Българин ще композира музиката за новия филм на "Междузвездни войни"

Композиторът вече е работил по "Соло"
29 май 2019 22:20,
8

Българинът Георги Стрезов и колегите му са написали музика за серията "Соло", а сега ще участват и в новата лента от поредицата "Междузвездни войни", която предстои да излезе на екран.

Стрезов обясни, че работи с виртуални музикални инструменти от 6-7 години и един от клиентите им е Джон Пауъл, който ги харесал и им предложил да работят за него по "Соло".

"Работата ми в "Междузвездни войни" не се получи от раз. Имаме клиенти от цял свят и един от тях е композиторът на филма "Соло" Джон Пауъл. Той се свърза с нас и така започнахме.“

Стрезов сподели, че му пращат ексклузивни кадри от филма, за да може да композира.

"В случая с "Междузвездни войни" има много рестрикции и не видяхме нищо от филма. В новия филм един от персонажите е свързан с тема, която е изпята от народни гласове - хорът на Ваня Монева", каза композиторът.

Талантливият музикант допълни, че много хора в неговия бранш нямат представа къде се намира България, но въпреки това са наясно с музиката ни.

"Винаги съм обичал да слушам музика и решението да се занимавам професионално е когато се запознах със софтуер за правене на музика. В България имаме страшно много уникални неща - гласове, музика, хорови традиции. Ние обаче като че ли не ги използваме правилно" разказа Стрезов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зa мен STAR WARS са филмите 0т 1 до 6.Новите части са брутално ***.Ония бастуни от Дисни не можаха да измислят нищо повече от огромна звезда на смъртта, обаче тоя път унищожава по 5 планети едновременно.Уааау неверояно!?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То тая сага така я провалиха, че няма да се учудя, даже да го снимат в БГ.Даже имам две номинации за ролята на Джаба. Едната е ББ, а другата е Ц.Цачева. А за ролята на Йода, предлагам ЦЦ (хем и ушите му са такива).
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!
2
8
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Значи летището в Истанбул е българско.Щото имали двама работника там - пешо и гошо.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия ми звучи като "кьор фишек".Извинете ме ако греша.