Заради невъзстановени билети за отменени полети: Глобиха Ryanair

Авиокомпанията ще плати 4,2 млн. евро
24 май 2021 14:04, Нели Христова
35
Заради невъзстановени билети за отменени полети: Глобиха Ryanair
Снимка: БГНЕС

Италианският орган за защита на конкуренцията и пазара глоби ирландската авиокомпания Ryanair с 4,2 милиона евро за невъзстановяване на билети за отменени полети след 3 юни 2020 г.

Тази практика беше счетена за несправедлива след облекчаване на ограниченията за пътуване, наложени поради пандемията, съобщи "Ла Република", цитиран от БГНЕС.

Вестникът посочва, че други две икономични транспортни компании - британската EasyJet и испанската Volotea - са били обект на подобна санкция в размер съответно на 2,8 млн. евро и 1,4 млн. евро.

Според италианския регулатор, тези компании под предлог като пандемията продължават да отменят полети, билети за които се продават на намалена цена. В същото време разходите за билети не са възстановени, а са предложени ваучери за бъдещи пътувания.

Освен това Ryanair беше уличена в провеждане на неподходяща рекламна кампания, като е предоставила неточна или невярна информация за възможността за размяна на билети.


35
Още от Образование
Проф. Анастас Герджиков на 24 май: Изминалите месеци бяха трудни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
GD преди 4 седмици
Обжалване на транзакцията за закупен и анулиран билет пред банката издател на картата и парите се връщат по нея.
10
1
 
1
 
! Отговори
Мона преди 4 седмици
Райънеър не връщат пари. никога. ако резервирате, смятайте, че парите ви са хвърлени в морето. нито места, нито багаж резервирайте преди чекирането. защото тези пари изгарят също, ако промените полета поради карантина и т.н. ограничения, независещи от вас. и едни 100 евро за промяна на полет си пригответе всеки път, когато независимо от вашите планове трябва да промените датата
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Взели кинтите, полети няма, но не върнали на хората парите ? Мечатата на капиталистите.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След като не се осъществи полета ми през май 2020 ми дадоха ваучер. Година по късно го удължиха самосиндикално, но попълних форма за връщане на сумата и за около 3 седмици ми я възстановиха.
7
2
 
2
 
! Отговори
Ник преди 4 седмици
до 5, след боц боц вече е време за уреждане на завещание, кипуване на парцел и подготовка на вечния сън. в най добрия случай пътуванията ще са до близката болница, за което самолет не е нужен.
6
0
 
6
 
! Отговори
daweda преди 4 седмици
А с тази глоба ще покрият ли загубените пари на хората или са си за правителството?
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Странно!!! Никога не съм имал проблеми с Ryanair до 2019 г..Живот и здраве, след боц-боц тази година, пак смятам да се възползвам от услугите им!
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никога не пътувам с нискотарифна авиокомпания, ако аз избирам авиокомпанията. Само при организирана екскурзия ми се случва да пътувам с нискотарифна и това само потвърждава правилността на избора ми да не пътувам с тях.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
тия същите не бяха ли дето вчера правиха циркове в беларус? лъжат хората и ако може някак ЕС да им даде пари
2
1
 
3
 
! Отговори
Момо преди 4 седмици
И мен ме прецакаха с 20 евро... Да са живи и здрави!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Харесва ми кампанията против Raynair! Общо взето тук се троапа яко върху тях, а пнякога и Wizz Air.Колко ви платиха за статията?