Чудите се къде да почивате? Защо не в Космоса?

НАСА ще изпрати туристи на Международната космическа станция
Обновена: 7 юни 2019 18:54 | 7 юни 2019 18:45, Нели Христова
13
Чудите се къде да почивате? Защо не в Космоса?
Снимка: Reuters

Чудите се къде да отидете на почивка? НАСА обяви, че от следващата година ще започне да изпраща туристи в Космоса. Разбира се, не прекалено далеч - само до Международната космическа станция.

Планът включва да бъде създадена "плаваща лаборатория", която да може да приеме първите "частни астронавти", а след това и посетителите, възползвали се от комерсиалните компании, които също развиват своя космически туризъм. През 2020 г. от НАСА планират да направят първата крачка, а останалите компании да ги последват. Те се надяват, че с това ще накарат частната индустрия да развие технологиите на бъдещето и да им помогне за завръщането на Луната през 2024 година. Тогава, по повърхността на спътника ни, не просто ще се разходи първият човек от десетилетия насам, но и първата жена.

НАСА също така цели да създаде и частен кораб, който да се носи над Земята и да послужи като дом на желаещите да пътуват в Космоса.

Туристите, които НАСА нарича "частни астронавти", ще могат да останат на Международната космическа станция до 30 дни, но това не означава, че ще си почиват. Те трябва да изпълняват маркетингова или рекламна мисия.

Всяка година ще има две пътешествия до Космоса. Те ще се финансират частно. Туристите все пак ще трябва да преминат здравните прегледи на НАСА преди да получат разрешение да летят в Космоса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Засега се въздържам преди 4 години
35000 долара на вечер не чак толкова много - все пак всеки уважаващ себе си бизнесмен може да осигури подобна почивка за семейството си. Проблема е, че билета до МКС е около 60 милиона.
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вай, вай, вай..........че то краварите, след катастрофата с Челинджера, нямат двигатели все още, които да изтрелват хора! Нали този мошенник илон мъск щеше да направи такъв още преди 5 години??? Дрън-дрън-дрън..........ПАК ще дрънчат пари и ще мамят "инвеститори"! До следващата лъжа де!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ше чакам Боце да прокара магистрала до МКС и тогава може и да надникнем там .
8
1
 
4
 
! Отговори
Боб преди 4 години
За това е отлива на туристи от черномерието, събират пара за МКС
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То там ще е по евтино от нашето черноморие.
6
0
 
4
 
! Отговори
ogin преди 4 години
На земята съм си добре
5
3
 
4
 
! Отговори
отСидниАaвстралияя преди 4 години
А за по далеч чартери има ли или само научно фантастични филми? 120 работници в Фукушима дадоха живота си да спрът изтичането на радяция и починаха, а Японското правителство искаха да купят защитни костюми от фирмата шила за мисиите Аполо на НАСА, а те пък отговорили че никога не са вграждали радиоактивна защита в костюмите които са шили. Язък.... смях, макар че на японците не им беше никак до смях
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ябаааааааа! Туй ша карти артик!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да направят томбола и да има има и безплатни екскурзии. И без това данъкоплатеца ги издържа от джоб си.
2
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 години
Предпочитам на море, благодаря"
1
3
 
1
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 4 години
Бля, бля, бля... Хора без работа. Те извънземните казаха на кра..те...тука нямате работа, те пак се напъват...!