Картови посредници застрашават фитнеси от фалит

От бранша сигнализират за дъмпинг в цените на месечните абонаменти
Обновена: 26 юни 2019 16:29 | 26 юни 2019 16:05, Екип на Bloomberg
20
Картови посредници застрашават фитнеси от фалит
Снимка: Pixabay

Дъмпинг в цените за месечните абонаменти на картовите посредници към фитнесите у нас - за това сигнализира председателят на управителния съвет на Българската асоциация за здраве и фитнес Петър Ангелов от ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Цените на посредниците са дъмпингови. Би трябвало тяхната цена да е по-висока от среднопазарната, а тя е нереално ниска. Краткосрочно за тях има полза от тази цена, а в дългосрочен план това води до загуби за операторите“, изтъква Ангелов.

Наложилата се практика през последните години у нас създава условия за фалит на някои от малките спортни зали, тъй като те вече са зависими почти изцяло от посредниците, смята още председателят на асоциацията. Ниските цени на обединената услуга и слабият летен сезон пречат за развитието на бизнеса в страната.

Повече по темата може да научите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
К. Г преди 4 години
Заслужават си го. В провинцията една месечна карта за нормален фитнес струва между 40-60 лв, а в София са по 20-30 лева. Монопол да дърпат!
16
1
 
2
 
! Отговори
До 1 Ева преди 4 години
Вземи мотиката и нали знаеш къде...
15
1
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
До_ мен. Мен _ти женчо ли си?
14
0
 
0
 
! Отговори
б преди 4 години
Ако това е вариант за източване и омаломощаване на държавата, мисля да се разплача, вече ми е късно да се местя във Франс или нейде по-далеч.
13
1
 
7
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Сега ще се разрева, че кварталната батка ще му намалеят парите за добавки с изтекъл срок които да пробутва. Българинът много време обръща на фитнеса, а главата му празна си остава.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10. Пич кво да ти обяснявам кво имам и кво нямам. Аз ти казвам, че сферата фитнес е изхабена и хората искат разнообразие а не еднообразие. Фит може да си и от много други спортове, който имат и достатъчно разнообразие а не 5 дни в който тренираш 6 основни мускулни групи. Другото което е залите за фитнес и бодибилдинг са непознати за доста хора който нямат 1 ден опит.Но да нямам 1 ден опит в залите и за спорт не съм чувал.
11
0
 
2
 
! Отговори
фитнесжия до 11 преди 4 години
Да ти е близо кварталния фитнес не е гаранция че само в нея ще ходиш.Ако тренираш редовно на моменти ти омръзва и просто като смениш залата ти идва музата.А като има муза има резултат.Затова смяната на мястото си е добра мотивация.Другото е че всяка зала си има силни и слаби страни.И най добре е да редуваш.Ама кво ли обяснявам... спортисти ще ме разберат
10
5
 
1
 
! Отговори
фитнесжия до 6 преди 4 години
Глупости пишеш.Химията дето цитираш не е толкова разпостранена.И с какви точно дейности ще смениш фитнеса? Който атакува точно проблемните зони?Нямам зала нито завися от нея.Една бягаща пътека е доста скъпа.Изобщо оборудването хич не е евтино.Говориш без да си в час...нито да си тренирал редовно
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а как точно ще фалира кварталният фитнес? ако имам такъв и има добро оборудване, хич няма да си помисля да ходя надалеко. Ама не... два гаража с малко уреди нула кислород и било фитнес. Ами няма как да стане.
8
0
 
21
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да потърсят съдействие от архимандрит Исахак Похосян.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клиента иска да има карта, защото му дава няколко процента по-ниска цена. Например за час танци - 8лв, с карта - 6 лв. Така или иначе обикаля, обикаля и накрая се спира където най му допада.
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто хората се преориантираха и започнаха да ходят на много други активности а не както в 90-те и началото на 2000 г. един квартален фитнес в който ходят всичките тестостерони и не се диша от пот и смрад, а в кошчето пълно с игли и се притесняваш да не хванеш по въздух.Дори не ги съжалявам тия с фитнес залите, обикновенни арендатори купили 6та ръка оборудване от Германия щот видиш ли далавераджия ще е, ще стой по цял ден на столчето и ще прибира пари.
5
9
 
5
 
! Отговори
фитнесжия преди 4 години
Тренировките в зала са незаменими.Тренираме от малки.Познаваме отблизо този бизнес с залите.И двете страни са напълно прави.Фитнес залите изнемогват.Еднократно посещение в провинцията е от 2-3лв.А урок по танци е 5лв.В залата инвестициите са големи а за танците трябва само един дървен под.Мултиспорт са посредници и обират парсата.Но клиента пък иска да има карта защото тя му дава правото да ходи където си иска.И това разнообразие много му харесва.Просто...залите не издържат финансово.
4
2
 
25
 
! Отговори
карта мултиспорт преди 4 години
Месеченен абонамент в прилична фитнес зала в София е около 50 лв, мултиспорт карта е между 45-60 лв, но можеш примерно да ходиш във всеки фитнес, който има договр с мултиспорт. Аз като потребител съм доволен от тази услуга, като искрено се надявам тия от мултиспорт да превеждат дължимите суми към фитнесите редовно и в срок, за да не са ощетени и те.
3
9
 
20
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Хахах глупости, все повече хора избират да тренират или вкъщи или в парка. На никой не му трябват нацепени батки тип "многознайковци" да им дават акъл. Има прекрасни приложения за телефоните съчетани с диети и избор на упражнения. Фитнесите в този си вид да пълна отживелица. Така че е нормално да фалират. Нормално ще останат по-големите и ще еволюират във family recreation centers.
2
1
 
13
 
! Отговори
х преди 4 години
Шефовете показват на служителите колко милеят за тях като им купуват по една карта мултиспорт, после счетоводителките пишат разхода към социални разни и готово. Защо наистина не им вдигнат данъците като живеят така на широчко.
1
1
 
58
 
! Отговори
Ева преди 4 години
Силно съм притеснена от този анализ. Препоръчвам мотика 8