Жители на Мармамрис се евакуират заради бушуващия пожар

Някои вече напуснаха домовете си
30 юли 2021 15:20, Александър Попов
8
Жители на Мармамрис се евакуират заради бушуващия пожар
Снимка: БГНЕС

Жителите на някои райони на Мармарис напуснаха домовете си, а други са готови за евакуация заради бушуващия пожар край курортния град.

"Днес в пет часа сутринта полицията се движеше по улиците, обяви на всички чрез високоговорители, че хората трябва да съберат вещите от първа необходимост и да се подготвят за евакуация. Всички излязоха, изчакаха навън. Хората вече са се върнали до домовете им. Видяхме групи хора, които дежурят около къщите и в горските масиви, за да няма умишлени палежи", каза Олга Сезгин, ръководител на Руското дружество за култура и сътрудничество в Мармарис, цитирана от Риа Новости и Фокус.

Тя добави, че в района на пожарите са организирани пунктове за помощ на спасителите, където доброволците им носят вода и храна.

Според нея пожарът е възникнал между село Ичмелер и Мармарис.

"Там всичко изгоря, единственият път беше блокиран и хората от хотелите в този район бяха евакуирани по море. Имаше силен вятър, който моментално разпространи огъня", допълни Сезгин.

По-рано турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли съобщи, че гасенето на 20 горски пожара продължава в шест провинции в южната част на страната. Съобщава се също за четири жертви на бедствието и 183 ранени.

Пожарът засегна популярните турски курорти Бодрум и Мармарис, в района на които бяха евакуирани няколко хотела. Кметът на Бодрум Ахмет Арас заяви пред РИА Новости, че горският пожар в околностите му е потушен, всички евакуирани туристи са се върнали в хотелите си, няма пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: МармарисТурцияпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
До House:Въобще недейте да се числите към "нормалните хора", защото нормалните хора се интересуват от всичко, и преди всичко са Човеци, а не безчовечни игноранти, като Вас! И да, трябва да ни интересува, защото живеем на една планета и пожари стават навсякъде, още повече - умишлени! И това е обща екологична катастрофа! И Вие не е застраховани от пожари. Така че, по-полека с коментарите, да не Ви напишем утре ние, "това нас, какво ни интересува", защото всичко се връща!
5
4
 
9
 
! Отговори
До House преди 2 години
Ами вас, нормалните хора би трябвало ако нещо не ви интересува просто да него четете, още по-малко да пишете глупости отдолу.....
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МармаМрис е хубав град
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се евакуираите, ваксините ви пазят!
2
16
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И какво ни интересува това нас, нормалните хора?
1
1
 
8
 
! Отговори
Убре преди 2 години
Мармамрис? Да не си пила?