Китайци инвестират в завод за електромобилни батерии в Челопеч?

Инж. Алекси Кесяков цели още по-сериозно развитие на града си
4 юни 2019 11:49, Екип на Bloomberg
26
Китайци инвестират в завод за електромобилни батерии в Челопеч?
Снимка: Pixabay

Кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков обяви, че преговаря с китайски инвеститор за изграждането на завод за производство на електромобилни батерии. Това сподели той в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Осъзнавам, че рано или късно залежите на злато в Челопеч ще се изчерпат и ние ще отидем в другата крайност. Затова полагам много усилия за изграждане на бизнес парк, който да се превърне в алтернатива след 3-4 години. В момента водим преговори с китайски инвеститор за изграждането на завод за електромобилни батерии, тъй като смятам, че това е бъдещето“.

Челопеч се прослави, като общината с най-висока средна заплата в цялата страна, но изглежда, че амбициите ѝ не свършват до тук. Остава само въпросът за квалифицираната работна ръка, от която би имал нужда един евентуален нов инвеститор.

Всичко по темата може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Срочно преди 4 години
ДА с е докладва колко ЗЛАТО AU и други ценни метали са ограбени от БЪлгария след подаряване з а жълти левчета на най ценните ни находища и добивни комбинати вкл този..
24
0
 
1
 
! Отговори
Ограбват ЗЛАТОТО НИ преди 4 години
заради ползвани от опасни терористи бели скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове електромобилите както и всички нови автомобиули увреждат тежко и непоправимо огромни обеми защитен въздушен слой. В България терористите обсебили власта принудиха водачите да увреждат тежко и с опасни холограмни скенери на предни стъкла.Обезопасете автомобилите подават градушките
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинскити българи пазими традициите живиа наздраве!
22
2
 
16
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Скоро на тази територия ще останат само полухората, българите вече вазираха към личностно но не и национално спасение. Златна концесия срещу 1.5 процента и то на декларативен принцип при добива, няма в нито една държава по света, не днес, а никога никъде в историята !
21
3
 
10
 
! Отговори
Браво, Кмете.. преди 4 години
Много мъдро, бе....!!!От една отрова.... На друга!Кво ти пука за хората.Комисионната е важна.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам, това е едно от най-отровните производства...
19
0
 
19
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Ако е само за зглобяване може ,но производството на батерии е доста токсично и трябва да е с най високи технологоии без токсично отпадаци...Иначе заплатите за лекарства ще ги давате.
18
4
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
До "А комунизЪма щом е толкова хубав защо СССР се разпадна и 30 години не знае къде се намира?"Заради думите на Иисус:"Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да ѝ надделеят".*** в храма да ти разтълкува селския свещеник тези думи и връзката им със СИМВОЛА НА КОМУНИЗМА.
17
7
 
5
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Кмете, защо една електрическа кола е толкова скъпа и НИКОГА няма да поевтинее?Заради батериите!!! Докато БАН не предложат алтернатива, с която да произвеждат/съхраняват ток без замърсяване... нещата няма да се случат.Тайните технологии НЕ СА ЗА НАС. Пен__та_гона ги ползва. Чрез тях те градят НОВА ЦИВИЛИЗАЦИЯ извън нашата слънчева система. Не случайно всяка година ПЕНТАГОНА харчи по 1 трилион долара и НИКОЙ не знае къде отиват тези пари. КЕНЕДИ си отвори устата и го убиха.
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До IBM FAKE NEWSА комунизЪма щом е толкова хубав защо СССР се разпадна и 30 години не знае къде се намира?
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом китайци искат да правят нещо в БГ значи представете си колко евтино им работим...
14
5
 
13
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Кмете, по-добре беден и здрав. Хващаш жената вечер и така до сутринта, от колкото БОГАТ и БОЛЕН.Ако капитализма беше толкова хубав, защо АМЕРИКА имат 22 трилиона дълг? Защо Тръмп започна със санкции, рестрикции и стени в противовес с ТЕОРИЯТА НА КАПИТАЛИЗМА.Кмете, намери един умен човек във вашето село, някой химик, ядрен физик и го питай да ти обясни на по една ракия, а не да се излагаш КАТО киф--ладжия.
13
4
 
7
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Япония дава 1 трилион долара, ако вземете 10 тона радиационна вода от Фукушима.Хайде бе КАПИТАЛИСТИ? Далавера! Кмете, нещо да кажеш? Ходи във Фукушима да подписваш сделката. Само гледай да си сложиш ОЛОВЕН костюм щото може преди да подпишеш радиацията във Фукушима да те убие.Знаеш ли, че в Япония се плащат ОГРОМНИ ЕКО ТАКСИ? Знаеш ли с колко глобиха фирмата, която отговаря за ядрената електроцентрала? Милиарди пич...
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците все идват да инвестират в Бг, все проучват, все обещават и накрая- нищо.В заглавието се акцентира на думата "електромобили", ама било батерии. При затегнатия режим от страна на Тръмп, санкции върху санкции над Китай, не ще дойдат да правят завод в Бг.
11
3
 
13
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Тоз кмет наясно ли е, че завода ще бълва отровни оловни и сернокиселинни изпарения с всички последствия за работещите и населението на иначе хубавото и чисто въпреки рудника с. Челопеч
10
1
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Китай защо не ползва технологията на БАН за производство на МОДЕРНИ БАТЕРИИ?Кмете? Нещо да кажеш по-този върпос?Българската земя и природа не е собственост на един ПР0ст КМЕТ и една ТИКВА. Е, да ходят в Румъния да ги одрусат с 1 милион долара ЕКО ТАКСА за килограм батерии. Намери ли мекото.Кмете, ако искаш ще ти кажа една далавера? Пиши на Фукушима, че ще вземеш 10 тона вода, която е радиационна. Те ще ти дадът на твоето СЕЛО 1 трилион долара, ако я вземеш. в момента Фукушима има 100 тона
9
0
 
7
 
! Отговори
простотии преди 4 години
Има разлика между "инвестират" и " преговаря за нещо".Аре малко по сериозно със лъжливите новини
8
2
 
3
 
! Отговори
Tолио преди 4 години
До номер 5 колко да е замарсяващо,след като Япония,Пжна Кореи и доколкото знам Франция са най-големите производители.А знаем в теци държави какви са стандарти те.Не ти ли минава през ума ,че може да искат да избегнам митническо облагаане а и при евинтуално производство на Фолксваген б БГ или Турция ще бъдат до клиента.
7
5
 
7
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
До TолиоЗащо Китай иска да аутсорсва бизнеса си с производство на батерии в БГ? Да не мислиш, че не може да намери в КИТАЙ евтина раб. ръка? Там по селата освен ориз не са виждали друга храна.Хората се хвърлят в техните заводи и се самоубиват щото е много хубаво. За справка най-големия производител на компютърна части. Мениджърите на фирмата сложили мрежи да не се хвърлят китайците.Просото го яж ти!!!
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя кмет намерил какво да ни хвали. Свършиха се другите производители, та китайци да чакаме.