"По-добре ме убийте"... последните думи на принцеса Латифа

През март властите я залавят, докато се опитва да избяга от Дубай
5 окт 2019 19:00, Нели Христова
25
"По-добре ме убийте"... последните думи на принцеса Латифа
Снимки: YouTube

“По-добре да ме застреляте, отколкото да ме върнете в Дубай“, това заявява принцеса Латифа, когато властите я хващат по време на опита й да избяга от кралското семейство.

На лодката, която се намирала на 40 мили навътре в морето от крайбрежието на Гоа, Индия, се намирала и приятелката на Латифа - Тийна Яхиайнен. 

Още по темата

Пред BBC тя разказва за момента, в който полицията ги залавя и ужасът след това.

"Нейните последни думи бяха: "Не ме връщайте в Дубай, просто ме застреляйте тук“, разказва финландката.

В момента не е ясно какво точно се случва с Латифа.

По думите на Яхиайнен принцесата се опитала да избяга и преди, но отново била заловена и прекарала три години и половина в затвора, където била измъчвана.

Приятелите на Латифа се опитват да се свържат с нея, но засега отговор няма. Яхиайнен вярва, че тя е жива, но не може да потвърди дали е в безопасност.

"Мисля, че е на много лошо място в момента. Заключена е някъде“, казва тя.

Това, което спасява Яхиайнен от сигурна смърт, е видеото, което Латифа публикува преди бягството си. В него тя разказва историята си, а думите й стигат дори до британското правителство, което започва да работи по случая.

"Завързаха ми очите, сложиха ми белезници и ми казаха, че ще ме заведат там, където държат Ал Кайда. После ме заплашиха, че ще ми пръснат мозъка“, разказва Тийна за онзи пагубен ден.

Но видеото на Латифа обиколило света и мъчителите били принудени да я пуснат.

Последната информация за принцесата идва от нейното семейство. Не е ясно обаче доколко тя е достоверна.

Според тяхното изявление Латифа е в безопасност у дома. Ала никой не я виждал от онзи пагубен ден през март 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
16
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
Как може някой да очаква от един озлобен човек , жаден за мъст да създаде религия на любовтаи мира. Всеки знае че Мохамед е бил беден не защото е искал да проповядва въздържание от материалното , а защото е останал без наследство и бизнесът му не потръгва и като го изгонват от града , прави една разходка до другия град и благодарение че му се е присънил всевишният събира последователи, с помоща на които се връща и с огън и меч си отмъщава( оправданието е че не изповядват истинската религия).
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше дождрапала до Франция, сега сигурно щеше да ръга полицаи с ножове.
17
8
 
0
 
! Отговори
Fate преди 4 години
Тая предизвиква по скоро отвращение отколкото състрадание
16
1
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Когато няма новини за убийства , катастрофи и такова безсмислие е новина.Кво да праиш ? И журналистите леб трябва да ядат.
15
5
 
3
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Чакайте малко, че нещо се обърках... принцеса *Латифа* ? И финландка? В Дубай? Какат ка принцесата, която уж била държана в изолация, има приятелка финландка?
14
0
 
2
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
14, напротив, има.Все още има живи цели 9 светци на този свят. След като и последния от тях умре и няма нов, Господ ще отвърне лице от хората, както го е напратил при потопа. Когато стане това, а то ще е скоро, ще може спокойно да се нанесат ядрени удари по цялата земя. За хората вяче няма да има значение, защото така или иначе всички те ще изгорят в адските пламъци.
13
0
 
13
 
! Отговори
Естет с шалче преди 4 години
Светът е толкова сбъркан че няма никакъв смисъл да се прави каквото и да било.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Унуфри Разбрах ,че някога ,в една галакт ...пардон ,една демократична ислямска държава ,преди много години, я камилата ,я камиларя ....И нищо за Хашоги ,одран от едни други демократи ?
11
1
 
18
 
! Отговори
Ясно... преди 4 години
Ориенталски особености . Та в тази част на света едва наскоро позволиха на жените да излизат без придружител и да карат кола ... но все още ако някой ги види без черната торба на главата следва пребиване с камъни . Демокрация , мир, справедливост...И явно така е правилно защото верните поддръжници на мира и демокрацията САЩ , въобще не се и канят да изпращат войски в тази страна както направиха в Сирия , Ирак, Либия , Египет ... Там всички убийства са миролюбиви убийства . Демократични ...
10
4
 
38
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Всичко е наред и няма основание никой да се притеснява, бидейки роднините на Латифа са мохамедани, а ние всички знаем, че исляма е религията на мира и любовта. А ако някой не е съгласен е расист, въпреки, че абсолютно никой не може да каже каква раса е исляма.
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да напишете,че това е дъщерята на Мохамед бин Рашид ал-Мактум, министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, както и емир на Дубай. Tя и сестрите й са под "домашен арест" от както са родени. Тина Яхиайнен е финладка занимаваща се с фитнес инструктажи и приятелка на Латифа и и помага да избяга, но ги хващат до бреговете на Индия, заедно със Hervé Jaubert, французин от спец отрядите.
8
6
 
12
 
! Отговори
Ценител преди 4 години
Queen Latifa не беше ли рапърка? Нищо не разбрах от тая статия
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незавидната съдба на една принцеса!Бедното момиче!
6
7
 
70
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
А Тиквата отиде днес да прави бизнес с тия недоеволюиралите...Ама вие пак за него си гласувайте, парите не миришат :-)
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво не разбра ? Какви *** са арабите в Дубай ли ?
4
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие да не сте катуни бе че нищо не разбрахте?
3
5
 
46
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Някой разбра ли за какво става въпрос
2
1
 
62
 
! Отговори
Komentator преди 4 години
До редакцията: в тази статия няма никакъв смисъл. Не сте написали никакъв увод в историята или заключение. Направо се копирали явно текстът от средата. Пълни безсмислици
1
1
 
76
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
" Това, което спасява Яхиайнен от сигурна смърт, е видеото, което Латифа публикува "==========================================================Нищо не разбрах от тази статия, хеле пък от цитата. Коя е тази принцеса, коя е Яхиайнен, коя от двете е застрашена. Латифа и Яхианен едно и също лице ли са ? Финландка какво прави в Дубай и защо са били до брега на Индия, който е на 2000 км от Дубай ?!