Франция: Военната операция в Сирия е легитимна и съразмерна

Ударите били насочени срещу сирийски химически изследователски център
14 апр 2018 10:10, Василия Пейчева
99
Франция: Военната операция в Сирия е легитимна и съразмерна
Снимка: БТА

Военната операция на САЩ, Великобритания Франция в Сирия е легитимна, съразмерна и прецизна, заяви тази сутрин френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от Франс прес.

"Химическата ескалация в Сирия не е приемлива", каза Льо Дриан, който направи изявление в Елисейския дворец заедно с министърката на отбраната Флоранс Парли, пише БТА.

Още по темата

Ударите, нанесени тази нощ от САЩ, Великобритания и Франция в Сирия, бяха насочени срещу най-големия изследователски център и два производствени обекта от нелегалната химическа програма на сирийския режим, заяви Флоранс Парли.

"Инфраструктурите, срещу които бяха насочени ударите, са служили за разработка и производство на вещества, използвани за избиване на сирийски мъже, жени и деца в разрез с всички норми на правото и цивилизацията", продължи френската министърка. "Ние не се стремим към конфронтация и отхвърляме всяка логика на военна ескалация. По тази причина заедно с нашите съюзници ние се постарахме руснаците да бъдат предварително уведомени", подчерта тя.

В ударите срещу Сирия Франция участва с многоцелеви фрегати в Средиземно море и изтребители, каза Парли.

"Многоцелеви фрегати с ескортни кораби за защита и подкрепа бяха разположени в Средиземно море. В същото време в началото на нощта бе предприето въздушно нападение от няколко военновъздушни бази във Франция, за да стигнат самолетите до сирийския бряг. Тези различни средства откриха съвършено съгласувано огън с крилати ракети, в тесен синхрон с нашите американски и британски съюзници", каза френската министърка на въоръжените сили.


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
32
 
! Отговори
е този преди 1 година
Лъжец...долен лъжец....
1
1
 
43
 
! Отговори
Край преди 1 година
Легитимна? от какви международни спогодби и организации е легитимирана. Или просто като го кажете и вече е така. САЩ /Англия/ са ясни Франция обаче що го прави. От макронска глупост? От човек дето си ляга с 30г. по дърта от него всички може да се очаква.