАТЕ Българите да повярват , че ИГЛАТА е за тяхно добро???
40
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 6 месеца боцкане,това е картинката засега.