Зимният гардероб на жените 3 пъти по-скъп от летния

Жените харчат най-малко за дрехи през есента, сочи проучване
7
Зимният гардероб на жените 3 пъти по-скъп от летния
Снимка: Reuters

Зимата излиза доста по-скъпо на дамите, принуждавайки ги да харчат повече пари за дрехи, отколкото през лятото или останалите сезони, пише британския "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Анкетата показва, че зимният гардероб на дамите е три пъти по-скъп от летния.

Подсигуряването с топли дрехи, обувки и други зимни принадлежности струва на британките средно 341 лири. За сравнение за летния си гардероб жените харчат средно 119 лири, за пролетния - 105 лири, а за есенния - само 79 лири.

И като говорим за харчове през зимата, най-популярната зимна покупка са ботушите - 71 процента от участничките си купуват по един чифт, а 44% - по два.

С наближаването на студените дни 41% от жените се подсигуряват с топло палто, а 34% - с непромокаема връхна дреха. Кашмирените и вълнени пуловери са задължителни за зимния гардероб за 27 процента от дамите. Сред останалите дрехи и аксесоари, с които жените се подготвят за зимата, са панталони, пижами, плътни чорапогащници, ръкавици, шалове и удобни халати, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
За ниската класа във всяка страна по света си прав, драги. Тя пари за дрехи няма. Каквото си посял, това ще пожънеш, но да слагаш всички под общ знаменатал, е просто обидно. Това, че ти си нископлатен (сам си си го изработил), не означава, че милиони хора не си купуват дрехи. Просто е някак си смешно да се изказваш така.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненагледна моя маи си съгрешила с тоя ми се види ама това прегрешение преди седмица и на тоя мил любовник ще му дам един урок та да го помни
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, че за този извод ни анкета е нужна, ни проучване. Лятото човек има нужда от 203 потника, 2-3 тениски, едно яке тънко и 2-3 панталона. През зимата се увиваме като зелки в пуловери, якета, шуби, ботуши, панталони, чорапи. Ми нормално е тези неща да са по- скъпи. ...А за хората в България горецитираните пари се харчат не за сезон, а за 10 години на куп. Не е лошо да си го напомняме от време- навреме, колкото и политкоректни да сме.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Така де - дрехите втора употреба са с достъпни за нас цени, че са и качествени."Дали са оттук или от Англия, все са си от Бангладеш.
3
3
 
3
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
Радвам се, че във Великобритания си купуват нови топли дрехи за зимата.Така при подновяването ще изхвърлят повече ненужни за тях, след което ще ги внесат за втора употреба у нас и ние ще можем да се облажим.Така де - дрехите втора употреба са с достъпни за нас цени, че са и качествени.
2
1
 
7
 
! Отговори
G преди 7 години
Нормално!3 пъти повече материал.
1
1
 
10
 
! Отговори
razbira4 преди 7 години
Ами те през лятото какви дрехи носят... повечето са почти голи с по някакъв *** отгоре да се развява на вятъра :)