Вместо обедна почивка: Джипита на протест пред МЗ

Конкретни искания: Да не са на разположение 7 дни в седмицата
1 мар 2018 16:00,
7

Общопрактикуващите лекари вместо в обедна почивка, днес се събраха пред Министерството на здравеопазването, за да протестират.

Д-р Гергана Николова изброи пред Bulgaria ON AIR какви са техните конкретни искания, като започна с отмяна на 24-часовото разположение на пациента, 7 дни в седмицата, 365 - в годината, срещу 11 стотинки на месец.

Още по темата

"Такава дейност, освен че има смешно заплащане, е невъзможна да се случи, защото никой не може да бъде лекуван по телефона", категорична бе Николова.

Личните лекари настояват да се намали бюрокрацията, която единствено затруднява работата им.

"Всички документи, които трябва да попълним, отнемат от времето, необходимо да отделим на пациента, а именно лечебната дейност, която трябва да бъде свършена в кабинета", подчерта д-р Николова.

Лекарите искат също да няма освободени от потребителска такса и тя да бъде увеличена на 5,10 лв.

В този момент част от протестиращите лични лекари разговарят с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който ги покани на разговор.

До пълен консенсус обаче не се е стигнало и медиците остават в стачна готовност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое му е личното , чакаш по два часа пред кабинета за да му дадеш трите лева ли?Когато ти потрябва никога не се отзовава и не си вдига телефона дори за консултация.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пациентите кога и къде да протестират, че въпреки платените здравни осигуровки не получават и по едно направление за преглед при специалист годишно?__Ами протестирайте вече деНали тия смешни лимити трябва да отпаднатОт една страна джипито няма право да ти изпише лекарството "Х", ако не е назначено от специалист.От друга страна- има лимит за направления към този специалист.Ясно пред кого ще протестираш- пред този, който слага лимита
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А надникна е 20 лева след данък и осигуровки. Еее тия не мислят.
3
3
 
4
 
! Отговори
Esilk преди 6 години
Kolko li nabiti doktori pak sha ima prez mesec mart?!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пациентите кога и къде да протестират, че въпреки платените здравни осигуровки не получават и по едно направление за преглед при специалист годишно? т.е. при това положение по-добре да си събираме здравните вноски на сметка и когато ни се наложи да си плащаме с тях сами на специалисти. То от джипита и така няма никаква полза.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5.10 при личния лекар....5.10 при специалиста.....5.10 за изследване на урината........че то си стана почти платен преглед направо при специалист,защо да чакам опашката и при личния ?