Омикрон ще доминира на Острова следващия месец

Този щам се разпространява доста по-бързо от "Делта"
6 дек 2021 20:21, Ния Христова
12
Омикрон ще доминира на Острова следващия месец
Снимка: Pixabay
Проф. Пол Хънтър, от факултета по медицина в Университета на Източна Англия, изказа опасенията си, че Омикрон "се разпространява доста по-бързо от варианта Делта" и вероятно в момента във Великобритания има повече от 1000 случая, съобщи БГНЕС.
 
Пред Би Би Си той каза, че не е ясно как данните от Южна Африка ще се пренесат в Обединеното кралство, тъй като в страната има висок процент ваксинирано население.
 
"Все още не е сигурно как ще се разпространи във Великобритания, но мисля, че първите признаци са, че вероятно ще се разпространи доста бързо и вероятно ще започне да конкурира Делта и ще се превърне в доминиращия вариант в рамките на следващите седмици или поне месец", каза професорът.
 
"Големият въпрос, който остава, е колко опасно е всъщност, ако се заразите с варианта Омикрон, и това е въпросът, на който се опитваме да отговорим в момента", уточни Хънтър.
 
Относно ограниченията за пътуване той обясни, че "един от проблемите на подобни ограничения за пътуване е, че те демотивират други страни да бъдат открити по отношение на собственото си положение, тъй като се страхуват от това, което биха възприели като икономически санкции."
 
"Така че мисля, че след като инфекцията се разпространи в рамките на една държава, тогава ограниченията по границите всъщност не постигат нищо. Знаем това много преди ковид. Честно казано, това е знание, което сме имали от десетилетия, ако не и от векове", подчерта ученият.
 
На въпрос дали Обединеното кралство е по-близо до началото на пандемията, отколкото до края, той отговори: "Мисля, че този вирус е около нас и ще остане около нас завинаги."
 
"Последният път, когато имахме голямо огнище на коронавирус, беше преди около 130 години. И този вирус все още циркулира, ние се заразяваме с него сравнително редовно на всеки три до шест години, и той всъщност причинява просто обикновена настинка", каза проф. Хънтър.
 
"Вероятно това е начинът, по който ще протече тази пандемия, така че ние ще бъдем многократно заразени с ковид, ще бъдем многократно заразени с нови варианти, но като цяло те ще бъдат просто още една причина за обикновена настинка и в този момент ще спрем да се притесняваме за това, но все още не сме стигнали дотам", заключи проф. Пол Хънтър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не кажете истината ,че новият вариант протича много леко,по мнение на наблюдаващи лекари от страните ,където новият мутант е засечен и регистриран.Защо не споменавате ,че природата на вирусите с времето да става по-заразени,но-леко преносими.Също ,важен е факт ,че защитата от ваксините,на работи при този нов вариант,тъй като ваксините са базирани на спайк протеина,който при новият вариат е силно променен
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пред Би Би Си той каза, че не е ясно как данните от Южна Африка ще се пренесат в Обединеното кралство, тъй като в страната има висок процент ваксинирано население." ---Това изречение е писано само за професори. Не вярвам и авторката на статията да го разбира.
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле колко прости антита има тук! Това да не са дежурните антиваксърченца? Мангъроидченца?
8
3
 
2
 
! Отговори
Как го предвидиха преди 2 години
Такъв е сценария. А следващия и при нас. Ха ха много ясновидци бе
7
2
 
5
 
! Отговори
Ваксинката преди 2 години
Някои изследователи на Библията правилно отбелязват, че предупреждението на третия ангел е най-страшното предупреждение отправяно към хората в цялото Свещено писание. Това не е нещо, което може да бъде отминато с лека ръка. Всеки, който получи белега на звяра, ще пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му.
6
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А докато дойде в България, че и да стане единствен ковид вариант, още много българи ще боледуват и умрат. От делтата.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та в кои медии ще доминира Омикронът следващия месец ?!
4
1
 
13
 
! Отговори
ной преди 2 години
А всичко е толкоз просто но някой не спазва хипократовата клетва
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На баба си фърчилото ще доминира. Ваксините се провалиха и без омаиконя.
2
1
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Там много се настива - мрачно дьждовно
1
2
 
25
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Оказахме се много лесни за манипулиране и експерементиране .