Трикове за чиста и приятно ухаеща баня

Сложете препарат на четката за тоалетна
17 ное 2022 23:00, Михаела Лазарова
6
Трикове за чиста и приятно ухаеща баня
Снимка: Istock

Банята е помещение, което може да покаже много за чистотата и хигиената в един дом. Последните тенденции в обзавеждането са насочени към минимализъм и все по-свободни пространства, които могат да бъдат поддържани лесно. Дезинфекцията трябва да е нещо, което правим ежедневно, а не от време на време.

Изчистеният дизайн и функционалността вървят ръка за ръка. И все пак – какъвто и стил да изберете за вашата баня, има нещо, което си остава винаги на мода – чистотата и хубавият аромат.

Има ли начин с прости действия да допринесем за приятното чувство и настроение, с което можем да бъдем, посещавайки банята? Отговорът е положителен.

Предлагаме ви няколко трика, с които ще освежите това мокро помещение и ще го накарате да заблести от чистота. Ето ги и тях:

Помислете да използвате ароматизатор

Разбира се – говорим за тези, които са с батерии и изпускат приятен аромат на определено време. Със сигурност от банята ви ще се носи неустоимо ухание, при това без постоянно да се притеснявате, че можете да попаднете в неловка ситуация, особено ако имате гости.

Паста за зъби в казанчето

Ако обичате ментовият аромат на паста за зъби – можете да му се наслаждавате много дълго – просто купете една паста, срежете по малко от двете ѝ страни и я сложете в казанчето на тоалетната.

Премахнете неприятната миризма на хавлиите

Понякога колкото и да перете кърпите, след известно време те придобиват неприятен аромат. За да го отстраните, използвайте следния трик – пуснете хавлиите в пералнята, като изберете цикъл с гореща вода. След това ги извадете, поръсете ги със сода за хляб и отново ги сложете за пране с много топла вода. След тази процедура, те ще ухаят прекрасно.

Премахнете миризмата на кошчето

За да премахнете неприятните миризми от кошчето в тоалетната – след като изхвърлите съдържанието му, измийте контейнера, подсушете го и поръсете няколко капки от любимото ви етерично масло.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
7
 
! Отговори
Ароматизатор порче преди 1 година
Ако искате да бъдете истински европейци, не се къпете, банята ви ще ухае много приятно, за разлика от вас.
5
0
 
8
 
! Отговори
Генерал Кенефчийски преди 1 година
Пускайте водата след като сте се изссрали!
4
2
 
14
 
! Отговори
Дедо ви преди 1 година
Содата за хляб въобще не е бабешки фантасмагория. Това важи и за оцета, лимонената киселина и кислородната вода. Тези продукти правят чудеса за хигиената в кухнята и банята на символична цена. Препаратите са отрови.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хигиената е пари, а средно статистическият българин не е приучен, даже обратно, да дава пари за хигиена. Но за алкохол и цигари може!!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен чистачка си купете почистващи препарати. Сода за хляб, бабешки фантасмагории
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наемете си чистачка.