Фънки танци с хеликоптер

Скоро започва фестивалът “Jam on it”, който събира едни от най-големите в хип-хопа и брейка на едно място за три дни...
21 май 2008 14:22,
Фънки танци с хеликоптер
Sleepwalkingz Crew отново са отговорници за чудното събитие. Снимка: Личен архив

След като си изкарахме чудесно миналата година на фестивала “Jam on it” и си поговорихме сладко с Марги, който спечели голямата награда, с нетърпение очакваме отново да прегракнем от викане за своя фаворит на тазгодишното издание.

То ще се проведе от 23-ти до 25-ти май.

Ще участват едни от най-добрите брейкъри на Балканите. Представители на Турция, Сърбия, Хърватска и Гърция пристигат, за да премерят сили в пролетното издание на международния фестивал

Класираният на първо място участник ще представи Балканите на световните финали в Швейцария, през октомври тази година.

Това е осмото издание на фестивала, което в трите си дни ще събере над 100 диджеи, брейкъри и графити артисти от България, Германия, Великобритания, САЩ, Сърбия, Финландия и Индия.

Специално за „ Jam on it 8” пристигат звездите на световната хип-хоп сцена - очарователната МС от САЩ Яра Браво /Yarah Bravo/, небезизвестният DJ Вадим /Vadim/, брейк легендата от Бронкс Ейлиън Нес /Alien Ness/, един от най-предпочитаните бибой и фънк DJ Renegade (UK), световноизвестният бибой Focus(FIN), DJ Skill, Досю Амуджев (Groovy Sessions), Деси (Phuture Shok), Спенс и Ударната Група.

„ Jam on it 8” започва на 23-ти май в клуб “FUNKISS”, с подгряващо парти, с участието на DJ-ите Renegade(UK), Phase one (BG), и Vla D(BG).

На 24-ти май, в парти център „4ти километър” ще се проведе същинското брейк състезание, по уникалния регламент “The Octogon”.

Той е уникално бибой състезание, в което един срещу друг  в малък кръг застават брейк танцьори, за да демонстрират кой от тях е овладял в най-голяма степен майсторството на танца, без да повтаря своите движения и без да докосва очертанията на кръга.

Победителят ще представи Балканите на световните финали в Швейцария. На същата вечер ще се проведе и състезание по фънк стиловете - попинг и локинг.

Неизменна част от вечерта на 24 май ще бъде изпълнението на Яра Браво(USA/UK) с ДиДжей Вадим(UK).

В момента Яра Браво е една от най-популярните рап и соул изпълнителки, обиколила два пъти света с турнета и работи с хип-хоп звезди като Mos Def, Grand Master Flash, RZA ot Wu Tang Clan, Talib Kweli, Antipop Consortiom, The Herbaliser и др.

Вадим е изключително продуктивен Диджей и продуцент, с 13 албума зад гърба си. Работи с групи като “The Roots”, “Public Enemy”, “The Pharcyde”, “Kraftwerk”, “Beat Junkies”, “Dilated People”, “Morcheeba”.

На 25-ти май във фитнес център „Младост” пък ще се проведат традиционните семинари и уъркшопи на теми от брейк и фънк танците.

Те ще бъдат водени от бибой Фокус (Focus) (FIN), Джордж Груув (George Groove) (GER) и Сандийп (Sandeep) (GER).

Направо не е истина какво ни чака...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание