Да работиш за Ричард Брансън и да се върнеш у дома... Заради меда!

Завърналите се: Мирослав Опрев с кратък, но бурен емигрантски живот
25 окт 2019 10:50,
35

Емигрантския живот на Мирослав Опрев е кратък, но бурен. Днес той е графичен дизайнер за английска компания и работи от София, но пътят му почва от хотел на гръцкия остров Санторини.

В кариерата си е работил и за милиардера Ричард Брансън.

"Получих предложение от лидера на пазара за правене на пещи за пица в Англия. Там имах възможността да направя една презентация на продукт, който разработвахме за Ричард Брансън и неговия остров Некер. От мен се искаше да визуализирам продукта и да бъде инсталиран на неговия остров," споделя Мирослав Опрев с вълнение за работата си в компанията "Gozney Group" в предаването "Завърналите се с Петя Кертикова".

Той е преминал и през бара на престижен английски пъб, където чести постетители са бившият премиер на Великобритания - Дейвид Камерън и бившият президент на Франция Франсоа Оланд, както и кралското семейство на Швеция, днес Мирослав работи по специалността си като графичен дизайнер за английска компания, базирана в София.

"Тук има надежда. Надежда за нещо по-добро тук на местно ниво, в България и за България като цяло," казва Мирослав.

Паралелно с работата си като графичен дизайнер, Мирослав иска да прослави България като страната на пчелния мед. За целта преди броени дни той стартира кампания за набиране на средства за изкупуване на български пчелен мед и популяризирането му в Западна Европа.

"В момента събираме сумата от 5000 паунда, която ще ни помогне да направим първата поръчка от нашите партньори-пчелари, с които работим. Има много пчелари, които не могат да си пласират продукцията в България, та камо ли в Европа или САЩ. Искаме да се намесим в този момент да можем да им помогнем да си пласират продукцията в Европа," споделя още Мирослав пред Bulgaria ON AIR.

Засега той работи с пчелари от Лудогорието. Ако кампанията бъде успешна българинът планира да я разшири.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
Не заблуждавайте хората, няма мед за 50 паунда, нито за 100 евро. В Германия най-скъпия биологично чист мед, без примеси (глюкоза) струва 10-12 евро килограма, т.е. два пъти по-скъп от меда на бълг. пазар.
32
1
 
3
 
! Отговори
Българин от Германия преди 4 години
По принцип разбирам този млад човек. В БГ има надежда, ако не играем 100% по свирката на ЕС , НАТО, Ваингтон и Москва, а последователно провеждаме нациолнално-отговорна външна и вътрешна политика, като поддържаме добри отношения с всички държави. Но интересите на България и Българите трябва да са над всичко. Със засилващите се декадентски западноевропейски тенденции и нравствен упадък, вкл. зомбиране и масова психоза ( виж Грета), много разумни емигранти ще се завърнат.
31
0
 
1
 
! Отговори
Българин от Германия преди 4 години
Трябват огромни количества, а в България производителите са малки, трябва да купува от много различни пчелари и то различни видове - липов, горски, билков, и т.н. ПАзара е наситен с внос от Централна и Лат.Америка (най-вече Мексико), както и от Китай. Те предлагат най-евтино, качеството е долна средна граница. После идват Европейски смесици - blended. Немският мед е най-скъп, а чист мед се намира само по седмичните пазари, директно от производителите. Цената е + -10 евро, двойна на българската.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лакей и сервилник.
29
0
 
3
 
! Отговори
Българин от Германия преди 4 години
Похвално е млад човек да има амбиции. След повече от 30 г. в Германия съм наясно, че за да се пробие тук на пазара, трябва имащ най-малко 100 000 ерво за да влезеш в листата наREWE, Kaufland, Lidl, Aldi, Netto и т.н. Да не говорим, че те тяхните търговци те изцеждат като прясно сирене - извара с цените. Нека младият оптимист си направи калкулация първоколко му излизат всички разходи, вкл. транспорт. Тук хипермаркетите купуват много евтино, за да поддържат сравнително народни цени. Желая успех !
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако този "бизнесмен" ми намери 100кг. таз годишен мед, който да покрие минималните норми за 1-во качество и да е произведен на територията на България, аз лично ще му дам 5-те хил. паунда. Обаче ако не успее, му предлагам той да даде на мен. Нашият мед, ако и да го докарва на вкус, не става и за ракия. Купуват го за пълнеж, и го смесват с качествен, колкото да покрие минимума за пазара. Толкова за поредната "патриотична" легенда.
27
1
 
4
 
! Отговори
преди 4 години
И аз съм графи4ен дизинер в Лондон и смятам да се върна и да си работя дистанционно от България... Само заради близките ми пък и смятам 4е с добития житеиски и професионален опит от Англия ще ми е доста по лесно и спокоино като се прибера (моля интернет у4ителите по български и литература да се въздържат от коментар)
26
0
 
5
 
! Отговори
Деян преди 4 години
аз разбрах само, че обикалял баровете...
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Келнерак който после работил в някаква фирма която направила ЕДНО нещо за една от стотиците компании на Ричард Брансън......От къде тръгнахмИ та къде (НИКЪДЕ) стигнахмИ.Накрая събира 5бона за да прави мед....Що за идиотизъм цари в тази *** Бг.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига ГЛУПОСТИ !!!
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПрав си, ама заради едните 99% на всички им излиза лошо име.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21Има много причини някой да се върне. Такива генерализации те карат да изглеждаш доста наивен.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те на запад доматите с колците ги ядат и не знаят, че за да имаш качествен мен, в радиус от 15 километра от кошера не трябва да има обработваеми земи, асфалтирани пътища и каквато и да е промишленост. Точно, когато пчеличките събират акация и липа, се пръска с най-гадните отрови. Хубав мед в България се добива само на височина над 1 300м. в изолирани райони, но добивите са по не повече от 8-12кг. на кошер. Общо в България на година се произвеждат незначителни количества качествен мед.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщат се тези, които навън не стават за нищо.Тук е лесно - корупция, шуробаджанащина, все ще се уредиш на някое местенце.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг меда е уникален,особено от чистите райони и ако е произведен от съвестен пчелар за консумация а не за търговия
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не че нещо, но да си работил за Ричард Брансън, макар че от статията излиза че просто му е направил фурна и да не можеш да събереш 5 000 паунда е някакси несериозно, направо смешно.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С две думи иска да купува мед на 10лв килото и да го продава на 50 паунда , което не е лошо защото производителите го продават на 5 лв килограма , 200 лв за тенеке на едро което илюстрира цялата държава , но не го изкарвайте герой , просто си гледа печалбата човека(само в *** можеш да купиш премиум качество мед на 5лв килото) в Швеция може да стигне до 100 евро.
16
0
 
17
 
! Отговори
застъпник преди 4 години
Голямо събитие - някой, трудоспособен, се върнал в България. И още не е заминал, обратно. Всички ахкат, удивляват се, приказват, радват се...
15
2
 
21
 
! Отговори
От Лондон преди 4 години
Не бутайте българския мед, ще го развалите. Намесят ли се големи пари и промишлено производство , качеството отива на кино . Аз редовно купувам мед от производители от България. По 2 тенекии на година . Един колега от Южна Кореа, докато го пробва, и веднага си поръча една тенекия. Който разбира, знае кое е хубавото. Но западняците като цяло харесват течен, пълен с глюкоза и сироп мед, ГМО. Което вече не е мед. Но има търговски вид , както се казва.
14
5
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Когато кучето го набият- се прибира в бърлогата за да "ближе рани" -в случая - Да ближе мед