"Още от същото ли?" Вече без този въпрос в британска кръчма

Така насърчавали отговорното пиене
27 сеп 2023 21:00, Стела Стоянова
22
"Още от същото ли?" Вече без този въпрос в британска кръчма
Снимка БГНЕС, архив

На британски заведения за обществено хранене е наредено да забранят популярни фрази, тъй като те насърчават хората с проблеми с алкохола да се напиват.

Според Международния алианс за отговорно пиене (МАОП) трябва да се избягват изрази като "Пак същото ли?" и "Това двойно ли ?", за да се ограничи пиенето.

Тези съвети са част от ръководствата за обучение на работещите в барове, кръчми и ресторанти, съобщи „The Sun”.

Онлайн курсовете, които са безплатни за всички служители, имат за цел да спрат персонала да използва език, който подтиква хората да пият повече.

Те също така насърчават служителите да избягват да пренебрегват хората, които избират варианти с ниско съдържание на алкохол или без алкохол.

На обучаващите се, които използват ръководството, се казва: "Избягвайте да използвате презумптивен език: той може да накара клиентите да се чувстват притиснати да пият. Например, не казвайте "Пак същото?", а "Какво бихте искали този път?". Не казвайте "Искате ли голямо?". Вместо това кажете "Искате малка или голяма мярка?".

МАОП е организация с нестопанска цел, посветена на намаляването на вредното пиене и се подкрепя от най-големите производители на алкохол, сред които Heineken, Diageo, AB InBev, Beam Suntory, Pernod Ricard и Brown-Forman.

Хенри Ашуърт - президент и главен изпълнителен директор на организацията заяви следното:

"Компаниите, членуващи в МАОП, подкрепят усилията на търговците на дребно и на заведенията за хранене и развлечения да накарат персонала си да продава и сервира алкохолни напитки отговорно, за да се предотврати продажбата и сервирането на непълнолетни или употребили големи количества алкохол лица. За тази цел с гордост представяме най-новите си ресурси, които могат да се използват, за да се даде на персонала увереността да откаже продажбата и обслужването, когато е необходимо“.

"Заедно можем да помогнем да се гарантира, че положителният спад на вредното пиене, наблюдаван в много части на света, ще продължи да се разпространява, създавайки дълготрайни промени в общностите по целия свят“, се казва още в изявлението на Ашуърт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лошото време ги кара да лочат, къркат, люхкат, гавръткат, цуцуркат, гъкат, накисват, джибрясват.......
9
1
 
3
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 5 месеца
А фразата "Мацка,да те черпя едно!" да се разглежда като дискриминация срещу половото многообразие...
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 2 Невестооо, *** в една кръчма и ще видиш, че жените вече къркат повече от мъжете. Явно си от едно поколение в пенсионна възраст и си живяла в други времена, на ако не си е много лошо за твоята реална оценка на настоящия живот.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Повечето пъбове затварят. Сега ги преустройват на жилищни площи да приютят "гостите им арабелли, бенгали, бхарати, албани, негрусти и т.н дошли им на крака за безплатно отглеждане и размножаване / опрашване на бели жени (скоро ще се бият за последната блондинка кой даья опраши)
6
0
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
МОАП добре са го замислили,но практиката сочи,че на планетата Земя не съществува сила,която да спре човек,който е решил да се напие.
5
2
 
3
 
! Отговори
Me преди 5 месеца
Заглавието едно, а в статията пише друго. Някаква асоциация съветвала да не се подканват хората да се напиват. Ами, няма лошо. Никой нищо не е забранил.А в ЮК масово се натаралянкват като руски матроси
4
1
 
10
 
! Отговори
Тежки глупости. преди 5 месеца
Това цели няколко фондации да вземат едни пари. И какво значи "да се напиеш като талига". Слабо умната от 2 да обясни, че не и се разбра бистрата мисъл. Знае ли какво е талига?
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Либералите са побъркани.
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само някои мъже се напиват като талиги. Това е защото са комплексари и слабаци. Като се напиват, забравят проблемите си, които иначе не могат да решат. Жените са по-умерени и дори когато пият, пият слаб алкохол.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е ли по-лесно да забранят пиенето?