Симон Байлс: Плаках, когато отмениха Олимпийските игри

Гимнастичката има 30 медала от Световни първенства
18 апр 2020 20:10, Нели Христова
9
Симон Байлс: Плаках, когато отмениха  Олимпийските игри
Снимка: БГНЕС

Най-добрата гимнастичка в последните години Симон Байлс призна, че е плакала, когато е научила новината, че Олимпийските игри в Токио се отлагат с една година заради пандемията от COVID-19. 23-годишната американка планираше да сложи край на професионалната си кариера след края на Игрите това лято, но сега ще трябва да води подготовка още 15 месеца, преди да спре със спорта.

“Плаках, дори не осъзнавах какво се случва. Разбира се, сега има по-важни проблеми от отлагането на Олимпиадата, но аз бях готова след три месеца да приключа. Бях си наумила това от четири години, така че ми беше трудно изведнъж да приема, че ще трябва да продължа още цяла година. Трудно е да рестартираш календара и часовника, когато през целия си живот си се готвил да бъдеш готов в точно този момент. Така че това наистина бе смазващо”, сподели Байлс пред BBC, цитирано от БГНЕС.

Високата едва 142 сантиметра Байлс има умопомрачителните 30 медала от Световни първенства и Олимпийски игри и е определяна от мнозина за най-великата гимнастичка в историята. “За момент си помислих просто да се откажа. Това е огромно физическо и психическо натоварване и не бях сигурна дали ще успея да остана в най-добра форма още цяла година. Сега обаче имам мотивацията да продължа още една година, да го направя отново и да бъда дори по-добра, отколкото в Рио. Не съм стигнала толкова далеч, само за да се откажа. Искам сама да взема решението кога съм приключила със спорта”, допълни тя.

“Тялото ми до известна степен вече не издържа. Още цяла година гимнастика е огромно натоварване. Треньорите ми ще ме подготвят, но ако психически не си напълно готов, тогава може наистина да се нараниш. Ние правим много трудни изпълнения и ако не си 100 процента съсредоточен, наистина може да счупиш нещо. Физически сега съм дори по-добра от Рио, което е хубаво, но трябва и психически да бъда на върха на възможностите си. Това ще бъде най-трудната част”, каза още Байлс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Соросоид преди 4 години
Симон Байлс е безспорно талантлива спортистка, обаче твърдението, че на 23 години вече не издържа със спорта говори, че наистина е използвала стимуланти увреждащи нейното здраве.Всеки гледал нейното представяне на последната Олимпиада ще види, че тя е много нива дори над 2-та, но...В последните 20-30 години САЩ и техните сателите имат правото да си измислят болести на състезателите си и законно да ги зобят.Сега може да залагаме кога ще умре това момиче - преди да навърше 40 или 50 години.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** , блъска с показалчета по клавиатурите.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая *** е ВРАГ на БЪлгария. А Най- добрите гимнастички бяха българки и рускини,до 2000 година, ПРЕДИ разни араби и турци(Шпиони) и предатели Мутри да почнат да обикалят БЪлгария и Европа, да изнервят всички, да крадат и продават Арабска Отрова- Наркотици, и да правят и жени и мъже на просяци и ***. Турци и араби лъжат разни алчни ***- Мутри, да им помагат да напада БЪлгария, както с предателите- поп Кръстьо и Стефан Стамболов.
4
4
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Що, защото ще продължиш да зобиш хапчета в несвяст още една година и очите ти съвсем ще изхвръкнат от очните ябълки. Как не те е срам да взимаш допинг със шепите и безсрамно да искаш да се състезаваш!Допинг!
3
3
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
И аз, щото по време на новината, че спират Олимпийските игри - белех лук...
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това за допинга си е чиста истинатя е болан - такива у нас се лекуват в санаториумипие вякакви чекарство които се дават на болните за по-добро съсредоточаване и коородинация- понеже е болнатака е и със сестричките уйлямстака е и с голяма част от норвежките скиори и лиатлонисти там целия отбор са астматици- и пият лекарства за астма на другите отбори е забранено защото всички тези вещества спадат към стимулаторите - допингтака е - лъжите са големи и гьон.суратлъка също
1
5
 
14
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
Тая черната има разрешително да взима Допинг, Официално, братя тенисисти Уилямс, също.