Сани Жекова шеста на Олимпиадата!

Българката остана последна в големия финал
16 фев 2018 07:30, Александър Попов
18
Сани Жекова шеста на Олимпиадата!
Снимка: Reuters

Александра Жекова стигна до финала в дисциплината сноуборд крос на Олимпийските игри в Пьонгчанг, но остана на 6-о място.

Българката се представи страхотно, като успя да се класира за битката за медалите след много солидно представяне в 1/4-финалната и полуфиналната серия.

Във втората дори имаше опасност да падне, тъй като се получи лек контакт с една от съперничките й, но все пак остана на крака, за да постигне най-добрия резултат на Игрите в Южна Корея.

Във финала Сани стартира добре, но след средата на дистанцията изостана и не успя да догони лидерките. Италианката Микела Мойоли спечели златото, като изпревари 16-годишната французойка Юлия Перейра Де Соуса Мабило и чехкинята Ева Самкова.

"Предвид трудностите, които имаме при подготовката си, резултатът не е никак лош. Щастлива съм", заяви пред БНТ веднага след финала Жекова, която обяви, че ще остане още година в спорта, но едва ли ще се състезава на нова Олимпиада. Това бе нейното 4-о участие.

Всичко за Олимпиадата четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ОлимпиадаСани Жекова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към хора срещу "туристите". Да прави сте всичките. Но проблемът е не симптомът, а причината. Направо ми беше жал за човечеца с шейничката - ми той улей къде е виждал, освен на Цариградско и междуградските улици? И 6 място е сериозна заслуга! Това място е не благодарение на федерацията, а въпреки нея. Така е и с летните спортове вече. Там поне имат шанс сами нещо да направят.
11
0
 
5
 
! Отговори
Лаик преди 6 години
Медал ще и дадат ли ?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази не беше ли от платените от Цеко Минев дето рекламират изсичането на Пирин? И като гледам като всички наши герои е останала последна. Май всички от Цековия отбор са все на последните места
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сани е една от малкото достойни да ходят на олимпиада. Киркова е тотална нула. Никакви качества. Но с тези стари коцкари всезнаещи треньори- толкова. И с надувките от НСА, които се мислят за спортисти- това е. Срам и позор. Преди няколко дена го казах- на 16 съм побеждавал четвъртокурсници от НСА скиори на състезания. А бях ученик. До ден днешен карам, но работя друго, и знам кой какви качества има. Масово фукльовци с огромно самочувствие, но с нула покритие. Никога няма да спечелят нищо.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободната пързалка в Зимния дворец, който се разпада от мизерия е по един час на ден... През останалото време едни важни чичковци и лелки носят едни списъци, важно гледат и се бутат по коридорите...Съоръжението е постоянно заето от трениращи хокей и фигурно пързаляне, че даже и шорт трек... Трошат яко кинти и крадат... А за масовия спорт- да покараш за здраве- един мизерен час и на претъпкано! Идва Олимпиада и какъв е резултата- нула? Това трябва да се изрине и да се отвори за гражданите.
7
3
 
9
 
! Отговори
Реалистът 3 преди 6 години
..... Много по - добър вариант парите за такива туристически участия на Олимпийски принцип да се дадат за деца , в същите тези спортни дисциплини и примерно след 15 - 20 години да имаме ИДЕАЛНО ПОДГОТВЕНИ И ГОТОВИ ЗА ТОП 10 СПОРТИСТИ !!! ... Но това едва ли ще стане .......... Като се знае , че голяма част от тези "Федерации" са създадени единствено за "усвояване" на кинти и прибирането им по лични сметки ... ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ ! :( .......
6
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Сани !...а руснаците на кое място са, че не ги виждаме...или са отишли да дават урина в лабораторията на КГБ !?
5
6
 
9
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 6 години
... Вместо да изпращаме един самолет туристи на всяка една зимна Олимпиада по - добре да изпратим максимум 5-*** ... Но наистина добри и подготвени ... с шансове минимум за ТОП 10 !!! ... Примерно сега това бяха Сани Жекова , Радо Янков , Краси Анев , Зографски и най - много още един биатлонист и една - две биатлонистки !!! Тоя , със спортните шейнички , където завърши... по корем ... последен в квалификациите ?!?! Скиорите с "достойни" класирания след 40 - то място ?!?! Пари за тия - ЗАЩО ?!?!
4
1
 
12
 
! Отговори
много Важно преди 6 години
Стефка Костадинова нали си се нагушва с 25 бона месечна заплата!
3
2
 
18
 
! Отговори
Реалистът преди 6 години
Класиране в ТОП 10 във всякакъв вид спорт на Олимпийски Игри е наистина достойно за уважение и спортистът трябва да бъде поздравен за представянето си !!! ... Особено когато става дума за БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТ НА ЗИМНА ОЛИМПИАДА , където нямаме особено големи традиции и надежди ! ... Затова едно голямо БРАВО за поредното стойностно представяне на Сани Жекова ! ... Но да кажеш "достойно" и "страхотно" представяне за ... 35-то място ... както стана малко по- рано с Мария Киркова в слалома е смешно !!
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бива, но все пак за 6-то място даже и калъфката на медала не дават.
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има ли България поне един медал в тая Олимпиада?