КНДР в подготовка да изстреля разузнавателен спътник

ООН гласува поредните санкции, за да спре Пхенян
Обновена: 26 дек 2017 11:54 | 26 дек 2017 11:43, Петя Славова
82
КНДР в подготовка да изстреля разузнавателен спътник
Снимка: БТА

Северна Корея, чиято космическа програма според някои експерти е само параван за балистичната й програма, се готви да изстреля нов спътник, съобщи южнокорейският в. "Чунан илбо", цитиран от Франс прес и ТАСС.

Миналата седмица Съветът за сигурност на ООН гласува девети пакет санкции, за да принуди Пхенян да се откаже от забранената си ядрена и ракетна програма, както и от изстрелването на спътници.

"По различни канали напоследък научихме, че Северът е завършил нов спътник, наречен "Кванмьонсон-5", заяви южнокорейски правителствен източник за вестника, цитиран от БТА.

Те планират да изстрелят в орбита сателит, оборудван с камери и телекомуникационна техника", добави той.
Според южнокорейските разузнавателни служби сателитът може да бъде изстрелян от подвижна установка, а не от обичайния ракетен полигон Сохе (Тончхан-ри).

През октомври заместник-посланикът на Пхенян в ООН Ким Ин-рьон каза, че страната му следва четиригодишен план (2016-2020 г.) за разработване на "спътници, спомагащи за икономическото развитие и подобряване на условията на живот на населението".

Той отбеляза, че Северна Корея е "навлязла във фаза на практическо разработване на собствени сателити" с успешното, според Пхенян, извеждане в орбита през февруари 2016 г. на спътника "Кванмьонсон-4".

Според специалисти "Кванмьонсон-4" не е успял да предаде никакви сигнали, което означава, че не работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ЕкспертПринципно си прав, но ползването на прехващач на спътници няма да остане незабелязано - нали се сещаш гадната физика от училище. А това са едновременно два акта- Акт на война и Ползване на космоса за военни цели различни от Шпионаж и ранно предупреждение за ракетен пуск. Тоест САЩ за пореден път ще станат АГРЕСОР
43
0
 
1
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
Тия спътници вече са пътници, ще летят до първата среща с американска ракета-прехващач. Никой няма да го остави това прасе да изпраща системи за разузнаване и целеуказание в Космоса.
42
2
 
3
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
Ционист и американец не са хора ! Евала на Ким как си прави пи.шки с тях.
41
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ НЕ Е НАРОДА преди 6 години
В България само гербарите са богати.Народът е беден и живее под прага на бедност.
40
2
 
3
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
На американците ще им встречи дъвката, от успешна реализация на спътника!
39
1
 
13
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ- преди 6 години
До Анонимен 32О, забравих значи, че севернокорейските ракети, бомби и спътници са внос второ-направление или може би хунтата долна е влязла в цеховете и заводите и сама си ги произвежда, не я е срам таз хунта, че не слушка Големия бял господар, който много се е загрижил за севернокорейските деца, както за виетнамските, либийските, иракските, палестинските .... !
38
2
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 42Те и Индия имат спътници ама отиди да видиш що е това мизерия.Едното не изключва другото.
37
0
 
10
 
! Отговори
Модерaтор нa смянa преди 6 години
A нa мене в моментa ми се смуче ***,гълтa ми се с п е р м a!
36
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Членката на ЕС България произвежда единствено пpocтитутки и черноработници чистачи за западна Европа и САЩ.
35
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте, в Северна корея нали гладуваха, а изстрелват космически спътници?
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставетея С. Корея . Имат държава ,технологии ,космически кораби ама не са като нас в Европейският съюз . Друго е а си Задникът на Европата ,ама в ЕС .
33
12
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Хахаха загубени хора изстрелвали спътници, човека е създаден за да трупа богатства и да се къпе във злато и диаманти и да си брои биткойните Безкласово и безпарично общество, където всички са равни и един ДжиЕсеМ струва 2 лв в магазина и няма банки откъдето да си дръпнеш 5-6 кредита на кой му е притрябвало подобно нещо.
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става с пещерите ? Нали уж хрупаха тревица ?
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34 Ти не си народа. Говори за себе си. Като гледам заведенията , колите и дрехите ...си много далеч от това , което твърдиш. Такива жалнии коментари бяха модерни 90те ...
30
4
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Ким, отново привлече погледите на САЩ върху себе си ! Много ми е кеф когато виждам че Запада се връзва на най-старият номер в света. А в Москва и Пекин се спукват от смях.
29
4
 
16
 
! Отговори
RED DRAGON преди 6 години
Мачкай Ким да живее Червената армия. Всеки ден ще е така до победата, стреляй ракети и спътници. Eвроатлантиците могат да си направят един гей-парад в знак на протест и да си заврат едно розово плюшено прасенце в разпраните ***.
28
7
 
16
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Ние нали не сме в Сев. Корея, а сме велики еврогейци, членове на всякакви органи, и сме управлявани от група антикомунисти от болшевишко потекло - та можем да ползваме интернет, и гугъл мапс. Та там всеки може да разгледа Сев.Корея отгоре, и най-вече Пхенян. Верно че по широките им и прави улици рядко се виждат коли, но пък града изглежда много красив и добре уреден. Даже от спътников поглед се вижда драстичната разлика с европейската столична *** София, в която също управа друго угоено праce
27
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 31Ти *** ли си или да ? Зле е населението на тази държава, а не хунтата която пръска всеки долар за военщина. И България ако спре да дава заплати , пенсии и да прави внос , ще може да стреля ракети. Но цената ще е плащаш ти и децата ти охльоов. Това е се едно ти с една заплата да си купиш С класа и да е плащаш всеки месец, а децата ти да седат гладни и боси и аз да ти викам гледай , колко са добре тея.
26
10
 
21
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Е, сега някой да ми обясни, как бедна и гладна страна може да произвежда атомни и водородни бомби и да изпраща сателити в космоса. Или КНДР е зле защото не позволява на МВФ да я спасява?
25
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората му две шепи ориз нямат за деня, той ракети ще изстрелва.