Бебе на един ден почина от коронавирус

26-годишната майка се е заразила малко преди термина
26 сеп 2021 10:09, Александър Попов
57
Бебе на един ден почина от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Новородено момиченце, което е било заразено с коронавирус, почина от усложнения. Трагедията се е разиграла в болница в Ивано-Франковска област в Украйна.

26-годишната майка се е заразила с вируса малко преди термин, но е отказала да бъде лекувана и се е прибрала вкъщи. Направеният й PCR тест дал отрицателен резултат.

Бебето е родено на 18 септември, като веднага след раждането си е прието в интензивно отделение и свързано с кислород.

Бебето е починало още същия ден, а аутопсията показала, че то е развило вътрематочна пневмония вследствие от вируса.

Министерството на здравеопазването все още не е коментирало официално този случай, но ако информацията се потвърди, това ще бъде най-младата жертва на коронавирус в Украйна.

Тъжният "рекорд" досега принадлежеше на момиче от Киев, което почина от коронавирус на 21-годишна възраст в началото на септември.

За ден случаите на коронавирус в Украйна скочиха до 9 058, като повечето от тях са в района на Харков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Украйнакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
До АнонименВчера разбрах, че бивш колега на мой приятел в чужбина е починал от Ковид след 2 дози Пфайзер. Бил на 70 години. Не знам за придружаващи заболявания. Заради този и други подобни случаи да отречем ли, че ваксините намаляват в пъти риска от заразяване, от хоспитализаця и от летален изход? Това показва статистиката, вкл. и нашата отскоро, откакто се сетиха да публикуват и такива данни, понеже то беше много трудно да го направят по-рано. Та всеки да си гледа цифрите и да си прави изводи.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 45 Е а де? Е а де? И аз се питам - като как ще да стават тия чудни работи? Мой колега миналата зима боледува тежко, с бронхопневмония, а тестът му за коронавирус отрицателен! Вика ми всичките симптоми си бяха като на КОВИД, ама пусто отрицателен PCR тест. И аз така се влачих 2 седмици със всичките симптоми - и моя тест беше отрицателен. Личната веднага ми даде направление по телефона за безплатен тест, ама пусто на! А *** вервай!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските методи на усмъртяване приличат на нашите.Изричането им в медиите също.
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро очаквайте бебе почина от ковид в корема на майка си...
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката е била болна скорж преди раждането и оздравяла. Но бебето се разболяло още в утробата от пневмония и след раждането умира.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкото! С пневмония още в матката на майка си.
42
0
 
0
 
! Отговори
де ривете ва преди 2 години
тез прости джурнала немат и грам тиква! затова пишат най новите открая!!доже четат предварително мнения и ги трият!!
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как става тази работа - майката се заразила ,но PCR - а отрицателен ,при отрицателен тест как се смята че е заразена ,а бебето починало от Ковид ? След като на майката теста е отрицателен ,от къде се е заразило ? Много противоречия .
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега от нас се очаква да "уаунеме" от удивление, тъй ли? И да хукнем към ваксинационните центрове, по паркове, градинки и градски тоалетни да се набодем от страх и ужас, тъй ли? Целта е да се шашка пpocтолюдието? Да, ама и ние ядем бонбонки тик-так и пушим Кент! И ние четем научни статии! Вътрематочното заразяване не е изключено, но е много рядко. А заразените бебета обикновено боледуват леко. Това е някакъв уникален случай. Още по-странно е, че тестът на майката е бил отрицателен...
39
3
 
7
 
! Отговори
БайГане преди 2 години
Било е ваксинирано!
38
4
 
12
 
! Отговори
ковид преди 2 години
тестовете са ненадеждни меко казано. ПСР теста не е създаден за откриване на вируси, още по-малко за ковид. На теста пише да не се ползва за диагностика. Въпреки това се ползва и затварят хора в изолация, обявяват смъртни случай и прочее дивотии. В момента се трупат съдебни дела от хора срещу принудителното им затваряне въз основа на тоз тест. Както беше казал един умен човек - да стоиш неинформиран във ерата на общодостъпната информация е въпрос на избор! Така че четете, и то не от фейсбук
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито е първото, нито единственото дете, което е родено така. Има достатъчно съобщения за деца родени с ковид пневмония. Рядко се наблюдава вертикална трансмисия, но я има и в резултата детето се ражда вече болно.
36
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То бели дробове няма още, ама от пневмония се разболяло... хахаххаххаххаххаааааааааааааааа
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При бебетата го има това, тук в Германия им правят изследване кръвно, ако има завишени определени стойности, директно се поставя на антибиотици, защото при новородено не може да се рискува, да се останови инфекцията, защото докато излязот културите детето ще почине, ако има балтериална инфекция. На колега детето се роди 10 дни след моето и беше така, хората не поемат риск, директно на система няколко дни, за да са сигурни, защото буквално на 2 часа може да си замине малкото създание.
34
1
 
12
 
! Отговори
Киро лъжата преди 2 години
Още не се знае но пишат.
33
1
 
15
 
! Отговори
една кобра преди 2 години
Внезапна детска смърт явно вече не съществува, щом детето има положителен ковид тест.
32
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят син също се роди с вродена пневмония. Предадена му от мен по време на бременността. Но това беше в далечната 2005 когато го нямаше ковид и такива случаи на бяха новина.
31
4
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Браво , браво ! Чекаме следващото да се роди мъртво от ковида !
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смехории! Това нали беше респираторен вирус? Как така ще развие пневмония у неродено дете, което не диша?
29
1
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
До а бийте : следващотото ще е направо в ...на родителите си. Манипулациите няма да спрат, ще стават все по-странни, защото фантазията на Онези не е безгранична, само алчността им.