Идея - пари от държавата само за болниците без печалби!

Лечебните болници ще намалеят, контролът ще е по-адекватен
Обновена: 28 яну 2019 21:58 | 28 яну 2019 20:41, Екип на Bulgaria On Air
11

2921 гледания   |  Още видео
Според директора на болница "Света Екатерина“ проф. Генчо Начев не може всички частни болници да се поставят под общ знаменател. По думите му болниците не са равнопоставени и голяма част от частните болници не отговарят на определени изисквания, не спазват правила и не решават медицински проблеми наистина.
Още по темата

"Не са много частните болници, които поддържат 24-часова спешност седем дни в седмицата. Второто, което е, че в частните болници се извършва подбор на пациентите. Когато се вижда, че един пациент е тежък и разходът за неговото лечение ще надхвърли, това, което ще получат от Касата, той директно се насочва към друга болница, което не отказва прием", обясни Генчо Начев в "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че публичните средства трябва да се разпределят само сред болници, които нямат печалба.

Според него така ще се намали броят на болниците и  контролът над тях ще стане по-адекватен.

"Трябва да се вземе решение на политическо ниво, с което да се каже "да - дотук беше". Националната здравна карта трябва да стане задължителна и въз основа на нея - тази болница, която дава най-добри условия, да спечели и да вземе договора с Касата", коментира директорът на "Света Екатерина“ пред Bulgaria ON AIR.
 
Начев беше категоричен, че трябва да има контрол, който да се осъществява от експерти. Той сподели, че вече се прави анализ на дейността на няколко болници и има уверение, че до края на месеца ще започне да се анализира и дейността на инвазивните кардиологии.

След като държавата подписа споразумение с университетска болница във Виена, стана ясно, че наши лекари ще бъдат изпращани там и ще бъдат обучавани да извършват белодробни трансплантации.

Освен това по 5 пациенти, нуждаещи се от операция, ще бъдат транспортирани всяка година там, докато нашите специалисти вече могат да ги извършват. Проф. Начев обясни, че това, което ние трябва да осигуряваме, са донори.

"Мисля, че има позитивен ход на виждането за донорството. Мисля, че много хора разбраха, че това е може би върхът на дарителството и се увериха, че не могат да стават спекулации с него и не може да бъде оставен човек да умре, за да му бъдат взети органите. Мисля, че топката е в нас - специалистите по отношение на организацията на тази дейност", сподели проф. Начев.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Частна болница или частно учебно заведение не трябва да получават пари от държавата. Сега крадат яко и това е една от причините здравеопазването и образованието да са зле.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не е ли най-добре тези които плащат и се осигуряват да може да се лекуват където искат а ?
Що за отношение към тези които си плащат данъците и здравните а ?
Какви условия има в Пирогов или ВМА и другите пропаднали търговци на здраве, касапи гадни ?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добре сега - всички ние сме длъжни да плащаме осигуровки
министъра на здравеопазването е длъжен да сключи договор със всяка една болница, която се пръкне
частните болници не са длъжни с нищо, никому - ха сега обяснете, това капитализъм ли е, пазарна икономика, бизнес ? или когато ни изнася задължително (цоциалистическо, га плащаме) и кога ни изнася - капитализъм ,предлагат си каквито искат услуги, на когото си искат
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички частни структури много обичат държавните пари и обществените фондове.
Заради тях правят "частни болници", които трябва да се наричат "молници". От един фалирал мол хитрият предприемач прави молница и точи обществени пари.

Всички молници трябва да се отрежат и те сами ще затворят и ще се върнат към продажбата на парцали.
7
3
 
0
 
! Отговори
фактите преди 1 година
За да има пари в касата, разходите трябва да се фокусират върху връщане на хората на работа годни за труд. Харченето на пари за лекарства за нелечими засега болести, облагодетелства чуждестранни фармацевтични компании.
Някои хора много лесно лапат кукичката да похарчат парите на здравноосигурените пред страха от смъртта която така и така ще настъпи. И да си го кажем направо напразно удължават агонията.
6
0
 
3
 
! Отговори
MetalShop преди 1 година
До МНЕНИЕ

Онкологията отдавна е търговско дружество.А пък Ст.Данаилов е лекуван в Хематологията,която се намира в същата сграда,но е съвсем отделна болница.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбъркано е самото заглавие и самата система! Болниците - търговски дружества преследващи печалба, държавата - виновна ако дава пари за болници, т.е. за болни хора. Това е идеята.
4
0
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
С досегашния ми опит - Баща ми и Майка ми умряха от Рак след лечение в София Мед .
Източиха Здравната каса с лекарства за над 2 000 000 евро .
После разбрах че тази Болница е на Турското правителство , ПОДАРЕНА от Ердоган на Сина му.После разбрах че Държавната Ракова Болница е лекувала Стефан Данайлов с лекарства доставени от Франция .
3
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Тая глупост даже няма да я коментирам ... Още повече онова, дето от нас се искат само донори ... Да ви е*... и професорите
2
0
 
11
 
! Отговори
некой преди 1 година
Нека да е по ясно - парите не са от "държавата" (ББ - аз ги давам) а от здравноосигуряващите се! Държавата само се меси и дава парите не там където трябва а на 'нашите хора' - това е сбърканото в модела!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това аз го разбирам така. Ако петролната рафинерия има болница, то тя ще бъде финансирана, защото отговаря на условията.