Стивън Хокинг е привърженик на идеята за световно правителство

Физикът: Биологическа или ядрена война може да унищожи света
10 мар 2017 12:24, Елка Василева
49
Стивън Хокинг е привърженик на идеята за световно правителство
Стивън Хокинг. Снимка: архив, Reuters

Британският учен Стивън Хокинг отново разви идеята си за създаване на световно правителство в интервю за в. "Таймс", цитирано от Лента.

Според физика в настоящето светът е застрашен от унищожение вследствие на биологическа или ядрена война. Това е проявление на характерната за човека агресия, която по-рано е подпомогнала еволюцията.

"Необходим ни е контрол на този инстинкт с помощта на логиката и здравия разум", каза Хокинг.

Той отбеляза, че това може да осигури "каквато и да е форма на световно правителство" и не изключва възникването на друг проблем, в това число диктатура.

Физикът многократно е правил двусмислени изявления. Например, по-рано той обяви настъпването на "най-опасното време на планетата", а също призова да се бяга от Земята и да се игнорират извънземните. През 2015 г. британският учен поиска името му да стане запазена марка.

Стивън Хокинг стана много известен, след като през април 1988 г. беше публикувана неговата научно-популярна книга "Кратка история на времето". Тя е преведена на десетки езици и е издадена в общ тираж над 10 милиона екземпляра.
 

/БТА/
 


49
Още по темата: Стивън Хокинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Горан преди 4 години
До известно време Стивън Хокинг е развивал способностите на мозъка си, компенсирайки така недъзите на тялото си в чиито затворник се е превърнал, но вече едва ли и мозъкът му функционира на 100% Не вярвам единствено той да е способен да стигне до извода, че светът може да се затрие от една биологична, и ядрена война. За такъв извод не е необходимо да си астрофизик. Това неговото е идеология от междузвездни войни - дайте да превърнем света в една империя.
39
0
 
1
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Абе, прав е, ама не е прав! Колкото и умен да е, не може да има едно световно правителство, така ако нещата тръгнат на зле, те ще тръгнат на зле в целия свят, при отделни правителства, все пак е възможно нещо и да оцелее! Не може всичките яйца в една кошница да се слагат!
38
6
 
0
 
! Отговори
ККК преди 4 години
абсолютно прав е, но твърде умен зада бъде разбран от средния байганист ... същот така политиците никога няма да го допуснат и ще манипулират овцете колкото се може зада не се случи подобно нещо
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нерде физика, нерде политика.
Ама така е, личи кой дава парите.
36
2
 
7
 
! Отговори
ззз преди 4 години
До...
Принципно: по-голямо зло от бюрократичните държавни институции няма никъде и всякакви сърцераздирателни примери могат да се дадат във всяка област на държавните институции. Но тк проблемът е че:
ТЕЗИ "бежанци" масово не се интегрират, не желаят да се интегрират и няма да се интегрират. Е това само по себе си не е толкова лошо но те ЖЕЛАЯТ да НАЛОЖАТ свойте си разбирания и РЕЛИГИЯ и култура което ВЕЧЕ е лошо!!!
Живял съм в Европата и зная за какво говоря.
И пак казвам изключения има винаги.
35
1
 
4
 
! Отговори
до ззз преди 4 години
И остава открит въпроса - за какво е цялото това "упражнение". Първо тези хора не тръгнаха така от самосебе си, получиха инструкции , карти, обещания. Второ ги отсяват по незнаен принцип, който е в ущърб на обществото. Какво точно истат, какво провокират,каква е целта е голямата неизвестна? Може би евентуалното напрежение е търсено, за да може да се сложат по здраво юздите на европейския народ..За всяко нещо си има повод, но по-важни са причините. Май си строят "повод" управляващите "демократи"
34
1
 
1
 
! Отговори
bolbov преди 4 години
Водещи умове на човечеството стигат до една обща точка.Спасе ние за всички чрез комунизъм.Спасение за малцина диктатура на капитала.Предстои???
33
1
 
4
 
! Отговори
до ззз преди 4 години
Разбирам те, че наистина са сигурно 70% проблемните, но репортажът беше относно принципът на който решават кой да остане и кой да бъде върнат. От показаните случаи беше ясно, че нещо не е както нормалните хора предполагат, че трябва да бъде. Тези които нито искат да учат, нито да работят, някой откровено исламизирани психопати, хванати с дрога и т.н. получават статут, а тези които вече имат квартира и работа и говорят езика достатъчно добре да са част от обществто получават писма да напускат
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда, когато ти се отдава физиката и математиката, не ти се отдава да разбираш човешката природа. Мач се прави с два отбора. А съревнованието е в самото ДНК на човека. Световно правителство няма и не може да има, поне не и докато сме само на тази планета. Когато се заселим на Марс, тогава - да.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Stefko 88

А ти като си се родил са те изтървали на главата.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гробокопач

"машината" отзад не го поддържа жив, а му помага да се изразява докато все още има контрол върху определени мускили на лицето си. Ама е по-лесно да се говорят глупости без идея нали?
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз народ сериозно се е опростачил.. култура на изразяване никаква. Нищо чудно че сме последно по всичко в ЕС.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гробокопач

хаха "чуфи" :) ясно, поредния шизофреник :) лек ден.
27
7
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До Анонимен
МНого добре знам, какво е астрофизика. Но това, че решава уравнения на ум, не го рпави добър политик. Ясен ли съм, а чуфи? Да си решав ауравненията наум и сегиз тогиз да изчислява светимостта на някой червен гигант, но в това как да живеем, не сме му искали съвета. Иначе е ясно, че ако му спрът машинката зад него, повече никога няма да решава уравнения наум. Затова говори, каквото му кажат от Синедриона. Всички тия са кукли на конци!
26
0
 
10
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Аз също познавам момче от Сирия, дошъл като бежанец. Много е свестен, работи, научи езика, знае английски, главата не му е пълна с простотии. Получи писмо, че трябва да се маха от Германия. В същото време каза, че познава много хора, рискови, със разрушена психика, които не работят, не учат, но получават статус в Германия. Познавам и друг, не работи, в 25 квадрата апартамент живее той, жена му, и трите му бебета... Абе не е за разправяне, Баби1ката трябва да стигне до съд.
25
1
 
11
 
! Отговори
ззз преди 4 години
До анонимния с немския репортаж: приятелю, сред 1000 "талибани" естествено, че ще се намерят 1-2 свестни хора , че и повече може да са.
И съответно тези изключения се раздухват истерично!
За съжаление масата е ислямаска uзмeт и няма шанс да се култивира, цивилизова и приобщи към европейските ценности, не за едно-две а за 10 поколения.
Това е Факт - признат официално ВЕЧЕ от не малко европейски анализатори, лидери и институции.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гробокопач

Когато започнеш да решаваш астро-физични уравнения на ум тогава може да коментираш "празната" му глава. Като за начало може да провериш какво е астро-физика защото се съмнявам да имаш някаква идея.
23
5
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Еврещугите му наливат безумията си и в без това празната му глава!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги чета с голям кеф коментари под статия за Стивън Хокин, българската простотия всеки път надминава очакванията ми :)
21
4
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
*** му наливат безумието си във и без това празната му глава!