Приятелствата в службата са полезни за работата

Трябва обаче да се избягват клопките от прекаленото сближаване
Обновена: 29 яну 2012 12:26 | 29 яну 2012 12:16,
24
Приятелствата в службата са полезни за работата
Снимка: Reuters
Смесването на работата с удоволствието има положителен ефект върху бизнеса, съобщи Лайв сайънс. 
 
Изследване на фирмата "Робърт Халф Интернешънъл" показа, че 63 процента от работещите мислят, че продуктивността се повишава, когато колегите са приятели извън офиса. Подобно е мнението и на 57 процента от началниците. 
 
Приятелствата в службата дават социално измерение на работния ден и правят работата по-приятна. Добре е обаче да се избягват клопките, като тази да се общува до степен, която пречи на изпълнението на задачите.
 
Да станеш приятел с клюкар или с най-шумния критик на шефа, има своите недостатъци. Не е добре и да помагаш до такава степен на приятеля си в работата, че да не успееш да свършиш своята. 
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Има си много приятни преживеявания на колеги с колежки. Лошото е, че другите им завиждат и искат и те да се включат в забавленията и почват да им правят мръсно. Та от една страна хем по-добре, но от друга страна по-зле. Иначе е тъпо да създаваш приятеллства в службата - това означава, че си комплексар, който няма приятели и не умее да общува с хора. Не стига, че цял ден трябва да ги търпиш, а после и да се забавлявате заедно, как пък не.
14
4
 
4
 
! Отговори
сексманиак преди 12 години
Искам да работя с Анджелина Джоли и да изграждаме приятелски отношения! Да смесим приятното с полезното и сексуално здравословното!!
13
6
 
7
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Приателства - да, наистина имат положителен ефект върху работата, защото на приятел винаги ще помогнеш. Но задълбочат ли се отношенията между колеги от различни полове работата става неприятна. Както за тях, така и за колегите им, на които се налга да им търпят настроенията. Особено пък ако са семейни.И започват едни клюки, стой та гледай. На всичко отгоре тези двамата нерядко не си връшат и работата както трябва, защото са все в някакви настроения. И се създава напрежение между колегите.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
v ofisa vsichki sam se smiyal sas vsichki kolejki
11
8
 
14
 
! Отговори
Той е преди 12 години
Абе, що всички подобни псевдопроучвания засягат само работещите в офис? Тъй ли всички станахме само компютърджи, пльоскаме се на удобни столове, и се чудим ква интрижка да си спретнем? Няма ли хора, които работят и друго, не само в офис? Що не проучвате и тях? Или внимание и уважение заслужават само офисджиите-тунеядци, а тия, от чиито труд наистина се вижда нещо, тях кучета ги яли?
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добрата стратегия е да не ти дреме,ама в буквалния смисъл.Какъв е смисълът да треперушкаш.Карам си през просото от много години и не хабя нерви.Единствено семейството ми ме интересува.
9
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича торбичките за пари. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари. Нека си опитаме късмета
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ И АЗ ПРЕДИ СЪМ БАЧКАЛ КАДЕ ЗА ШЕФА ПОВЕЧКО ЗА МЕН ,И ТАКИВА КОЛЕШКИ СМЕ ГИ КЛАТЕЛИ ЗАЕДНО И ПООТДЕЛНО,ШЕФА МИ БЕШЕ ГОЛЯМ ПИЧ ПО ХАРАКТЕР И ГОЛЯМ ИЗМАМНИК
7
0
 
15
 
! Отговори
ДО 2 И 5 преди 12 години
Пичове, описалите се го много точно - няма какво да добавя и при мен е така . . . бачкам за без пари, а разни ми ни хубавици с големи ц - ц - само за това стават и за това получават заплата и то не малка . . . Успех пичове !!!!!!!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обратно на логиката,мъже ,а не жени ми направиха подли номера в службата.Изработиха ме,както си говорехме приятелски.Вече съм убеден,че да си мъж е повече от чисто физическо състояние на тялото.
5
0
 
18
 
! Отговори
do 2 преди 12 години
Направил си е некакъв вид харем.Преди години бачках в един бар и всички момичета бяха нещо подобно.Провинциални *** дето оня ги дупеше сяка вечер след 12 на бара.Всички беше като в един малък бардак докато жена му не вида милата картинка на поредната "звезда" от незнам си къде си клекнала пред "малкия" шеф зад бара.Тогава напуснах щот не ми се занимаваше със селските им семейни драми и истерии.Той-разгонен пръч тя истерична неврастеничка с комплекси мила семейна картинка.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тези, с лъскавите лимузини,любовниците им НЕ РАБОТЯТ!Че и някой друг да ги....
3
1
 
7
 
! Отговори
inn преди 12 години
о не, тези пак са открили топлата вода!!
2
4
 
30
 
! Отговори
НЕМА РАВЕН преди 12 години
"Приятелствата в службата са полезни за работата" Шефа в наща фирма има друг девиз : ЗДРАВ СЕКС ЗДРАВА ФИРМА. Пълно е с момичета от провинцията и ги ръчка една след друга, уникална работа, такова чудо не съм виждал- нема женени и с приятел, братче, всичко минава под ножа и то през работно време. В края на деня идват наперените им половинки с лъскави лимузини да си ги приберат, а той най-вежливо си ги изпраща до колите и заявявя на "титуляра" твойта мъ слуша днес, доволен съм ! Ужас !!!!!!!!
1
4
 
13
 
! Отговори
киро слепото преди 12 години
Вярно е!ако хубава жена ти е шеф е хубаво та и натъпчеш ХАМСТЕРЧЕТО !!!полезно е!

Спонсорирани публикации