Коса, татуси... Нацисткият албум, направен от човешка кожа

Той най-вероятно е дело на Илзе Кох, позната като "Кучката на Бухенвалд"
8 апр 2020 21:30, Нели Христова
151
Коса, татуси... Нацисткият албум, направен от човешка кожа

На пазарите за антикварни стоки могат да бъдат намерени какви ли не неща. Но в случая на един колекционер от Полша, откритието се оказало ужасяващо. Мъжът купил албум за снимки, който миришел странно. Вглеждайки се в него, колекционерът забелязал коса и татуровка. Тогава му хрумнало - вероятно корицата е направена от човешка кожа. Той занесъл албума за анализ в Мемориалния музей в Аушвиц и резултатите били шокиращи.

Ексепртите установили, че албумът е направен от кожата на затворници, убити в концентрационния лагер Бухенвалд в Германия. Според тях албумът е "безспорно доказателство за престъпление срещу човечеството".

Бухенвалд е създаден през 1937 година и е първият лагер на Хитлер. Той бързо придобил ужасяваща слава заради условията, експериментите и екзекуциите, които се провеждали там. Именно там се намирала и Илзе Кох, популярна сред затворниците като "Кучката на Бухенвалд".

Тя имала необичайна мания - съпругата на генерал Карл-Ото Кох убивала мъжете с интересни татуировки и след това правила от кожата им покривки за маси, абажури, корици на книги и албуми, както и интериорен дизайн. Кох също така помагала на доктор Ерих Вагнер да събере достатъчно кожа за дисертацията си. След края на войната, той е заловен от американците. Успява да избяга и продължава да работи като лекар в Германия под псевдоним, докато не е заловен отново през 1958 г. Тогава Вагнер се самоубива.

От 100-те кожи, които Кох одрала, тя направила много подаръци.

Според оцелелите от Бухенвалд Кох създавала и много предмети за ежедневна употреба, като портфейли. Бившият затворник Карол Кониецни си спомня: "Подвързвах книгите в материал, получени от колегите ми от цеха в лагера. Разбира се, лесно бе да се предположи, че кожата е дошла от ресурсите на СС."

Като част от анализа си музейните изследователи извършват сравнителен анализ с тетрадка от колекцията на Кох, направена от кожата на жертвите на Холокоста.

Елжбета Кайзер, ръководителят на мемориала Аушвиц, казва: "Изследването показа, че е много вероятно и двете корици, поради своята технология и състав, да произхождат от една и съща работилница за обвързване на книги. Използването на човешката кожа като материал за производство е пряко свързано с Илзе Кох, която, заедно със съпруга си, вписа името си в историята като убиец от лагера в Бухенвалд."

Въпреки доказателствата срещу нея "Кучката от Бухенвалд" беше оправдан по обвиненията в Нюрнбергските процеси.

Сравнителният анализ между тетратката и албума показва съдържание на човешка кожа и много сходни количества полиамид 6 и полиамид 6.6.

"Съдържанието на полимери, използвани за производството на синтетични влакна, е още по-важно, защото са изобретени не по-късно от 1935 г. Тази информация ни позволява да разберем кога е създадена корицата. По време на Втората световна война полиамидите са техническа новост и достъпът до тях е ограничен", обяснява Кайзер.

В албума имало над 100 снимки и пощенски картички, главно на панорами. Според разследването на музея, той първо е бил притежание на семейство в Бавария, което управлявало къща за гости, в град, популярен като санаториум през Втората световна война. Най-вероятно семейството го получава като подарък от пазач, работещ в Бухенвалд. 


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
0
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 месец
психопатка
74
0
 
6
 
! Отговори
Котки преди 1 месец
Добре, разбрахме, Хитлер в бил гадина, холокост срещу евреите, концлагери... Разбрахме го още след първите няколко милиона статии, предавания, репортажи, изложби, игрални и документални филми и какво ли още не. Които биват бълвани даже и 80 години след това. Всяка година нови и нови...
73
2
 
4
 
! Отговори
Гаро преди 1 месец
Такаа,четете по горе.Албума е правен от убити. А починали от естествена смърт никъде не се споменават."Безспорни доказателства"за престъпление срещу"човечеството"....А криминални престъпници,убийци и мародери не е имало ли? Така че всеки си дрънка без и понятие да си има...
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доповръща ми се от написаното. Ако е истина. Но, както каза и някой по - долу - историята се пише от победителите. А между другото - докога ще претопляте случки отпреди 80 г.? И защо не се пише за ПСВ напр., или за Френската или Руската революции, а само за ВСВ?
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През септември 1904 г. се записва в четвърти клас в държавното средно реално училище в Щайр.След края на срока, на 11 февруари 1905 г.,по време на бурна пиянска
нощ с приятели,Хитлер скъсва зрелостното си свидетелство и го използва
като тоалетна хартия.След като училищното ръководство научава за това,той е изключен и повече не се връща в училище.В споменатото свидетелство знанията му по немски,френски,математика и стенография са оценени със „слаб“.Много добър и отличен има съответно по рисуван
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Ами Хитлер е обявил война на САЩ,той е бил на път да я бомбандира и доколкото си спомням първата му цел е бил Ню Йорк.
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До адвокат Тенев

Не е точно така,я пак провери,имало е,но са били смесени евреи ,от немско-еврейски произход и те наистина са служили на Хитлер,но са нямали право на високи длъжности!
68
0
 
5
 
! Отговори
Гош преди 1 месец
"ТетраТка", така ли Нели?
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2-ма от фелдмаршалите на НС Германия са евреи, единия наполовина, другия на 100%. Адолф Хитлер е имал личен шофьор и личен лекар евреи. Много евреи са били поддръжници на Хитлер и райха, един от тях е учен, който живее с САЩ и който помага на Айнщайн да имигрира, а после се скарват, защото Айнщайн го мами. Но, както казва един известен корифей, "Историята е купчина лъжи, за които някои хора са се съгласили да ги приемат за истина". Освен това, победителите никой не ги пита дали казват истината.
66
3
 
9
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 1 месец
В концлагерите е било пълно с евреи,помощници на охраната, така наречените капо, които по жестокост са надминавали германската охрана....А в германската армия са служели десетки войници евреи и 77 висши офицери евреи. Заместника на Гьоринг,Ерих Милке е бил евреин. Това са фактите....а коментарите са друго нещо!
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Зозо

Не може,щото в СССР евреите са били в управлението и никой не ги е избивал никога,
в СССР системата беше такава,че никога не е имало значение от какъв произход си!
64
0
 
2
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 месец
Колко са жертвите през войната на евреите и колко са на не евреите?
63
1
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 1 месец
До кога ще стои тук тази фалшива новина ? Явно е изгодна на някой !
62
2
 
10
 
! Отговори
Асенчо преди 1 месец
Дрън,дрън,дрън. Само лъжи,вицове и ( не ) доказани истории....Било е война и навсякъде и след войната е имало жестокости и зверства....има ги и в момента!
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес,на мястото на масовите гробове от Талергоф,няма дори паметна плоча на жертвите,а мястото е заравнено!
Но понеже тогава все още не са избивали евреи,не е интересно за разкриване на истината.
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За тези,които са ми натиснали минус ,че нацизма,фашизма не е създаден от Хитлер,а много по-рано,моля да прегледат ГРП(Германска работническа партия) и ГОП(германска отечествена партия),които са предшственици на Хитлеристкия нацизъм.Всички тези партии са крайно дясни!
Също да видят,но не в нета-уикипедия(защото там информацията е изцяло фалшива) за австрийския нацистки концентрационен лагер Талергоф в Австрия от 1914 година!
Днес,на мястото на масовите гробове от Талегоф,няма дори паметна плоча!
59
10
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 месец
нито съм облъчен нито крещя а пред фактите и БОГОВЕТЕ мълчат ГРАД СОФИЯ ти да не мислиш защото това чудовище като е учило е било човек не грешка била е психопат садист ДОВИЖДАНЕ
58
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
А защо не направят сметка кой е избил повече евреи, Фюрера или Сталин?
57
3
 
16
 
! Отговори
Хумор безкрай преди 1 месец
До Зозо

Нищо не знаеш! Доскоро имаше един клип в ютуб, но го махнаха, заради коментарите отдолу и огромния брой дислайкове, та в този клип една дърта, кривоноса еврейка, естествено 'по чудо оцеляля' от онова нещо с Х, обясняваше как 'нацистите' убивали евреи за храна, като от месото им правели болонски салам и шунка и го пращали на войниците си на фронта, а от костите, косата и..дрехите на убитите правели супа за лагерниците! И с такъв патос лъже дъртата ***, че може да се на.акаш от смях!
56
9
 
10
 
! Отговори
Платено Съобщение преди 1 месец
Фондация Яд Вашем очаква всички гои да се почувстват виновни и да отворят кесиите, да дадат по някой я долар, я евро, че Израел трябва да си купи още оръжия, да може да доизтрепе где що палестинец е останал, за да се предпази от следващия геноцид. Никога не забравяйте холокоста,, гоим,,. Виновни сте! Дайте пари!