Трагедия: Обвиниха майка за смъртта на бебето й във Велинград

Британката носила детето на ръце и се спънала с него
Обновена: 13 ное 2020 14:53 | 13 ное 2020 14:34,
6
Трагедия: Обвиниха майка за смъртта на бебето й във Велинград
Снимка: БГНЕС

39-годишна британска гражданка е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост на бебето си, съобщават от районната прокуратура във Велинград.

На 8 ноември в полицията в града е подаден сигнал от Спешна помощ, че 7-месечно бебе е докарано в отделението от родителите си. Майката на пеленачето е британска гражданка, бащата - българин. Лекарите установили, че детето е мъртво.

Първоначално за срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани и двамата родители. Разследването показало, че през нощта майката носела на ръце бебето, спънала се и паднала на пода с него. Детето е получило черепна травма и по-късно е починало в жилището.

Родителите на бебето обаче дали противоречиви показания пред полицията, като твърдели, че сутринта на 8 ноември, като се събудили, видели, че детето им е мъртво, пише "24 часа".

Това наложило специалисти от Института по криминалистика на МВР да пристигнат във Велинград и да подложат двамата задържани на полиграф - детектор на лъжата. Било установено, че родителите лъжат за смъртта на детето. В хода на разследването станало ясно, че през нощта майката тръгнала да премести детето от леглото и паднала заедно с пеленачето, като то ударило главата си в пода. Въпреки това тя го сложила на леглото му, а на сутринта го открила мъртво. Справка в британската полиция показала, че жената има още 3 деца във Великобритания, които са и отнети от социалните служби.

Оказало се, че майката е алкохоличка и наркоманка и проявявала агресия при отглеждането на децата си. Вероятно поради това преди седем месеца, заедно с настоящия си мъж и баща на бъдещото им дете, пристигнали във Велинград. Идеята им е била там да се роди детето, за да не бъде отнето от британските социални служби, както другите деца на британката.

Бащата на детето не е обвинен за смъртта на бебето, той не е знаел, че майката е паднала с пеленачето през нощта.

По искане на прокуратурата съдът във Велинград е наложил постоянен арест на британската гражданка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Боже, колко много мъка има на тоя свят Божеее
2
1
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
За психиатрията си.
1
17
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МАЙКАТА КАЗВА, ЧЕ ЗАРАДИ МАСКАТА НЕ ВИЖДАЛА ДОБРЕ КЪДЕ ХОДИ!!!БОРИСОВ ЛИКВИДИРА И ТОВА ДЕТЕ КАТО НАКАРА НАСЕЛЕНИЕТО ДА НОСИ МАСКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И НА ОТКРИТО