Неприятните миризми ни правят консервативни

Чувството на отвращение влияе пряко върху социално-политическите нагласи
Обновена: 23 май 2014 21:48 | 23 май 2014 21:48, Красимир Ангелов
8
Неприятните миризми ни правят консервативни
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лошите миризми могат да повлияят на нашите възгледи, като ни правят хомофоби и консерватори, установи американско проучване, цитирано от "Дели мейл".

Екип от университета в Арканзас използвал миризма на пот и на бутирична киселина, която се съдържа в гранясалото масло. На тестове били подложени 57 доброволци, като 30 от тях били отделени в контролна група.

Оказало се, че чувството на отвращение, предизвикано от неприятните ухания, пряко повлиява върху социално-политическите нагласи на участниците. При подобно въздействие се заострят консервативните възгледи и отрицателното отношение към еднополовите бракове.

Доброволците трябвало да отговорят на следния въпрос: "Ако ваш близък приятел или член от семейството е гей, вие бихте ли подкрепили неговия еднополов брак?". Той бил задаван в присъствие и отсъствие на неприятните ухания.

Резултатите се оказвали изненадващи – хората, които са подлагани на лощата миризма, се оказали доста по-консервативни от останалите. Отхвърлянето, комбинирано с лошия мирис, учените обясняват с подсъзнателното свързване на хомосексуалността с известна сексуалната нечистота, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: миризмахомофоби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, това ми напомни за романът Парфюмът и колко са важни миризмите
6
0
 
0
 
! Отговори
Алф Няма Проблеми преди 9 години
Ако мирише има лесно. Няма да се съблича, а просто ще клекне. Работата може да се свърши по различни начини.
5
0
 
0
 
! Отговори
враждебна преди 9 години
елате на джъмбо плаза да усетите ароматаежедневно отвратителна смрадтук гейове не могат да префръкнат, и кучетата ги мразят:)
4
2
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Със същия успех бих могъл да се справя и аз без толкова много разходи. Взимам чифт *** чорапи, някой пръдливец, току що обядвал боб със зеле и някой използван памперс. Тръгвам и обикалям хората по улицата, като първо им давам да помиришат зловонието, а после ги питам дали биха гласували на изборите за БСП и ДПС. Отговорът почти сигурно ще бъде НЕ.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Замирше ли ми на западняк, веднага асоциирам с колониален манталитет.Те се мислят за господари, а ние трябва да им прислужваме.
2
1
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
100% вярно!Като ми дъхне на циг.анин и веднага ставам националист!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости.