От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му

Той прекарва 6 седмици в болница, през 4 от тях е интубиран
21 май 2020 15:25, Нели Христова
238
От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му
Снимка: Instagram

43-годишният Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско. Той е напълно здрав мъж - тренира по 6 или 7 пъти в седмицата. Тежи 86 килограма. В началото на март отива на фестивал в Маями. Усмихва се, забавлява се с приятели и публикува снимка в Instagram, твърдейки, че си прекарва страхотно. Докато те танцуват, не осъзнават, че  коронавирусът също присъства на партито.

"Нямаше никакви ограничения по време на фестивала, нямаше забрани. Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред", разказва Майк.

38 души, които са присъствали на фестивала, дават положителна проба. Трима мъже умират.

Два дни след купона Майк вдига температура, започва да изпитва трудност да диша, дробовете му се пълнят с вода. Приет е в болницата светкавично. Лекарите го лекуват с кислород през носа, но той продължава да се влошава. Когато един от медиците му казва, че най-вероятно ще бъде интубиран, Майк се паникьосва.

"Когато се събудих, мислех че е минало само седмица", казва Майк пред BuzzFeed News. Но лекуващите лекари веднага го осведомяват - бил е в болница около 6 седмици. Четири и половина от тях мъжът е бил интубиран. Все пак успява да пребори вируса, но той оставя сериозни щети по тялото му.

Майк вече тежи 54 килограма. Изпитва трудност да стане и да направи плашещата снимка в огледалото, която да публикува в Instagram, за да покаже какви щети може да нанесе COVID-19 върху здрав и атлетичен човек.

"Бях толкова слаб. Не можех дори да държа телефона си, защото беше толкова тежък. Дори не можех да пиша, защото ръцете ми трепереха", раказва Майк за дните, след като е екстубиран. Капацитетът на белите му дробове се възстановява изключително бавно.

"Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко", казва Майк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
Да бе да преди 3 години
До АнонименИ гроздето е кислело нали.Я земи се дигни от масата с ракията и се разтъпчи малко да свалиш некое килце.Дано заприличаш на човек .
202
0
 
0
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Някои си ги контролират от 1944 година та до днес и без вируси само от простотия.
201
3
 
3
 
! Отговори
Питър преди 3 години
А някой изследвал ли го е преди ковида, за да види дали е здрав, или просто така е изглеждал? Щото на снимката от болницата, публикувана в Инста преди тая горната, е с голяма бутилка Кока-Кола в ръка, а първото нещо, което е направил, като са го изписали, е било да отиде до... Макдоналдс... Отделно зобането, пиянството, а вероятно и стари гейски инфекции.... Иначе като кажат "зарази се здрав и млад мъж", може и да се уплашим. А то какво било
200
3
 
6
 
! Отговори
Ниманд преди 3 години
Ами като зоба само химия и става като надут бройлер и като спре с химията и тренировчиците и протеинчетата и другите добавки ей така става !! Н е виновен някакъв грип , и диария да беше хванал пак щеше да се спатъхне защото е само вода и консерванти тоя !!! Бицепса му е пълен фалш да бега !!!!
199
0
 
7
 
! Отговори
Едно преди 3 години
грипче,таквозънка,абе нищо работа!!Ко питаш троловете,направо КОВИда може да се разгледа като средство за отслабване или като тест за адреналин!!Да не вземете да се уплашите сега от само един случай,щото в крайна сметка може единствено да се поумре,а това за някои е като почерпка в сладкарницата,особено ако не им се случва на тях?!Къде ти е по мъчително да си карантиниран за 2 месеца и да не можеш да си покажеш мускулите,новите дрехи,силикон или маркова кола!!
198
2
 
12
 
! Отговори
Като е направил преди 3 години
мускули набързо и основно със зоб......така става.
197
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поотслабнал от короната , браво.
196
9
 
13
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Не бе, това не е вярно, питайте Мънгъров и професорите от Фейсбук. Короновирусът е измислен, за да ни контролират.
195
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
209 направо е от Карлуково
194
2
 
1
 
! Отговори
батман преди 3 години
бойко е виновен
193
10
 
25
 
! Отговори
... преди 3 години
Наблъскал се със стрероиди, и е нормално за толкова време в обездвижено състояние да заприлича на ***. Значи - той си е на вид такъв, ама стероидите го направили това което е бил преди да влезне в болница. Т.е. изкуствено се прави на важен. След като лежал кат търтей и не приема стероиди, нормално е да си върне първоначалния вид. Не е корона вирус, а м***алоумщина. Ама нормално, хАмериканска работа. Аре стига вече с тоя вирус. Вирус няма.
192
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се паникьосвайте, българи! При нас има ваксина за туберколоза и вече и от Щаба ни осведомиха, че щамовете на този вирус, които върлуват в САЩ и Западна Европа водят то по-тежки последствия.А също така като жена, която посещава фитнес и е говорила с подобни "атлети", мога да потвърдя, че този е вземал анаболни стероиди и нормално като спре, мускулите му да издишат
191
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-неприятните мъже - мускули с татуировки,първобитно,животинско!
190
8
 
8
 
! Отговори
до 205 преди 3 години
Още един, който може да направи тест за химия по снимка... Много мъка има по тоя свят, много...
189
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко елементарна пропаганда с цел сплашване.Този сам си е прецакал тялото с химиите, също така известен факт е, че анаболите отслабват имунитета. А познайте защо този иначе симпатичен младеж се е заразил и е отслабнал толкова.
188
2
 
27
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Голяма сензация. Покажете какво се случва с телата на онконолните. Покажете телата на нападнати от кучета, изгорени от пожар. Покажете какво причиняват всеки ден дрогираните *** с автомобилите по пътищата.
187
0
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОРОНА ВИРУСА ГО Е ПОДМЛАДИЛ С 10 ГОДИНИ ТОВА СА НАБЛЮДЕНИЯТА МИ!!!И ДА ТЕЯ ТЕЛЕФОНИ ТЕЖАТ ПОЧТИ КИЛО! ТЕЖКИ СА
186
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом питека *** от Банкя ,Пеевски и Ментарджийски короната не ги лови ,то тази истерия с вируси си е най обикновена ционистка измама която цели само едно поробване,чипиране и тровене хората с ваксини
185
3
 
21
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
спрял е анаболките за месец и от бамсе е станал мършаляк. питайте тука нашите бодибилдъри като им свършат паричките за прахчета как спихват. короната няма нищо общо. а тоя и без друго на 45 50 е пътник, черното дробче е леш.
184
6
 
3
 
! Отговори
Време разделно е. преди 3 години
До Анонимен В апокалипсиса е казано че който не се предаде и не позволи да го чипосат ще бъде брагословен, а чипосаните анатемосани. Време разделно е.