Публична прожекция на първомайския концерт на Нова генерация

24 години от емблематичното събитие
30 апр 2014 10:01,
2
Публична прожекция на първомайския концерт на Нова генерация
Снимка: архив Булфото

В стремеж да се преосмисли 1 май и да се разчупи идеологическото клише, в което се е превърнал международният Ден на труда, една субкултурна общност ще изведе на преден план своя годишнина, свой дневен ред, свои решения.

Публична прожекция на архивен концерт от 1 май 1990 г., международна дискусия на тема „Самоорганизацията като култура на антиавторитарната съпротива”, провокативна музика, литературен пърформънс и визуална инсталация в памет на фронтмена на знаковата ъндърграунд група Нова генерация Димитър Воев 20 дни преди рождения му ден.

Те ще прокарат мост между 1 май 2014 г. и същата дата в началото на българския преход и ще ни напомнят, по думите на самия Воев, че „ние сме болен продукт на своето време и вашия труд”, но също и „нова генерация завинаги и въпросите са ни към цяла нация завинаги”.

В същото време, като избраната първомайска спирка на пътуващия проект Transeuropa Caravans, те ще дадат възможност за надскачане на националните граници и допълване картата на европейските социо-културни алтернативи. Мястото и часът на провеждане: наситеното с протестна енергия пространство пред Ректората на Софийски университет и подлеза до него от 18:30 – 22:00 ч., с подземно продължение в клуб MAZE.

Събитието се организира от клуб „Нова генерация”, със съдействието на „Бъди промяната-София”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
16
 
! Отговори
ПАРАДЪТ В МОСКВА преди 9 години
на 9 Май трябва да се предава публично