Олимпиадата свърши, героите от нея остават в историята

Вижте кои са атлетите, оставили най-ярък отпечатък в Пьонгчанг
26 фев 2018 22:11, Красимир Ангелов
48

Норвежката Марит Бьорген се превърна в най-успешния спортист в историята на зимни олимпиади, след като спечели осма титла и рекорден 15 медал в кариерата си в Пьонгчанг. 37-годишната Бьорген завоюва пет отличия в надпреварите по ски-бягане в Южна Корея, от които 2 златни медала. Златото бе в последната дисциплина на Олимпиадата - 30 километра класически стил, както и в щафетата, 1 сребърен медал (скиатлон) и 2 бронзови (10 километра свободен стил и отборен спринт). Снимка: Reuters

Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг вече са в историята. В продължение на 17 дни зимните спортове имаха своите герои и разочорования, а светът живееше в ритъма на всеки старт.

В следващата галерия Dnes.bg ви представя атлетите, оставили своя най-ярък отпечатък на игрите в Пьонгчанг. И така – време е за герои!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Батко преди 6 години
До МиткоМите, не са решили, не са го направили. Те си имат други грижи - голяма им е страната и имат много богатства, чудят се какво да ги правят. Но това е друга тема.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрите руски атлети ги преебаха. За спорта ако някой знае нещо е че голямите държави се шмъркат до дупка.
25
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Русия е побеждавала и може да победи Германия във всяко едно отношение с изключение на автомобилостроенето ......
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия може да победи германия само на хокей
23
1
 
4
 
! Отговори
Пърчови гащи преди 6 години
До АнонименСред първите, заявили участие, били хокеистите на Никарагуа, биатлонистите на Венецуела и суданските ски-бегачи..
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ще прави олимпиада на мелдонистите, там са най-силни. Русофобите ще се пукат от яд когато руснаците съберат всички златни медали за себе си. Даже руското министерство на външните работи започна работа по въпроса, усилено набира средства от продажбата на кокаин за бъдещите мелдонийски олимпийски игри.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КивОцених тънкият ти хумор. Браво!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В публиката, зад хокеистите на Германия, няма нито един немец.Трибуната е запълнена от щастливи руснаци с развяващи се руски знамена.
19
1
 
9
 
! Отговори
НЕКЪВ СИ ТАМ.. преди 6 години
ЕЕЕ щом толкова гледате в канчето на другите и давате мнение ...Я кажете колко медала спечелихме ние БГ безанаболните олимпийци...ааааа 0 голяма кръгла НУЛА при това с по голяма дупка....но иначе може да говорим много...национален спорт..
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗАЩОТО САЩ НЕ СА РУСИЯ ДА СИ ПРАВЯТ ОЛИМПИАДА САМО ЗА ТЯХ СИ. РУСИЯ СПЕЧЕЛИ В СОЧИ, РАЗБИРА СЕ...
17
17
 
9
 
! Отговори
Київ преди 6 години
Велика Норвегия!Толкова малка, а с 5 пъти повече от съветските астматици!
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ що не си направят олимпиада само за тях си. Така винаги ще са щастливи и горди от постиженията си и само техният флаг ще си развяват.
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-важната дисциплина в олимпийските игри от край време е химията. Допингът е забранен само ако може да бъде открит. Богатите държави хвърлят луди пари за да разработват допинг схеми, и да подкупват регулаторите да тестват срещу допинга на противниците им.Уви, олимпийския дух отдавна загина, всичко е политизирано.Или да легализират всичкия допинг, или 3 месеца преди игрите всички участници в изолация под денонощно наблюдение. Друг начин за честни игри няма, или всички чисти или никой.
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала, невероятно постижение за Норвегия.И наистина имам предвид невероятно, НЕ ВЕРОЯТНО. Особено това, че 3/4 от медалистите им са астматици!Разбира се, проблем няма, нито място за съмнение, ако е Русия има вина дори без доказателство, но ако не е Русия всичко може.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПустинякЕСМ и се махай от тук БКЛК. Мелдониум е това което са взимали в Русия, ако беше малко по интелигентен можеше сам да провериш какво е и как действа, но само да плюваш тук е по лесно. Мелдониум подобрява оросяването на крайници и се използва при диабетици но няма доказателства че е стимулатор при атлети. Всичко е от ФАЩ които не могат да понасят да виждат руският флаг да се развява, това е, борба за унищожаване на твоят противник на всички фронтове а америка специализира в това.
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един пример да ти дам - Крим е руски. Понимал?
11
4
 
24
 
! Отговори
Ххх преди 6 години
Руските хокеисти ми напълниха душата ! Особено като изтрескахаа Сащ
10
25
 
2
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Проблемът при руснаците, както вече писах е, че те не познават други методи за развитие в спорта, освен допинга. Такава им е държавната система, и затова мога да приема донякъде, че техните спортисти са и жертви, както травматизираните от малки стават престъпници. Ето за пример закриването на Олимпиадата. Руснаците платиха 15 милиона, за да си откупят правото знамето им да се вей. Обаче пак издънка. Бобслейската им се надрусала, вече си и призна. А горката завършила на 12 място.
9
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Норвегия е велика 1 място Германия кокто винаги сред първите 2 място Канада мощно на 3 мяста Сащ на достойното 4 расия към дъното на 13
8
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е джудже в спорта 13 място ха ха ха