Колко е трайността на дезинфектанта за ръце?

От него има смисъл, ако веднага след прилагането му се нахраните
5
Колко е трайността на дезинфектанта за ръце?
Снимка: istock

Опасността от вирусите, особено от новопоявилия се коронавирус COVID-19, тревожи много хора в световен мащаб. Сред съветите от първостепенна важност, които специалистите от Световната здравна организация, лекарите и вирусолозите дават, са честото миене на ръце, избягване на докосване на устата и очите с мръсни ръце, както и пряк контакт с хора, проявяващи симптоми на вирусна инфекция.

Честото миене на ръцете е от изключителна важност за ограничаване разпространението на заразите, но невинаги можем да мием ръцете си, когато сме навън. В такива случаи се обръщаме към дезинфектантите за ръце на спиртна основа.

Дезинфектантите са добър начин да неутрализираме бактериите и вирусите по ръцете си, но колко дълго трае този ефект?

Оказва се, че трайността на ефекта на тези продукти е далеч по-кратка, отколкото предполагате. Тя се свежда до едва 2 минути.

Това споделя директорът на Института по клинична микробиология и имунология към NYU Langone Medical Center пред thehealthy.com.

Трайността на ефекта от дезинфектанта е така кратка, защото след като дезинфекцирате ръцете си докосвате някаква повърхност, предмет, друг човек или например дрехите си, по които може да са полепнали болестотворни частици. Ето защо не трябва да приемате, че ръцете ви са дълготрайно предпазени след прилагането на дезинфектант.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купувате един тон дезинфектантни кърпички и ще имате за една седмица.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако не сме гладни? Защо трябва да се храним всеки път, след като си дезинфекцираме ръцете? Ще напълнеем така, аз използвам дезинфектант поне десетина пъти дневно.
3
0
 
20
 
! Отговори
Сезгин преди 4 години
Нося шишенце с ракия, къде на ръцете къде в гърлото и няма проблем!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трайността на препаратите-дезинфектанти е изписана на етикетите им. Може би имате предвид ефективността след експозицията му, върху ръцете например!Подзаглавието не го разбирам! Не съм виждал лекари и/или лекари по дентална медицина да си дезинфекцират ръцете през две минути ...И можеше с по-малко правописни грешки!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИ да видиш...